Bouwrecht advocaat

mr. drs. Albert Theunen

 • profielfoto albert theunen
Neem contact met ons

Aangesloten bij

logo nederlandse orde van advocaten
logo vereniging voor bouwrecht advocaten

Als ondernemer of particulier die wil gaan bouwen, krijgt u met vele zaken te maken. Maar ook wanneer u als aannemer, architect, schade-expert, gemeente of anderszins bij een bouwproces bent betrokken, kunt u voor vragen over het bouwrecht komen te staan.

Er moet in een korte tijd van alles geregeld worden en er zijn meerdere partijen in het spel. Dit brengt de nodige risico’s met zich mee. Zo moet er een bouwplan ontwikkeld worden dat voldoet aan snel veranderende regelgeving. Verder dient er een architect te worden ingeschakeld, de juiste bouwvergunningen moeten worden aangevraagd en de aannemer dient te worden gecontracteerd. Dit is echter nog maar het begin. Vervolgens dient het bouwproces nog goed te verlopen en dient de bouw deugdelijk en binnen de gestelde tijd te worden opgeleverd. Regelmatig ondervindt men in de praktijk onduidelijkheden in het kader van het aannemen van werk. Bijvoorbeeld welke voorwaarden op de overeenkomst van toepassing zijn. Ook de wijze waarop meer- en/of minderwerk dient te worden verrekend is een veel voorkomende vraag.

Complete informatie over bouwrecht is moeilijk te vinden. Het is complexe materie die snel verandert. Denk bijvoorbeeld aan ontwikkelingen in regelgeving, bouwtechnieken of vastgoedrealisaties. Indien u te maken krijgt met juridische vragen op dit terrein is professionele rechtshulp verstandig. Uw belangen zijn meestal groot, zodat het belangrijk is dat u goed wordt geadviseerd.

Hoe kan Bernhaege Advocaten u helpen met bouwrecht?

Bij Bernhaege Advocaten is een specialist op het gebied van bouwrecht werkzaam. Dankzij zijn ruime ervaring kunnen we u tijdig op risico’s en mogelijkheden tijdens het gehele bouwproces wijzen. Door goed advies op maat beperkt u de kans op bouwgeschillen tot een minimum. Daarnaast, indien er toch geschillen rijzen, kunnen wij u begeleiden zodat deze in der minne opgelost worden. Bernhaege Advocaten staat u ook graag bij in het opstellen en beoordelen van in de bouw voorkomende overeenkomsten. Een duidelijk geformuleerd contract kan langdurige procedures voorkomen.

U kunt met al uw vragen over bouwrecht bij ons kantoor terecht. In het belang van onze relaties zijn we op de hoogte van de laatste wettelijke regelingen en jurisprudentie op het gebied van bouwrecht, zodat we u snel en deskundig van dienst kunnen zijn.

Bij onze bouwrecht advocaat kunt u onder andere terecht voor:

 • Bestemmingsplannen
 • Omgevingsvergunningen
 • Bodemsanering
 • Bouwbesluiten
 • Meer-/minderwerk
 • Opleveringsgeschillen
 • Aannemingsovereenkomsten
 • Architectenovereenkomsten
 • Samenwerkingsovereenkomsten
 • Algemene voorwaarden en garanties in de bouw
 • Bouwtijdoverschrijding
 • Aansprakelijkheidskwesties en schadeclaims
 • Incassokwesties

In een persoonlijk gesprek lichten wij u graag helder en concreet toe wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van het bouwrecht.

Bent u woonachtig of is uw bedrijf gevestigd in Veghel, Sint-Oedenrode, Gemeente Meierijstad, Uden, Schijndel, Erp, Gemert, Nistelrode, Beek en Donk of Heeswijk? U kunt dan terecht op onze vestiging in Veghel. U kunt ons op dit kantoor bereiken via +31 413 35 22 11.

Bent u woonachtig of is uw bedrijf gevestigd in Oss, Rosmalen, Berghem, Schaijk, Heesch, Ravenstein of Kerkdriel? Dan is onze dichtstbijzijnde vestiging in Oss. U kunt ons op dit kantoor bereiken op het volgende nummer +31 412 76 02 27.

Bouwrecht Advocaat

mr. drs. Albert Theunen

 • profielfoto albert theunen
Neem contact met ons
logo nederlandse orde van advocaten
logo vereniging voor bouwrecht advocaten

Neem direct contact op.

Wij adviseren en staan u bij in het geval van juridische kwesties.

Contact opnemen
+31 413 35 22 11
+31 412 76 02 27

Andere expertises van ons kantoor.

Bekijk alle rechtsgebieden

Ruimtelijke ordening.

Alle rechtsregels met betrekking tot de inrichting van van de (openbare) ruimte, ook wel planologie genoemd.

Omgevingsrecht.

Rechtsregels die betrekking hebben op de leefomgeving, men denke aan milieurecht en ruimtelijke ordening.

Vastgoedrecht.

Elke rechtsregel die van toepassing is op vastgoedzaken zijnde zaken met betrekking tot onroerende goederen.