Wanneer heeft u een advocaat nodig?

Het hangt af van de soort rechter die uw zaak behandelt of u verplicht bent een advocaat in de arm te nemen. U heeft hoe dan ook altijd recht op een advocaat. Afhankelijk van uw situatie kan het aan te bevelen zijn u door een advocaat bij te laten staan, ook als dit niet wettelijk is verplicht.

Als uw zaak door de kantonrechter wordt behandeld, bent u zich niet verplicht bij te laten staan door een advocaat. De kantonrechter behandelt zaken waarvan de vordering minder dan € 25.000,- bedraagt, het gaat over een consumentenkoop- of -krediet geschil, een arbeids- of huurgeschil. Beoordeelt de rechtbank of het gerechtshof uw geschil, dan bent u verplicht een advocaat in te schakelen. Ook in het geval u een kortgedingprocedure aangaat, moet u zich laten bijstaan door een advocaat.

Welke rechter is bevoegd?

Wilt u weten welke rechter bevoegd is om uw zaak te behandelen en of u zich verplicht moet laten bijstaan door een advocaat? Wij informeren u graag met betrekking tot uw specifieke situatie.

Heeft u naast de vraag “Wanneer heeft u een advocaat nodig?” nog meer vragen? Bekijk dan de pagina veelgestelde vragen.

Woont u of is uw onderneming gevestigd in Boerdonk, Boskant, Eerde, Erp, Keldonk, Mariaheide, Nijnsel, Olland, Schijndel, Sint-Oedenrode, Veghel, Wijbosch en Zijtaart (Gemeente Meierijstad), Uden, Gemert, Nistelrode, Beek en Donk of Heeswijk? U kunt dan terecht op onze vestiging in Veghel. U kunt ons op dit kantoor bereiken via +31 413 35 22 11.

Woont u of is uw onderneming gevestigd in Oss, Rosmalen, Berghem, Schaijk, Heesch, Ravenstein of Kerkdriel? Dan is onze dichtstbijzijnde vestiging in Oss. U kunt ons op dit kantoor bereiken op het volgende nummer +31 412 76 02 27.

Stel uw vraag.

Plan direct een gratis intakegesprek.

Lees ook de spelregels.