Mediation/Mediator.

mr. Jacqueline Lauwen

profielfoto mr. Jacqueline Lauwen

mr. Joan Snikkenburg-den Haan

profielfoto mr. Joan Snikkenburg-den Haan

Meer weten over.

Aangesloten bij.

logo nederlandse orde van advocaten
logo mfn registermediator

Heeft u in de zakelijke of privé sfeer een conflict waar u en de ander niet uitkomen? Dan biedt mediation hiervoor de oplossing. Bij mediation worden twee of meerdere partijen begeleid door een mediator die hierin een onpartijdige en neutrale positie inneemt.

Onderscheid van mediation in een zakelijk omgeving of privesfeer.

Het uitgangspunt van mediation is om de partijen zodanig te begeleiden dat zij samen tot een oplossing komen. Hierbij uit de mediator geen mening en weerhoudt hij of zij zich van het geven van suggesties en het voorschotelen van oplossingen. Conflicten in de zakelijke en privé sfeer zijn vaak erg verschillend van aard.

Om deze reden wordt er onderscheid gemaakt tussen verschillende vormen van mediation en hebben wij bij Bernhaege Advocaten ervaren en gecertificeerde mediators gespecialiseerd in beide vakgebieden.

Verschillende vormen van mediation.

Onze mediators kunnen u van dienst zijn bij de volgende vormen van mediation:

  • Arbeidsmediation
  • Familiemediation
  • Zakelijke mediation
  • Mediation bij burengeschil
  • Mediation bij familieconflicten
  • Nalatenschapsmediation

Voorkom met arbeidsmediation vervelende gevolgen van conflicten op de werkvloer.

Kunt u niet meer door een deur met één van uw medewerkers of collega’s? Of heeft u een aantal teamleden die vrijwel niet meer in dezelfde ruimte kunnen functioneren?

Conflicten op de werkvloer zijn niet alleen slecht voor de sfeer, maar kunnen ook gevolgen hebben die ver reiken. Conflicten kunnen bijvoorbeeld onverhoopt leiden tot een lagere productiviteit, een verziekte sfeer en zelfs ziekteverzuim of medewerkers die ontslag nemen. Voorkom dergelijke problemen door tijdig een arbeidsmediator in te schakelen.

Deze zal in vertrouwelijke gesprekken met de medewerkers de onderliggende belangen boven water halen. Mensen handelen immers uit hun eigen belang en in een conflict kunnen emoties zodanig de bovenhand spelen dat mensen hun eigen en elkaars belangen uit het oog verliezen. De mediator helpt de medewerkers dan een compromis te vinden en zorgt er zo voor dat men weer prettig met elkaar kan samenwerken.

Met familiemediation kunt u moeilijke verhoudingen in de familie voorkomen.

Het is een verschrikkelijke situatie, maar soms komen er dergelijke heftige ruzies voor in families dat familieleden niet eens meer met elkaar praten. Dat is natuurlijk ontzettend zonde en – vooral belangrijk – ook iets wat u kunt voorkomen. Komt u met familieleden in conflict vanwege een erfenis, geldzaken of andere zaken, dan is het verstandig om een mediator in te schakelen.

Tijdens de familiemediation kunt u dan samen met uw familielid- of leden tot een oplossing komen. Er is plaats voor ieders emoties en belangen en alles wordt op rustige wijze besproken. Bovendien is de familiemediator er alleen om te begeleiden. Hij of zij velt geen oordeel en doet ook geen suggesties, maar helpt u enkel om samen uw conflict op te lossen. Onze familiemediator heeft specialisatieopleidingen van de Vereniging voor Familierecht Advocaten en Scheidingsbemiddelaars (vFAS) succesvol afgerond.

Onze mediators helpen u uw zakelijke of privé conflicten op te lossen.

Wilt u meer weten over wat een mediator voor u kan doen? Of heeft u hulp nodig bij een zakelijk – of privé conflict? Neem contact op met Bernhaege Advocaten.

Mediation bij burengeschil is een goede manier is om burenruzies op te lossen.

Burenruzies zijn in Nederland veelvoorkomend. Als een gesprek tussen buren niet tot een oplossing leidt, kan mediation een oplossing zijn. Mediation is een vorm van conflictoplossing waarbij een mediator, een onafhankelijke derde partij, de partijen begeleidt bij het vinden van een oplossing die voor beide partijen acceptabel is.

Nalatenschapsmediation is een effectieve manier om conflicten over de erfenis op te lossen.

Nalatenschapsmediation is een vorm van mediation die wordt ingezet bij conflicten over de verdeling van een erfenis. Het doel van nalatenschapsmediation is om de erfgenamen te helpen om samen tot een oplossing te komen die voor iedereen acceptabel is.

Woont u of is uw onderneming gevestigd in Boerdonk, Boskant, Eerde, Erp, Keldonk, Mariaheide, Nijnsel, Olland, Schijndel, Sint-Oedenrode, Veghel, Wijbosch en Zijtaart (Gemeente Meierijstad), Uden, Gemert, Nistelrode, Beek en Donk of Heeswijk? U kunt dan terecht op onze vestiging in Veghel. U kunt ons op dit kantoor bereiken via +31 413 35 22 11.

Woont u of is uw onderneming gevestigd in Oss, Rosmalen, Berghem, Schaijk, Heesch, Ravenstein of Kerkdriel? Dan is onze dichtstbijzijnde vestiging in Oss. U kunt ons op dit kantoor bereiken op het volgende nummer +31 412 76 02 27.

Neem direct contact op.

Neem direct contact op.

Wij adviseren en staan u bij in het geval van juridische kwesties.

Overige juridische expertises van ons advocatenkantoor.

Erfrecht.

Dit recht geeft regels met betrekking tot erfopvolging of successie in geval een familielid of andere erflater overlijdt.

Arbeidsrecht.

Het recht met betrekking tot de arbeidsrelatie. Het geeft de rechten en plichten van werknemers en hun werkgevers.

Echtscheidingsrecht.

De regels die bepalen hoe een echtscheidingsprocedure moet verlopen en aan welke eisen hierbij moet worden voldaan.