Wat is een kort geding?

Een procedure bij de rechtbank kan de nodige tijd in beslag nemen. Omdat niet alle geschillen zo lang op een oordeel van de rechter kunnen wachten, kan voor spoedeisende kwesties gebruik worden gemaakt van een kort geding-procedure. Lees ook meer op de pagina “advocaat burgerlijk procesrecht“.

Met deze procedure kan op korte termijn een voorlopig oordeel van de zogenoemde voorzieningenrechter worden verkregen. Doordat de kwestie een spoedeisend karakter dient te hebben, wordt in kort geding vaak een gebod of een verbod gevorderd. Hierbij wordt er een dwangsom opgelegd voor iedere dag dat de gedaagde partij niet aan de veroordeling voldoet.

Bodumprocedure.

Zo is er een stok achter de deur om tot naleving over te gaan. Een definitieve beslissing, zoals een ontbinding of een vernietiging van een overeenkomst, kan een voorzieningenrechter echter niet geven. Daarvoor is een zogenaamde bodemprocedure bij de rechtbank vereist.

Meer vragen?

Dus een kort geding-procedure is het antwoord op de vraag “Wat is een kort geding?”. Heeft u naast de vraag “Wat is een kort geding?” nog meer vragen? Bekijk dan de pagina veelgestelde vragen.

Woont u of is uw onderneming gevestigd in Boerdonk, Boskant, Eerde, Erp, Keldonk, Mariaheide, Nijnsel, Olland, Schijndel, Sint-Oedenrode, Veghel, Wijbosch en Zijtaart (Gemeente Meierijstad), Uden, Gemert, Nistelrode, Beek en Donk of Heeswijk? U kunt dan terecht op onze vestiging in Veghel. U kunt ons op dit kantoor bereiken via +31 413 35 22 11.

Woont u of is uw onderneming gevestigd in Oss, Rosmalen, Berghem, Schaijk, Heesch, Ravenstein of Kerkdriel? Dan is onze dichtstbijzijnde vestiging in Oss. U kunt ons op dit kantoor bereiken op het volgende nummer +31 412 76 02 27.

Stel uw vraag.

Plan direct een gratis intakegesprek.

Lees ook de spelregels.