Mediation/Mediator.

mr. Jacqueline Lauwen

profielfoto mr. Jacqueline Lauwen

mr. Joan Snikkenburg-den Haan

profielfoto mr. Joan Snikkenburg-den Haan

Meer weten over.

Aangesloten bij.

logo nederlandse orde van advocaten
logo mfn registermediator

Mediation bij een burengeschil inzetten? In Nederland wonen de meeste mensen dicht naast elkaar. Hierdoor kunnen dus gemakkelijk ergernissen ontstaan over het gedrag van degene die naast u woont. Dit kan gaan over overhangende takken, een huisdier of geluidsoverlast. Een burenruzie kan hierdoor snel ontstaan. Lukt het niet om in een gesprek met uw buren uw probleem op te lossen? Dan kunt u van mediation bij een burengeschil gebruikt maken.

Niemand zal over u oordelen.

Een mediator kan u helpen het geschil op te lossen. Zeker omdat u toch naast elkaar woont, is het belangrijk om te sturen op een oplossing. Bijkomend voordeel is dat het samen oplossen veelal kosten bespaart en sneller is dan naar de rechter stappen. Daarnaast is werken met een mediator veel fijner omdat er aandacht is voor emoties en de bedoeling is om mensen te helpen een gezamenlijke oplossing te zoeken. Daarbij velt de mediator dus geen enkel oordeel, maar functioneert enkel als een luisterend – en begeleidend – oor.

Mediation bij een burengeschil is samen werken aan een oplossing.

Het is niet altijd even duidelijk, maar vaak hebben mensen met een geschil een gezamenlijk belang. Dit helpt bij het vinden van een oplossing omdat u zo zelf invloed kunt uitoefenen op de oplossing van uw geschil. Mediation is dus nuttig omdat mensen samen hun conflict beter kunnen afsluiten of juist weer samen door één deur kunnen.

Over het algemeen zijn een aantal gesprekken vaak al genoeg om tot constructieve resultaten te komen waar iedereen tevreden mee is. Met mediation kunt u dus een langdurige en kostbare procedure bij de rechtbank voorkomen. Daarnaast is dit vaak voor de onderlinge verhoudingen tussen buren goed.

Uw burengeschil van de baan.

Soms is het nodig om van tevoren even apart met de partijen om de tafel te gaan zitten. Vervolgens vindt een gezamenlijk gesprek plaats dat de mediator begeleidt. Hierbij staat het iedereen vrij om zijn of haar eigen mening en ideeën te uiten. Daarbij is er de nodige aandacht voor de gevoeligheden die er tussen de buren kunnen zijn. Wij staan u graag bij met mediation. Mr. Jacqueline Lauwen heeft veel ervaring als officieel erkend MfN-registermediator. Zij helpt u graag een oplossing voor uw geschil te vinden.

Woont u of is uw onderneming gevestigd in Boerdonk, Boskant, Eerde, Erp, Keldonk, Mariaheide, Nijnsel, Olland, Schijndel, Sint-Oedenrode, Veghel, Wijbosch en Zijtaart (Gemeente Meierijstad), Uden, Gemert, Nistelrode, Beek en Donk of Heeswijk? U kunt dan terecht op onze vestiging in Veghel. U kunt ons op dit kantoor bereiken via +31 413 35 22 11.

Woont u of is uw onderneming gevestigd in Oss, Rosmalen, Berghem, Schaijk, Heesch, Ravenstein of Kerkdriel? Dan is onze dichtstbijzijnde vestiging in Oss. U kunt ons op dit kantoor bereiken op het volgende nummer +31 412 76 02 27.

Neem direct contact op.

Neem direct contact op.

Wij adviseren en staan u bij in het geval van juridische kwesties.

Andere expertises van ons kantoor.

Incasso.

Het innen van geld of openstaande vorderingen van een schuldenaar, ook wel wanbetaler genoemd.

Verbintenissenrecht.

Het gedeelte van het burgerlijk recht dat regels geeft over verbintenissen die mensen met elkaar sluiten, zoals overeenkomsten.

Bedrijfsovername.

Een fusie of de aan- danwel verkoop van een bedrijf middels een aandelenoverdracht.