Faillissementsrecht advocaat.

mr. Annelies Jansen

profielfoto mr. Annelies Jansen

Meer weten over.

Aangesloten bij.

logo nederlandse orde van advocaten

Ondernemen is ook risico’s nemen. Het kan de ondernemer tegenzitten. U kunt bijvoorbeeld door wanbetalende debiteuren of een desinvestering in financiële problemen komen. Bel gerust met onze faillissementsrecht advocaat in Veghel of Oss. Meer weten? Lees verder.

Hier geldt hoe eerder er actie wordt ondernomen, hoe groter de kans is dat de schade beperkt blijft. In een situatie dat debiteuren niet binnen de gestelde termijn betalen, heeft een goed debiteurenbeleid en het treffen van adequate maatregelen om facturen te incasseren prioriteit. Bij liquiditeitsproblemen behoeft het saneren van schulden aandacht door aan de schuldeisers een akkoord aan te bieden.

Daarnaast is het belangrijk de vermogensbestanddelen van de onderneming in kaart te brengen en zoveel mogelijk veilig te stellen. Uiteindelijk kunnen liquiditeitsproblemen leiden tot surseance van betaling, faillissement (zakelijk en/of privé) of een wettelijke schuldsanering.

De juiste ervaring.

Door ervaring te hebben opgedaan als curator en bewindvoerder weet onze faillissementsrecht advocaat wat er in de praktijk bij een dergelijke situatie komt kijken en kunnen wij u preventief informeren en adviseren over alle zaken aangaande het faillissementsrecht, zodat u weet wat u te wachten staat.

Naast de zakelijke kant hebben wij oog voor de emotionele impact die een dergelijke gebeurtenis met zich mee brengt. Niemand onderneemt met de intentie om uiteindelijk in de financiële problemen te komen. In een faillissementssituatie kunnen de curator of schuldeisers u aansprakelijk stellen voor het tekort in de boedel op basis van bestuurdersaansprakelijkheid.

Bestuurders­aansprakelijkheid.

Wij zijn bekend met de wet- en regelgeving en jurisprudentie op het gebied van bestuurdersaansprakelijkheid en faillissementsrecht. Aangezien bestuurdersaansprakelijkheid te voorkomen is, raden wij u aan om contact met ons op te nemen als u vermoedt dat u zich in een dergelijke situatie bevindt.

Wij kunnen u helpen bij onderstaande aspecten op het gebied van het insolventie- en faillissementsrecht:

 • Aanvragen surseance van betaling / faillissement of schuldsanering
 • Doorstartscenario’s
 • Eigendomsvoorbehoud
 • Executieverkoop
 • Faillissementspauliana
 • Fiscaal (bodem)beslag
 • Herfinanciering van zekerheden
 • Recht van reclame
 • Reorganisatie en herstructurering
 • Retentierecht
 • Verrekening

Wat kan onze faillissementsrecht advocaat voor u betekenen.

In een persoonlijk gesprek met onze faillissementsrecht advocaat lichten wij u graag helder en concreet toe wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van insolventie- / faillissementsrecht.

Woont u of is uw onderneming gevestigd in Boerdonk, Boskant, Eerde, Erp, Keldonk, Mariaheide, Nijnsel, Olland, Schijndel, Sint-Oedenrode, Veghel, Wijbosch en Zijtaart (Gemeente Meierijstad), Uden, Gemert, Nistelrode, Beek en Donk of Heeswijk? U kunt dan terecht op onze vestiging in Veghel. U kunt ons op dit kantoor bereiken via +31 413 35 22 11.

Woont u of is uw onderneming gevestigd in Oss, Rosmalen, Berghem, Schaijk, Heesch, Ravenstein of Kerkdriel? Dan is onze dichtstbijzijnde vestiging in Oss. U kunt ons op dit kantoor bereiken op het volgende nummer +31 412 76 02 27.

Neem direct contact op.

Neem direct contact op.

Wij adviseren en staan u bij in het geval van juridische kwesties.

Andere expertises van ons kantoor.

Incasso.

Het innen van geld of openstaande vorderingen van een schuldenaar, ook wel wanbetaler genoemd.

Verbintenissenrecht.

Het gedeelte van het burgerlijk recht dat regels geeft over verbintenissen die mensen met elkaar sluiten, zoals overeenkomsten.

Bedrijfsovername.

Een fusie of de aan- danwel verkoop van een bedrijf middels een aandelenoverdracht.