Mediation

mr. Joan Snikkenburg-den Haan

  • profielfoto Joan Snikkenburg
  • jacqueline lauwen advocaat
Neem contact met ons

Meer weten over

Aangesloten bij

logo nederlandse orde van advocaten
logo mfn registermediator

Heeft u in de zakelijke of privé sfeer een conflict waar u en de ander niet uitkomen? Dan biedt mediation hiervoor de oplossing. Bij mediation worden twee of meerdere partijen begeleid door een mediator die hierin een onpartijdige en neutrale positie inneemt.

Het uitgangspunt van mediation is om de partijen zodanig te begeleiden dat zij samen tot een oplossing komen. Hierbij uit de mediator geen mening en weerhoudt hij of zij zich van het geven van suggesties en het voorschotelen van oplossingen. Conflicten in de zakelijke en privé sfeer zijn vaak erg verschillend van aard. Om deze reden wordt er onderscheid gemaakt tussen arbeidsmediation en familiemediation en hebben wij bij Bernhaege Advocaten ervaren en gecertificeerde mediators gespecialiseerd in beide vakgebieden.

Voorkom met arbeidsmediation vervelende gevolgen van conflicten op de werkvloer.

Kunt u niet meer door een deur met één van uw medewerkers of collega’s? Of heeft u een aantal teamleden die vrijwel niet meer in dezelfde ruimte kunnen functioneren? Conflicten op de werkvloer zijn niet alleen slecht voor de sfeer, maar kunnen ook gevolgen hebben die ver reiken. Conflicten kunnen bijvoorbeeld onverhoopt leiden tot een lagere productiviteit, een verziekte sfeer en zelfs ziekteverzuim of medewerkers die ontslag nemen. Voorkom dergelijke problemen door tijdig een arbeidsmediator in te schakelen. Deze zal in vertrouwelijke gesprekken met de medewerkers de onderliggende belangen boven water halen. Mensen handelen immers uit hun eigen belang en in een conflict kunnen emoties zodanig de bovenhand spelen dat mensen hun eigen en elkaars belangen uit het oog verliezen. De mediator helpt de medewerkers dan een compromis te vinden en zorgt er zo voor dat men weer prettig met elkaar kan samenwerken.

Met familiemediation kunt u moeilijke verhoudingen in de familie voorkomen.

Het is een verschrikkelijke situatie, maar soms komen er dergelijke heftige ruzies voor in families dat familieleden niet eens meer met elkaar praten. Dat is natuurlijk ontzettend zonde en – vooral belangrijk – ook iets wat u kunt voorkomen. Komt u met familieleden in conflict vanwege een erfenis, geldzaken of andere zaken, dan is het verstandig om een mediator in te schakelen. Tijdens de familiemediation kunt u dan samen met uw familielid- of leden tot een oplossing komen. Er is plaats voor ieders emoties en belangen en alles wordt op rustige wijze besproken. Bovendien is de familiemediator er alleen om te begeleiden. Hij of zij velt geen oordeel en doet ook geen suggesties, maar helpt u enkel om samen uw conflict op te lossen.

Onze mediators helpen u uw zakelijke of privé conflicten op te lossen.

Wilt u meer weten over wat een mediator voor u kan doen? Of heeft u hulp nodig bij een zakelijk of privé conflict? Neem contact op met Bernhaege Advocaten.

Bent u woonachtig of is uw bedrijf gevestigd in Veghel, Sint-Oedenrode, Gemeente Meierijstad, Uden, Schijndel, Erp, Gemert, Nistelrode, Beek en Donk of Heeswijk? U kunt dan terecht op onze vestiging in Veghel. U kunt ons op dit kantoor bereiken via +31 413 35 22 11.

Bent u woonachtig of is uw bedrijf gevestigd in Oss, Rosmalen, Berghem, Schaijk, Heesch, Ravenstein of Kerkdriel? Dan is onze dichtstbijzijnde vestiging in Oss. U kunt ons op dit kantoor bereiken op het volgende nummer +31 412 76 02 27.

Direct gratis juridisch advies.

U kunt kosteloos bij ons advocatenkantoor terecht met juridische vragen waarvan u denkt dat u hulp van een advocaat nodig heeft. In het eerste gesprek kunnen wij u direct advies geven en uw vragen beantwoorden. Tevens biedt dit gesprek voor u de mogelijkheid om te kijken of u ons kantoor wilt inschakelen om u verder te helpen.

Mocht uw probleem te complex zijn voor een kort advies en verdere juridische bijstand lijkt noodzakelijk, dan kan direct een vervolgafspraak gemaakt worden.

Hieronder hebben wij de spelregels van de intake voor u op een rijtje gezet:

  • U dient van tevoren (telefonisch) een afspraak te maken;
  • U heeft maximaal een half uur om uw probleem uit te leggen en advies te krijgen;
  • Het intakegesprek is uitsluitend voor (kennismaking met) nieuwe potentiële cliënten en voorafgaand aan het gesprek nemen wij geen kennis van (eventueel) toegestuurde stukken;
  • De advocaat beoordeelt tijdens het intakegesprek of uw vraag direct beantwoord kan worden;
  • Wanneer geen directe beantwoording van al uw vragen mogelijk is, kan in overleg met u tijdens het intakegesprek een vervolgafspraak gemaakt worden;
  • Voor het maken van een vervolgafspraak zal de advocaat de hiermede verband houdende kosten met u bespreken;

Uit ervaring weten wij dat als u zich goed voorbereidt op het intakegesprek en u hieronder onder “aanvullende” informatie uw vragen op voorhand volledig formuleert dit het intakegesprek ten goede komt. Houd er rekening mee dat er pas rechten ontleend kunnen worden aan de adviezen als u een overeenkomst van opdracht heeft gesloten met ons kantoor.

Mediation

mr. Joan Snikkenburg-den Haan

  • profielfoto Joan Snikkenburg
  • jacqueline lauwen advocaat
Neem contact met ons

Meer weten over

logo nederlandse orde van advocaten
logo mfn registermediator

Neem direct contact op.

Wij adviseren en staan u bij in het geval van juridische kwesties.

Contact opnemen
+31 413 35 22 11
+31 412 76 02 27

Andere expertises van ons kantoor.

Bekijk alle rechtsgebieden

Erfrecht.

Dit recht geeft regels met betrekking tot erfopvolging of successie in geval een familielid of andere erflater overlijdt.

Arbeidsrecht.

Het recht met betrekking tot de arbeidsrelatie. Het geeft de rechten en plichten van werknemers en hun werkgevers.

Echtscheidingsrecht.

De regels die bepalen hoe een echtscheidingsprocedure moet verlopen en aan welke eisen hierbij moet worden voldaan.