Zoek op thema.
Zoek op onderwerp.
Hoe begint en verloopt een echtscheidingsprocedure?
Dit artikel gaat in op het verloop van een echtscheidingsprocedure en de veelgestelde vraag: hoe lang duurt een scheiding?
E-mail doorsturen naar ander e-mailadres
In deze blog gaan we in op het doorsturen van bedrijfsgevoelige informatie door een werknemer naar een privé e mailadres.
Bruikleenovereenkomst
Iets lenen gebeurt vaak als een vriendendienst. U leent bijvoorbeeld een boek van een familielid of de fiets van een collega.
Erfdeel opeisen
Dit artikel gaat over alles dat komt kijken bij het opeisen van een erfdeel.
Ontslag door coronavirus
In dit artikel leest u welke gevolgen COVID-19 heeft wat betreft ontslagen a.d.h.v. van een aantal uitspraken van rechtbanken in Nederland.
Uitzendbureau NOW
Maakt u gebruik van uitzendkrachten? En maakt uw uitzendbureau gebruik van de NOW-regeling? Dient u dan het volledige loon aan het uitzendbureau te betalen?
Herziening beslag- en executierecht: belangrijkste gevolgen
Een Herziening van het Beslag- en Executierecht zal voorkomen dat een schuldenaar niet meer in zijn bestaansminimum kan voorzien, het beslag- en executierecht moderniseren en tegen te gaan dat beslagen enkel als drukmiddel worden gebruikt.
Alimentatie coronavirus
De financiële gevolgen van het coronavirus laten zich ook gelden door lagere inkomsten. Wat nu als u alimentatie moet betalen aan uw ex-partner? We adviseren over dergelijke situaties in deze blog.
Onderscheidend vermogen voor Corona Mask
Het onderscheidend vermogen van een merk kenmerkt zich zoals de naam al doet vermoeden door zich te differentiëren van concurrenten. Iets wat een ondernemer die een merkaanvraag deed voor het merk Corona Mask ook ondervond.
Auteursrecht op woorden
Naar aanleiding van een uitzending van Zondag met Lubach over de corona collectie van RUMAG ontstond er ophef over auteursrecht op woorden.
Alles over de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid
De Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid is een subsidieregeling voor werkgevers die dankzij de corona crisis getroffen worden door een omzetdaling. We leggen uit wanneer u in aanmerking komt voor deze subsidie en hoe deze berekend wordt.
Waar verblijven kinderen bij lockdown
Er zijn in Nederland veel kinderen met gescheiden ouders die over en weer bij de ene dan wel de andere ouder verblijven. Wat is nu geldend in geval van een lockdown? Waar verblijven de kinderen dan?
Arbeidsrechtelijke gevolgen coronavirus werkgever en werknemer
Wat voor arbeidsrechtelijke gevolgen kunnen een epidemie zoals het coronavirus hebben? We gaan in op welke rechten en plichten er gelden voor zowel werkgever als werknemer.
Kijkje achter de schermen: wat doet een gerechtsdeurwaarder?
Wat doet een Gerechtsdeurwaarder? Niet iedereen weet het precies en daarom leggen we het uit en illustreren we het a.d.h.v. een meeloopdag.
Advocatentaal: juridische termen leren begrijpen
Juridische termen kunnen soms behoorlijk lastig te begrijpen zijn. Vandaar dat we op deze pagina een aantal begrippen uitleggen die wij als advocaten veel gebruiken.
Stagiair en advocatenstage in het zonnetje!
Cynthia Gijsbers vertelt in deze blog hoe zij de weg naar advocaat worden bewandelde met o.a. de advocatenstage bij Bernhaege Advocaten!
Kunt u social media op het werk aansturen?
Als werkgever heeft u instructierecht. Hiermee kunt u richtlijnen opstellen waar uw werknemers zich aan moeten houden wanneer zij social media uitingen doen die met uw bedrijf te maken hebben.
Wat houdt auteursrechtelijke bescherming in?
Bij auteursrechtelijke bescherming kunt u aan nog veel meer soorten werken denken dan literatuur, film en kunst. We presenteren een complete lijst van werken en vertellen meer over wanneer een werk voldoet aan het oorspronkelijkheidsvereiste.
Wat te doen bij scheiden
Scheiden is een moeilijk en emotioneel proces wat u hopelijk nooit meer dan één keer meemaakt. Vanwege alle emoties is het lastig om alle zaken goed te regelen. Lees onze blog voor houvast en een link naar een checklist scheiden.
Wat is finale kwijting?
Bij het beëindigen van een arbeidsovereenkomst wordt er over het algemeen een vaststellingsovereenkomst opgesteld. Hierin kan een finale kwijting opgenomen worden welke stipuleert dat werkgever en werknemer niets meer van elkaar te vorderen hebben.
De bijzondere curator in afstammingskwesties
De Bijzondere Curator in Afstammingskwesties behartigt de belangen van het minderjarige kind in zaken waar het draait om afstamming. Lees wat deze curator doet en hoe deze benoemd wordt.
Wat houdt de Wet bescherming bedrijfsgeheimen (Wbb) in?
De Wet bescherming bedrijfsgeheimen geeft duidelijk aan welke specifieke activiteiten als onrechtmatig worden beschouwd. Lees welke dit zijn en wat u zelf kunt doen om uw bedrijfsgeheimen te beschermen.
Wat een mediator voor u kan betekenen
Een mediator is een professional die ervoor opgeleid is om partijen die een conflict hebben weer tot elkaar te laten komen. Daarbij stelt de mediator zich volledig neutraal op.
Wet Arbeidsmarkt in Balans
De Wet Arbeidsmarkt in Balans zorgt voor een versoepeling van de arbeidsmarkt door de wijziging van een aantal wetten en regels.
Toestemming verwerking persoonsgegevens
Per 25 mei 2018 trad de nieuwe privacywet AVG in werking. Inmiddels zijn we 2 maanden verder: kunt u de blauwe monsters al aan of zal u daarvoor toch nog actie moeten ondernemen?