Wanneer heeft u een advocaat nodig? Het hangt af van de soort rechter die uw zaak behandelt of u verplicht bent een advocaat in de arm te nemen. U heeft hoe dan ook altijd recht op een advocaat. Afhankelijk van uw situatie kan het aan te bevelen zijn u door een advocaat bij te laten staan, ook als dit niet wettelijk is verplicht.

Als uw zaak door de kantonrechter wordt behandeld, bent u zich niet verplicht bij te laten staan door een advocaat. De kantonrechter behandelt zaken waarvan de vordering minder dan €25.000,- bedraagt, het gaat over een consumentenkoop- of -krediet geschil, een arbeids- of huurgeschil. Beoordeelt de rechtbank of het gerechtshof uw geschil, dan bent u verplicht een advocaat in te schakelen. Ook in het geval u een kortgedingprocedure aangaat, moet u zich laten bijstaan door een advocaat.

Wilt u weten welke rechter bevoegd is om uw zaak te behandelen en of u zich verplicht moet laten bijstaan door een advocaat? Wij informeren u graag met betrekking tot uw specifieke situatie.

Stel uw vraag.

Plan direct een gratis intakegesprek.

Lees ook de spelregels.