Wil uw werkgever de (verdeling of het aantal werkuren) arbeidstijden wijzigen? Dat mag hij niet zomaar zelf beslissen. Het is belangrijk om na te gaan op welke werknemers de wijziging van de arbeidstijden betrekking hebben. Lees verder of contact onze arbeidsrecht advocaat.

Instemmingsrecht wel/niet van toepassing op arbeidstijden.

Gaat het om slechts één of enkele werknemers, dan kan het zijn dat het instemmingsrecht van uw OR niet van toepassing is. Dat is bijvoorbeeld het geval als de werkgever aan één of enkele werknemers vraagt of zij hun uren anders willen indelen.

Werknemer mag wijziging arbeidstijden weigeren.

De werknemer moet hiervoor nog wel toestemming geven en mag dus ook weigeren. Heeft de wijziging betrekking op een of meerdere groepen werknemers dan heeft de OR instemmingsrecht volgens artikel 27 lid 1 b van de Wet op de ondernemingsraden (WOR). Let op, ook al geeft de OR toestemming; de werkgever is alsnog verplicht om instemming te vragen aan alle werknemers op wie de wijziging betrekking heeft!

Vraag over arbeidstijden?

Heeft u hierover een vraag? Neem gerust contact op. Wij adviseren u graag. We reageren altijd binnen 24 uur met persoonlijk en deskundig advies.

Woont u of is uw onderneming gevestigd in Boerdonk, Boskant, Eerde, Erp, Keldonk, Mariaheide, Nijnsel, Olland, Schijndel, Sint-Oedenrode, Veghel, Wijbosch en Zijtaart (Gemeente Meierijstad), Uden, Gemert, Nistelrode, Beek en Donk of Heeswijk? U kunt dan terecht op onze vestiging in Veghel. Voor telefonisch contact kunt u ons op dit kantoor bereiken via +31 413 35 22 11.

Woont u of is uw onderneming gevestigd in Oss, Rosmalen, Berghem, Schaijk, Heesch, Ravenstein of Kerkdriel? Dan is onze dichtstbijzijnde vestiging in Oss. Neem dan contact op met dit kantoor. U kunt ons bereiken op het volgende nummer +31 412 76 02 27.

Neem direct contact op.

Neem direct contact op.

Wij adviseren en staan u bij in het geval van juridische kwesties.

Overige juridische expertises van ons advocatenkantoor.

Mediation.

Het proces waarin twee partijen met een mediator gezamenlijk tot een oplossing komen van een geschil.

Verbintenissenrecht.

Het gedeelte van het burgerlijk recht dat regels geeft over verbintenissen die mensen met elkaar sluiten, zoals overeenkomsten.

Echtscheidingsrecht.

De regels die bepalen hoe een echtscheidingsprocedure moet verlopen en aan welke eisen hierbij moet worden voldaan.