Wat te doen bij scheiden? Soms zien echtparen de scheiding al aankomen, maar dit kan ook heel onverwacht voor één van hen zijn. Nadat de echtscheidingsmelding is gedaan, is er vaak sprake van een periode van shock. Men ervaart vaak ongeloof dat het huwelijk echt voorbij is. Er is een intensief rouwproces voor nodig om dat een plaatsje te kunnen geven en dit kost vooral tijd. Lees verder over of neem contact op met onze echtscheidingsrecht advocaat.

Naast het eigen rouwproces zijn daar ook de zorgen over hoe het met de kinderen zal vergaan en hoe de toekomst er wat betreft woonruimte uit zal zien. Uiteraard zijn er ook zorgen op financieel gebied en hoe dat plaatje er in toekomst uit zal gaan zien.

Wat te doen bij scheiden; een checklist voor houvast.

De praktijk laat zien dat de (toekomstig) alleenstaande ouder vaak geen idee heeft wat hem of haar in het kader van de scheiding te wachten staat. Laat staan dat hij of zij een stappenplan heeft hoe dit allemaal aan te pakken. Door de Belastingdienst is een tool ontwikkeld in de vorm van een checklist scheiden. Deze is te vinden op de site van de Belastingdienst onder het onderwerp scheiden of uit elkaar gaan.

Vervolgens kunt u deze lijst onder het kopje “Wat moet ik allemaal regelen” vinden. Door het doorlopen ervan ontstaat een overzicht van de zaken waaraan gedacht dient te worden in het specifieke geval bij de echtscheiding. Als u gaat scheiden is het heel handig om deze checklist te doorlopen. Zodoende is er alvast een eerste idee over de zaken die geregeld dienen te worden. Daarnaast is er uiteraard professionele bijstand nodig ter aanvulling en invulling van dit lijstje.

Professionele bijstand nodig?

Deze bijstand kan worden verricht door een familierechtmediator of een echtscheidingsadvocaat. Onze advocaten zijn als advocaat en mediator verbonden aan de vFAS, de vereniging voor advocaten die gespecialiseerd zijn in het personen- familie- en erfrecht. Zij zorgen voor een goede en respectvolle begeleiding. Zij streven er vooral naar dat op relatief korte termijn duidelijkheid ontstaat over de zorgregeling, woonruimte en financiële regeling.

Dit alles om het de alleenstaande ouder in deze roerige periode overzichtelijkheid en duidelijkheid te bieden. De alleenstaande ouder en de kinderen verdienen nu eenmaal een goed geregelde scheiding.

Neem contact op.

Heeft u vragen? Bijvoorbeeld over hoe u de zorg voor uw kinderen moet verdelen met uw ex-partner? Of over uw financiële situatie? Maak een lijst van uw vragen en maak gebruik van ons gratis intakegesprek. Of neem contact op met onze advocaten gespecialiseerd in het echtscheidingsrecht, deze helpt u graag verder.

Woont u of is uw onderneming gevestigd in Boerdonk, Boskant, Eerde, Erp, Keldonk, Mariaheide, Nijnsel, Olland, Schijndel, Sint-Oedenrode, Veghel, Wijbosch en Zijtaart (Gemeente Meierijstad), Uden, Gemert, Nistelrode, Beek en Donk of Heeswijk? U kunt dan terecht op onze vestiging in Veghel. U kunt ons op dit kantoor bereiken via +31 413 35 22 11.

Woont u of is uw onderneming gevestigd in Oss, Rosmalen, Berghem, Schaijk, Heesch, Ravenstein of Kerkdriel? Dan is onze dichtstbijzijnde vestiging in Oss. U kunt ons op dit kantoor bereiken op het volgende nummer +31 412 76 02 27.

Neem direct contact op.

Neem direct contact op.

Wij adviseren en staan u bij in het geval van juridische kwesties.

Overige juridische expertises van ons advocatenkantoor.

Mediation.

Het proces waarin twee partijen met een mediator gezamenlijk tot een oplossing komen van een geschil.

Arbeidsrecht.

Het recht met betrekking tot de arbeidsrelatie. Het geeft de rechten en plichten van werknemers en hun werkgevers.

Erfrecht.

Dit recht geeft regels met betrekking tot erfopvolging of successie in geval een familielid of andere erflater overlijdt.

Ontvang onze nieuwsbrief.

Blijf ook op de hoogte.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel uw vraag.

Plan direct een gratis intakegesprek.

Lees ook de spelregels.