Ondernemers doen waar ze goed in zijn: ondernemen. Bij de dagelijkse activiteiten dient de ondernemer steeds meer rekening te houden met de grote invloed van de verjuridisering van de maatschappij.

Ook de hoeveelheid wet- en regelgeving neemt toe. Dit houdt in dat ondernemers meer dan voorheen rekening moeten houden met de juridische aspecten en gevolgen van te nemen beslissingen. Hierbij is vakkundige juridische kennis en inzicht onmisbaar. Door het structureel betrekken van een advocaat ondernemingsrecht kunt u conflicten, claims en procedures voorkomen.

De advocaten van Bernhaege Advocaten zijn allemaal ondernemers en doorgronden daardoor uw situatie optimaal. Veel voorkomende ondernemingsrechtvraagstukken die ondernemers in de praktijk tegenkomen zijn bestuurdersaansprakelijkheid in- en buiten faillissement (ook voor mede beleidsbepalers), fusies en bedrijfsovernames, faillissementen en situaties gerelateerd aan het arbeidsrecht.

Verschil bedrijfsrecht en ondernemingsrecht?

Wij begrijpen het belang van een helder onderscheid tussen bedrijfsrecht en ondernemingsrecht. Hoewel ze vaak door elkaar worden gehaald, vertonen ze toch subtiele maar belangrijke verschillen:

 • Bedrijfsrecht: Dit omvat een breed scala aan juridische aspecten die van toepassing zijn op de dagelijkse bedrijfsvoering. Denk hierbij aan verbintenissenrecht (contracten), arbeidsrecht en vastgoedrecht. Een advocaat bedrijfsrecht houdt zich dus bezig met de regulering van de relaties tussen bedrijven, werknemers, klanten en andere belanghebbenden.
 • Ondernemingsrecht: Dit rechtsgebied spitst zich toe op de specifieke juridische aspecten van het oprichten, organiseren en beheren van ondernemingen, zoals vennootschappen en bedrijven. Hieronder vallen onder meer de oprichting van bedrijven, corporate governance, fusies en overnames, aandeelhoudersgeschillen en faillisementsrecht.

Waar kunnen we u zoal in bijstaan?

Om u een beeld te geven van onderwerpen aangaande het ondernemingsrecht waarvoor u bij ons terecht kunt:

 • Aandelenoverdracht
 • Activa-/passivatransacties
 • Benoeming en ontslag van de directie
 • Contracten (aandelenovereenkomst)
 • Financieringen en zekerheden (hypotheek-/pandaktes, bankgaranties en borgtocht)
 • Geschillen tussen aandeelhouders
 • Huurovereenkomsten
 • Medezeggenschap werknemers en ondernemingsraad
 • Nakoming, aansprakelijkheid en invordering (incasso)
 • Samenwerkingsovereenkomsten (maatschap, vennootschap onder firma, commanditaire vennootschap)
 • Sanering en doorstart
 • Voorbereiden en/of bijwonen van een algemene vergadering van aandeelhouders (AVA)

In onze praktijk streven we ernaar om onze cliënten op een heldere en toegankelijke manier bij te staan bij alle aspecten van zowel het bedrijfsrecht als het ondernemingsrecht. We geloven in maatwerkoplossingen die aansluiten bij de specifieke behoeften van onze klanten, met een scherp oog voor detail en een diepgaand begrip van de juridische context.

In een persoonlijk gesprek licht onze ondernemingsrecht advocaat u graag helder en concreet toe wat wij voor u kunnen betekenen.

Ondernemingsrecht advocaat in Veghel en Oss.

Woont u of is uw onderneming gevestigd in Boerdonk, Boskant, Eerde, Erp, Keldonk, Mariaheide, Nijnsel, Olland, Schijndel, Sint-Oedenrode, Veghel, Wijbosch en Zijtaart (Gemeente Meierijstad), Uden, Gemert, Nistelrode, Beek en Donk of Heeswijk? U kunt dan terecht op onze vestiging in Veghel. U kunt ons op dit kantoor bereiken via +31 413 35 22 11.

Woont u of is uw onderneming gevestigd in Oss, Rosmalen, Berghem, Schaijk, Heesch, Ravenstein of Kerkdriel? Dan is onze dichtstbijzijnde vestiging in Oss. U kunt ons op dit kantoor bereiken op het volgende nummer +31 412 76 02 27.

Neem direct contact op.

Neem direct contact op.

Wij adviseren en staan u bij in het geval van juridische kwesties.

Overige juridische expertises van ons advocatenkantoor.

Verbintenissenrecht.

Het gedeelte van het burgerlijk recht dat regels geeft over verbintenissen die mensen met elkaar sluiten, zoals overeenkomsten.

Bedrijfsovername.

Een fusie of de aan- danwel verkoop van een bedrijf middels een aandelenoverdracht.

Incasso.

Het innen van geld of openstaande vorderingen van een schuldenaar, ook wel wanbetaler genoemd.