Waarom is Bernhaege Advocaten (Veghel en Oss) sponsor van de Wetswinkel Uden? Toegankelijke rechtshulp is van groot belang. Het is als advocaat helaas niet mogelijk om iedereen die om juridisch advies vraagt te helpen, hoe graag je dat ook wil. De drempel naar een advocatenkantoor kan voor mensen te hoog zijn. Daardoor blijven zij met juridische vraagstukken zitten. Ook op kantoor merken we die behoefte aan toegankelijk, kosteloos en laagdrempelig juridisch advies. Om daaraan bij te dragen zijn wij ook sponsor van Wetswinkel Uden.

Wat is de Wetswinkel Uden?

Wetswinkel Uden is een stichting die al sinds 1977 gratis juridisch advies aanbiedt. Dit juridisch advies wordt gegeven door studenten. Bij de wetswinkel werken studenten uit het tweede, derde en het masterjaar. Hierdoor blijft de kwaliteit gewaarborgd. De wetswinkel is gevestigd in Ontmoetingsplein Mellepark in Uden. Het initiatief is opgezet om laagdrempelig en kosteloos juridisch advies te kunnen bieden aan de inwoners van de gemeente Maashorst, zodat het recht voor iedereen toegankelijk is.

Door de hulp van juridische professionals met meer ervaring wordt de kwaliteit van het advies gegarandeerd.

De inwoners van gemeente Maashorst kunnen bij de studenten terecht voor alle vragen omtrent hun juridische positie. De afhandeling van zaken kan op verschillende manieren gebeuren, zoals door het opstellen van een brief, het inwinnen van informatie bij derden of het verrichten van literatuuronderzoek. Indien een zaak te complex is, wordt deze buiten het spreekuur verder afgehandeld of doorverwezen naar een van de aangesloten advocatenkantoren.

Welke optie ook wordt gekozen door de medewerkers; altijd wordt geprobeerd een zo duidelijk mogelijk advies te geven. Tijdens het wekelijkse spreekuur op maandag zijn de studenten beschikbaar om alle vragen te beantwoorden. Zo is het bezoeken van de wetswinkel zo laagdrempelig en toegankelijk mogelijk.

Wat doen wij voor Wetswinkel Uden?

Toen de studenten van Wetswinkel Uden ons benaderden voor hulp bij dit initiatief, waren wij direct enthousiast. We merkten al langere tijd dat er een behoefte is aan toegankelijk en kosteloos juridisch advies, dus is dit voor ons een mooie kans om daaraan bij te dragen, zoals we dat ook al voor Rechtswinkel Meierijstad doen.

Naast het inzetten van ons netwerk, ondersteunen wij de wetswinkel ook financieel. Ook zijn we als adviseur aan de wetswinkel verbonden. We hebben regelmatig contact met het bestuur en bij vragen kunnen de studenten bij ons terecht. Als ze een cliënt niet voldoende kunnen helpen bij het beantwoorden van een vraagstuk, kunnen ze diegene ook naar ons kantoor doorverwijzen.

Belangrijk voor studenten en cliënten.

Het bestaan van een wetswinkel binnen een gemeente vinden wij zeer belangrijk. Rechtshulp moet breed beschikbaar zijn, zodat iedereen het advies kan krijgen dat hij of zij nodig heeft om de juridische positie te kunnen begrijpen. We vinden het mooi dat we op deze manier dit belangrijke initiatief kunnen steunen.

Naast de hulp aan cliënten vormt de Wetswinkel Uden ook een belangrijke leerschool voor de studenten die er werken. Als advocaat krijgen wij dagelijks cliënten te spreken, waarbij het onze taak is om de juridische vraag helder te krijgen en te bepalen hoe we deze kunnen beantwoorden.

Met de wetswinkel kunnen de studenten deze belangrijke praktijkervaring opdoen, die tijdens hun opleiding niet frequent aan bod komt. Op deze manier hopen wij een nieuwe generatie enthousiast te maken voor het mooie vak van advocaat.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de Wetswinkel Uden en wat zij doen? Lees meer op de website van de Wetswinkel Uden.

Neem direct contact op.

Neem direct contact op.

Wij adviseren en staan u bij in het geval van juridische kwesties.