Mededelingsplicht over uitkering bij aangaan VSO

De Kantonrechter Zwolle deed op 23 december 2015 uitspraak over een zaak wat betreft de mededelingsplicht bij VSO over het ontvangen van een uitkering. De vraag was of een werkgever bij het aangaan van een vaststellingsovereenkomst (VSO) verplicht is een zieke werknemer erop te wijzen, dat deze werknemer mogelijk geen uitkering krijgt. Dit is in het geval de werknemer de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden via een VSO beëindigd.

De uitspraak van de Kantonrechter

De Kantonrechter oordeelde dat dit het geval is.
“Waar het om gaat is dat werkgever werknemer voorafgaand aan de ondertekening van de beëindigingsovereenkomst naar behoren had moeten informeren over de mogelijke gevolgen van de instemming met het ontslag voor een ziektewetuitkering.

Het een en ander betekent dat de werknemer een beroep op dwaling toekomt. Indien zij had geweten dat zij mogelijk niet voor een ziektewetuitkering in aanmerking kwam, dan had zij het aanbod van werkgever niet aanvaard. Dit betekent dat de beëindigingsovereenkomst namens werknemer bij brief van 12 november 2015 met succes wegens dwaling buitengerechtelijk is vernietigd. Werknemer is dus nog steeds in loondienst van werkgever en heeft recht op haar salaris conform de regels voor het tweede ziektejaar.”

Om de volledige uitspraak over mededelingsplicht bij VSO te lezen, klik hier.

Woont u of is uw onderneming gevestigd in Boerdonk, Boskant, Eerde, Erp, Keldonk, Mariaheide, Nijnsel, Olland, Schijndel, Sint-Oedenrode, Veghel, Wijbosch en Zijtaart (Gemeente Meierijstad), Uden, Gemert, Nistelrode, Beek en Donk of Heeswijk? U kunt dan terecht op onze vestiging in Veghel. U kunt ons op dit kantoor bereiken via +31 413 35 22 11.

Woont u of is uw onderneming gevestigd in Oss, Rosmalen, Berghem, Schaijk, Heesch, Ravenstein of Kerkdriel? Dan is onze dichtstbijzijnde vestiging in Oss. U kunt ons op dit kantoor bereiken op het volgende nummer +31 412 76 02 27.