Wat gebeurt er als u een zaak verliest?

Als u een rechtszaak verliest, is dat allereerst ontzettend vervelend. Er kunnen dan diverse vragen bij u opkomen. Wie betaalt de gemaakte kosten van beide partijen? Heb ik nog opties om toch mijn gelijk te behalen?

De rechter beslist?

Vaak wordt gedacht dat de verliezende partij per definitie opdraait voor de gemaakte kosten van de tegenpartij. Dit is echter niet altijd het geval. De rechter bekijkt per geval of de verliezende partij (een deel van) de kosten moet dragen van de andere partij. De rechters gebruiken hierbij standaard maatstaven. Ook verschilt het per rechtsgebied wat gangbaar is in de verdeling van de (proces)kosten.

Hoger beroep of cassatie?

Het kan zo zijn dat voor u de mogelijkheid van bijvoorbeeld (hoger) beroep open staat of zelfs nog cassatie. Indien er nog een rechtsmiddel open staat, kunt u besluiten de zaak voor te leggen aan een hogere rechter. Of deze mogelijkheid er is en tot welke rechter u zich moet wenden, verschilt per geval. Heeft u vragen over bovenstaande? Onze advocaten informeren u graag met betrekking tot uw specifieke situatie.

Heeft u meer naast de vraag “Wat gebeurt er als u een zaak verliest?” nog meer vragen? Bekijk dan de pagina veelgestelde vragen.

Woont u of is uw onderneming gevestigd in Boerdonk, Boskant, Eerde, Erp, Keldonk, Mariaheide, Nijnsel, Olland, Schijndel, Sint-Oedenrode, Veghel, Wijbosch en Zijtaart (Gemeente Meierijstad), Uden, Gemert, Nistelrode, Beek en Donk of Heeswijk? U kunt dan terecht op onze vestiging in Veghel. U kunt ons op dit kantoor bereiken via +31 413 35 22 11.

Woont u of is uw onderneming gevestigd in Oss, Rosmalen, Berghem, Schaijk, Heesch, Ravenstein of Kerkdriel? Dan is onze dichtstbijzijnde vestiging in Oss. U kunt ons op dit kantoor bereiken op het volgende nummer +31 412 76 02 27.

Stel uw vraag.

Plan direct een gratis intakegesprek.

Lees ook de spelregels.