Heeft u te maken met een familieconflict, spelen er relatieproblemen, een echtscheiding of moet er een goede omgangsregeling komen specifiek voor uw situatie? Dan kan familiemediation door een ervaren familiemediator een effectieve oplossing bieden die bij de situatie past voor u en alle partijen.

Wat doet een familiemediator?

Hieronder een beknopte uitleg van wat een familiemediator zoal doet. Uitgangspunten bepalen en zaken ordenen. In een situatie van een familieconflict of bijvoorbeeld op het moment dat de keuze is gemaakt voor een echtscheiding, spelen meestal emoties en hectiek een grote rol.

Dat kan gemakkelijk tot (nog meer) conflicten leiden. Gedachten en gedrag kunnen alle kanten op schieten. Het scheppen van orde in die situatie is voor de mediator direct een belangrijke rol.

De mediator scheidt hoofd- en bijzaken. Overzicht en structuur is het eerste wat nodig is in een dergelijke situatie. Een mediator heeft een neutrale positie. Deze heeft als taak om de betrokkenen te begeleiden naar een oplossing die voor beide partijen aanvaardbaar is. Een mediator is geen rechter en beslist dus niet wie er wel of geen gelijk heeft. Betrokkenen beslissen zelf over hun oplossing.

Zo zijn de betrokken partijen dus altijd zelf in staat om voor een oplossing te kiezen die goed voelt en waar je achter staat.

Luisteren, Adviseren en Bemiddelen.

  • Luisteren
    De familiemediator luistert naar de betrokken personen. De mediator is er voor alle betrokkenen en behartigt dan ook de belangen van iedereen. Juist om die reden is een mediator dan ook onafhankelijk op juridisch en emotioneel gebied. Door goed te luisteren zal een mediator een goede en passende oplossing vinden.
  • Adviseren
    Van de juridische aspecten tot en met de praktische zaken, een goed advies helpt u bij het maken van de juiste keuzes. De familiemediator helpt om ook zaken waar u misschien zelf niet de kennis van heeft goed te regelen. De mediator kan adviseren over zaken als de financiën, de alimentatie, de pensioenen en de woning.Ook moet worden nagedacht over de fiscale gevolgen en risico’s van een beslissing. De mediator kan, indien relevant, ook bekijken op welke toeslagen u recht heeft en hoe u deze kunt aanvragen.
  • Bemiddelen
    In het geval van bijvoorbeeld een scheiding is het van belang dat er heldere en werkbare afspraken op papier worden gezet. Afspraken waar beide partijen zich in kunnen vinden en aan houden. Door het opstellen van een echtscheidingsconvenant staan de gemaakte afspraken schriftelijk vastgelegd en is niets onduidelijk.

In welke situatie biedt een familiemediator uitkomst?

Familie mediation kan zo effectief zijn dat het in veel situaties uitkomst biedt. Het grootste toepassingsgebied van familie mediation binnen de familie is bij scheidingen en familieconflicten. In de praktijk wordt deze vorm van mediation vaak ingezet als er een goede oplossing moet komen in bijvoorbeeld de volgende situaties:

  • Familieconflict
  • Relatieproblemen
  • Echtscheiding
  • Ouderschapsplan opstellen
  • Omgangsregeling kind(deren)
  • Convenant opstellen

Wat kost een familiemediation traject?

Onze mediation is op basis van een vast uurtarief. De uren die in rekening worden gebracht bestaan uit de uren voor de bijeenkomsten en de tijd die nodig voor de voorbereiding en verslaglegging. Het benodigd aantal bijeenkomsten is afhankelijk van uw specifieke situatie en de complexiteit ervan. Als u een indicatie voor de kosten op prijs stelt, dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Wij zullen dan op basis van de informatie die u ons geeft een zo nauwkeurig mogelijke kostenindicatie afgeven.

Er samen uitkomen zodat je verder kunt.

Uitgangspunt bij een familiemediation traject is dat de betrokken partijen er samen uitkomen. Er mag best onenigheid bestaan, zolang er maar goede afspraken zijn gemaakt waar iedereen achter staat en zich aan houdt. Dan kun je samen en alleen de toekomst in. Onze familiemediator heeft specialisatieopleidingen van de Vereniging voor Familierecht Advocaten en Scheidingsbemiddelaars (vFAS) succesvol afgerond en is overlegscheidingsadvocaat en lid van de Vereniging van Collaborative Professionals (VVCP).

Woont u of is uw onderneming gevestigd in Boerdonk, Boskant, Eerde, Erp, Keldonk, Mariaheide, Nijnsel, Olland, Schijndel, Sint-Oedenrode, Veghel, Wijbosch en Zijtaart (Gemeente Meierijstad), Uden, Gemert, Nistelrode, Beek en Donk of Heeswijk? U kunt dan terecht op onze vestiging in Veghel. U kunt ons op dit kantoor bereiken via +31 413 35 22 11.

Woont u of is uw onderneming gevestigd in Oss, Rosmalen, Berghem, Schaijk, Heesch, Ravenstein of Kerkdriel? Dan is onze dichtstbijzijnde vestiging in Oss. U kunt ons op dit kantoor bereiken op het volgende nummer +31 412 76 02 27.

Neem direct contact op.

Neem direct contact op.

Wij adviseren en staan u bij in het geval van juridische kwesties.

Andere expertises van ons kantoor.

Incasso.

Het innen van geld of openstaande vorderingen van een schuldenaar, ook wel wanbetaler genoemd.

Verbintenissenrecht.

Het gedeelte van het burgerlijk recht dat regels geeft over verbintenissen die mensen met elkaar sluiten, zoals overeenkomsten.

Bedrijfsovername.

Een fusie of de aan- danwel verkoop van een bedrijf middels een aandelenoverdracht.