Contactgegevens.

Aangesloten bij.

logo nederlandse orde van advocaten
logo nederlandse vereniging familie- en erfrecht advocaten schedingsmediators

Geregistreerde rechtsgebieden.

Joan Snikkenburg-den Haan heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende hoofdrechtsgebieden geregistreerd:

Op grond van deze registratie is zij verplicht ieder kalenderjaar, volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten, tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Al tijdens mijn studie raakte ik geïnteresseerd in het personen- en familierecht. Sinds 2000 ben ik werkzaam in de advocatuur en bestaat mijn praktijk grotendeels uit het bijstaan van particulieren en ondernemers op het gebied van het personen- en familierecht en het erfrecht.

Inmiddels houd ik mij al jaren als advocaat en mediator uitsluitend bezig met het personen- en familierecht en het erfrecht. U kunt bij mij terecht voor onder meer:

  • Erfrechtelijke geschillen
  • Mediation
  • Echtscheidingen op eenzijdig of gemeenschappelijk verzoek
  • Afwikkelen van huwelijksvoorwaarden en samenlevingscontracten
  • Verdeling van de huwelijksgemeenschap
  • Alimentatie

Daarnaast ben ik intervisiebegeleider voor advocaten, onder meer via de Academie voor de Rechtspraktijk. Ook ben ik extern lid van de bezwaarcommissie Sociaal Domein bij de gemeente Tilburg.

Oplossing op maat.

Bij een echtscheiding of verbreking van de samenleving heb ik oog voor zowel de juridische als de niet-juridische aspecten. Steeds zal ik met u zoeken naar een oplossing op maat, eventueel met inschakeling van andere disciplines zoals bijvoorbeeld accountants en/of (kinder-)psychologen.

Mijn werkwijze is doortastend en betrokken, als mediator maar ook in de gang naar de rechter. Het is mijn doel om samen met u op een alerte en professionele wijze tot een vlotte oplossing te komen. Naast particulieren sta ik ook al vele jaren ondernemers, die één of meerdere ondernemingen hebben, bij als advocaat.

Bij de echtscheiding van een ondernemer komt meer kijken dan alleen de ontbinding van het huwelijk, hetgeen door mijn ruime ervaring en expertise bekend terrein is.

Persoonlijke aanpak.

Mijn kinderen zeggen wel eens: ‘Liever een zes zonder stress’. Dat principe gaat voor mij niet op. Ik ben altijd heel erg gedreven geweest. Ik leg de lat heel hoog voor mezelf en anderen. Voor mij is een goed resultaat erg belangrijk. Ik ga dus ook heel ver voor mijn cliënten. Dat gaat zeker niet altijd om de hoogte van een bedrag.

Het doel kan ook zijn dat partners na de scheiding nog goed met elkaar kunnen communiceren in belang van hun kinderen. Of dat broers en zussen elkaar toch weer weten te vinden na het afwikkelen van een nalatenschap. Daarom kijk ik ook hoe het écht met iemand gaat. Alleen dan is het mogelijk om het beste resultaat te bereiken.

Lidmaatschappen beroepsverenigingen.

Vanaf 2005 ben ik mij steeds verder gaan specialiseren in deze vakgebieden. Ik heb de specialisatieopleidingen van de Vereniging voor Familierecht Advocaten en Scheidingsbemiddelaars (vFAS) met succes afgerond. Ook ben ik mediator en overlegscheidingsadvocaat. U kunt voor al uw vragen over familierecht en erfrecht bij mij terecht.

Neem direct contact op.

Neem direct contact op.

Wij adviseren en staan u bij in het geval van juridische kwesties.