fbpx
expertise bernhaege
expertise bernhaege

Publicaties Bedrijfsovernames

Invloed als aandeelhouder door agenderingsrecht

Aandeelhoudersinvloed is vooral uit te oefenen voorafgaand en tijdens de vergadering van aandeelhouders, onder andere omdat u als aandeelhouder met een belang van 3% het agenderingsrecht heeft. In dit artikel leggen we uit hoe dit recht in te zetten is.

Zorg voor bewijs van deugdelijke administratie

Bestuurdersaansprakelijkheid na verkoop aandelen voorkomen? Lees hier hoe u ervoor kunt zorgen dat u niet persoonlijk aansprakelijk gesteld wordt voor schulden van de verkochte onderneming.

Advocatentaal: juridische termen leren begrijpen

Juridische termen kunnen soms behoorlijk lastig te begrijpen zijn. Vandaar dat we op deze pagina een aantal begrippen uitleggen die wij als advocaten veel gebruiken.

Bedrijfsovername? Onderschat het adviesrecht van de OR niet!

Wanneer u bezig bent met een bedrijfsovername is het van belang dat u rekening houdt met het adviesrecht van de ondernemingsraad. We leggen u in deze blog o.a. uit hoe u een adviesaanvraag aan de ondernemingsraad doet.

Aandelen overdragen en Blokkeringsregeling BV

Bent u aandeelhouder in een BV? En bent u van plan uw aandelen over te dragen? Het is erg belangrijk dat u nakijkt of u een eventuele blokkeringsregeling na moet leven.

Nokavision Software B.V. overgenomen door Canon Nederland N.V.

Ronald Kerkhof van Nokavision Software B.V. over Bernhaege Advocaten: “Het team van Bernhaege Advocaten heeft zich tijdens de overname op een professionele en doortastende wijze opgesteld, waardoor zij voor beide partijen van toegevoegde waarde zijn geweest”.

Non Concurrentiebeding bij overgang van onderneming

Met betrekking tot de rechten van een werknemer bij overgang van onderneming is in de (Europese) wet- en regelgeving het nodige geregeld en over de uitleg van deze regels zijn al veel procedures gevoerd. Maar wat gebeurt er met het non concurrentiebeding van een werknemer die voor de overgang van onderneming uit dienst gaat?

Ik ben van plan een bedrijf over te nemen. Onderzoeksplicht?

Hoe zorg ik dat ik alle relevante informatie boven tafel krijg? En hoe zit het met mijn onderzoeksplicht?

Welke informatie ben ik verplicht te verschaffen aan de koper?

U wilt uw bedrijf verkopen, voor een goede prijs. U geeft openheid van zaken aan de koper door de boeken te laten onderzoeken (due diligence). Maar wat als de koper vergeet belangrijke informatie op te vragen? Of als u merkt dat er verkeerde conclusies getrokken worden? Moet u de koper waarschuwen? Ja. U heeft namelijk een mededelingsplicht. Verzaakt u deze plicht, dan kan dit voor u grote financiële gevolgen hebben.

Ga naar de bovenkant