fbpx
expertise bernhaege

Bedrijfsovernames

Vertrouwen en samenwerking tussen u en uw adviseurs is essentieel voor een optimaal resultaat bij bedrijfsovernames.

Als u hebt besloten om uw bedrijf te verkopen, te fuseren of een bedrijf over te nemen, dan komen daar diverse juridische vraagstukken bij kijken. In veel gevallen is dit een behoorlijk complex proces. Veel ondernemers kiezen er voor om zich bij te laten staan door juridische specialisten in ondernemingsrecht die kennis en ervaring hebben op het gebied van bedrijfsovernames. Een goede beslissing, want wij zorgen er voor dat u niet in een emotionele “roller coaster” terecht komt als u uw levenswerk verkoopt. Dit geldt ook als u op het punt staat een bedrijf over te nemen of zich in te kopen.

Wat kunnen wij voor u kunnen betekenen qua bedrijfsovernames?

Onze dienstverlening bij fusies en bedrijfsovernames, een management buy in of management buy out en (af)splitsingen bestaat onder andere uit:

 • Juridisch advies bij het voeren van onderhandelingen
 • Koers bepalen en bewaken proces
 • Bijwonen van aandeelhoudersvergaderingen (AVA)
 • Opstellen van overnamedocumenten waaronder:
  • Geheimhoudingsovereenkomst (NDA)
  • Letter of Intent (LOI) – Intentieovereenkomst
  • Verkoopovereenkomst/koopovereenkomst (SPA)
  • Aandeelhoudersovereenkomst en bestuursbesluiten

Groep mensen tijdens onderhandeling bedrijfsovernames

Advocaat ondernemingsrecht en arbeidsrecht

De ondernemingsrecht advocaten van Bernhaege Advocaten in Veghel en Oss doorgronden uw situatie optimaal doordat zij zelf ook ondernemers zijn. Naast bedrijfsovernames ondersteunen onze ondernemingsrecht advocaten bij veel voorkomende ondernemingsrechtvraagstukken. Hierbij moet u denken aan bestuurdersaansprakelijkheid, faillissementen en situaties gerelateerd aan het arbeidsrecht. Voor arbeidsrecht hebben wij vanzelfsprekend een gespecialiseerde advocaat in huis.

Onze klanten vertellen waarom ze ons inschakelen, niet wij

Hoe weet u of u de juiste inhoudelijk specialist op het gebied van fusies en bedrijfsovernames inschakelt? Natuurlijk kunnen wij op deze pagina een verdere uiteenzetting geven van ondernemingsrecht en verdere expertises. Wij geven er echter de voorkeur aan een aantal van onze cliënten en samenwerkingspartners voor ons te laten spreken. Op onze referentiepagina treft u referenties aan van o.a. Adagium Corporate Finance B.V. en Zilverwerf B.V. Zij vertellen u waarom wij het advocatenkantoor zijn dat u kunt inschakelen in het geval van een bedrijfsovername. In een persoonlijk gesprek lichten wij u graag helder en concreet toe wat wij voor u kunnen betekenen.

profielfoto annelies jansen
Direct contact »

mr. Annelies Jansen is sinds 1997 actief bij Bernhaege Advocaten waarna zij in 2001 mede-eigenaar en in 2013 volledig eigenaar werd. Zij is een allround advocaat met een passie voor beslag en executierecht, verbintenissenrecht, ondernemingsrecht en procesrecht. Daarnaast is zij onder meer bekend met alle juridische vraagstukken rondom zekerheidsrechten, bedrijfsbeëindiging, liquidatie, faillissementen en bestuurdersaansprakelijkheid. Ook heeft zij gedegen ervaring in het voeren van gerechtelijke procedures waarvan geschillen op het gebied van het erfrecht onderdeel uitmaken. Verder is zij lid van de vereniging van incasso- en procesadvocaten (VIA) en de Nederlandse Vereniging voor Procesrecht (NVvP). Ook is zij benoemd tot lid van de Gemengde Commissie Civiel Recht door de Raad van Toezicht van de Orde van Advocaten van het arrondissement Oost-Brabant. Verder zet zij als ondernemer zich graag belangeloos in voor mede-ondernemers in de regio Veghel en omstreken. Dit doet zij via haar bestuursfunctie als secretaris van de ondernemersvereniging Ondernemend Veghel.

Bent u woonachtig of is uw bedrijf gevestigd in de omgeving Veghel, zoals in Sint-Oedenrode, Gemeente Meierijstad, Uden, Schijndel, Veghel, Erp, Gemert, Nistelrode, Beek en Donk of Heeswijk? Wij verwelkomen u dan graag op onze vestiging in Veghel. U kunt ons op dit kantoor bereiken via 0413 – 35 22 11.

Bent u woonachtig of is uw bedrijf gevestigd in de omgeving Oss, zoals in Rosmalen, Berghem, Schaijk, Heesch, Ravenstein, Oss zelf of Kerkdriel? Wij verwelkomen u dan graag op onze vestiging in Oss. U kunt ons op dit kantoor bereiken via 0412 – 76 02 27.


Publicaties over Bedrijfsovernames

1009, 2019

Invloed als aandeelhouder door agenderingsrecht

By |september 10th, 2019|Categorieën: Artikelen, Publicaties, Publicaties Bedrijfsovernames, Publicaties Ondernemingsrecht|Reacties uitgeschakeld voor Invloed als aandeelhouder door agenderingsrecht

Aandeelhoudersinvloed is vooral uit te oefenen voorafgaand en tijdens de vergadering van aandeelhouders, onder andere omdat u als aandeelhouder met een belang van 3% het agenderingsrecht heeft. In dit artikel leggen we uit hoe dit recht in te zetten is.

2405, 2019

Advocatentaal: juridische termen leren begrijpen

By |mei 24th, 2019|Categorieën: Artikelen, Publicaties, Publicaties Aansprakelijkheidsrecht, Publicaties Ambtenarenrecht, Publicaties Arbeidsrecht, Publicaties Auteursrecht, Publicaties Bedrijfsovernames, Publicaties Beslag- en executierecht, Publicaties Bestuursrecht, Publicaties Bouwrecht, Publicaties Burenrecht, Publicaties Burgerlijk procesrecht, Publicaties Echtscheidingsrecht, Publicaties Erfrecht, Publicaties Faillissementsrecht, Publicaties Financierings- / zekerhedenrecht, Publicaties Handelsnaamrecht, Publicaties Incasso, Publicaties Intellectueel eigendomsrecht, Publicaties Mediation, Publicaties Merkenrecht, Publicaties Ondernemingsrecht, Publicaties Privacyrecht, Publicaties Ruimtelijke ordening, Publicaties Verbintenissenrecht|Reacties uitgeschakeld voor Advocatentaal: juridische termen leren begrijpen

Juridische termen kunnen soms behoorlijk lastig te begrijpen zijn. Vandaar dat we op deze pagina een aantal begrippen uitleggen die wij als advocaten veel gebruiken.