Samenwerking met onze partner Pac-t Personeelsadvies en Loopbaanbegeleiding - Bernhaege Advocaten

Bernhaege is specialist in verschillende rechtsgebieden en heeft allerlei mediators, advocaten en andere specialisten in huis. Graag stellen wij een van onze partners aan u voor: Pac-t Personeelsadvies en Loopbaanbegeleiding, gevestigd in Oss (http://www.pac-t.nl/). Wij zijn trots op onze samenwerking met Pac-t.

Pac-t biedt het MKB en grotere werkgevers 6 diensten:

De personeelsadviseur voor het MKB

Sluit een Pac-t en u beschikt over uw eigen personeelsadviseur; naar behoefte inzetbaar, vakbekwaam, persoonlijk en vertrouwd.

Interim HR

Heeft u een extra klus, behoefte aan expertise bij een project of tijdelijke vervanging bij ziekte of zwangerschap? De HR adviseur van Pac-t ondersteunt u graag op uw locatie.

Projecten & Onderzoeken in het kader van Duurzame Inzetbaarheid

Meer mensen langer en productief aan het werk houden en inzetten op leeftijdsbewust personeelsbeleid, daaraan levert het Europese Sociale Fonds (ESF 2014-2020) jaarlijks een bijdrage. Bedrijven en (overheids-)instellingen kunnen hiervoor subsidie aanvragen. Medio oktober 2015 startte een nieuw aanvraagtijdvak voor ESF. Per aanvrager bedraagt de maximale hoogte van de subsidie € 10.000,-. Pac-t helpt u met het ontwikkelen van onderscheidende en passende procedures voor uw bedrijf met als doel de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers te bevorderen. Daarnaast ontzorgt Pac-t u met de subsidieaanvraag en de projectadministratie.
Thema’s en activiteiten waarop u Pac-t kunt inzetten zijn:
• Bedrijfs-of organisatiescan
• Medewerkersonderzoek (De Pac-t Krachtpeiling!)
• Gezond en veilig werken
• Leercultuur voor werknemers
• Interne en externe mobiliteit
• Flexibele werkcultuur
• Arbeidstijdenmanagement

Loopbaancoaching

Werknemers die hun talenten kunnen ontplooien en met plezier hun werk doen, presteren optimaal. Zo vormen zij de belangrijkste pijlers van een organisatie. Loopbaancoaching kan hierbij een belangrijke ondersteuning zijn. Bijvoorbeeld als werknemers het plezier in hun werk verliezen, conflicten hebben met collega’s of leidinggevenden, geen goede balans (meer) hebben tussen werk en privé, hun talenten niet optimaal (kunnen) ontplooien, teveel stress ervaren of nieuwe uitdagingen zoeken. Ook is er in meerdere Cao’s opgenomen dat werknemers een beroep kunnen doen op loopbaancoaching waardoor zij beter kunnen functioneren en duurzaam inzetbaar blijven. Pac-t heeft een ervaren loopbaanadviseur/coach die met een gerichte aanpak en/of assessments uw werknemers weer op het goede spoor weet te zetten.

Mediation

In de greep van een arbeidsconflict? Langdurig ziekteverzuim in verband met een situatie op het werk? Ontslag- of een reorganisatietraject? De mediator van Pac-t helpt u om er samen uit te komen. Met bewezen resultaat! Mediation spaart tijd, geld en energie en geeft blijvende oplossingen. Belangrijk, want vaak komt u elkaar weer tegen en het is fijn als het conflict dan uit de wereld is.

Outplacement

Het kan om diverse redenen noodzakelijk zijn dat een werknemer overgeplaatst moet worden naar een functie bij een andere werkgever. Als de werkgever dit financiert spreken we over outplacement. Het begeleiden van werknemers naar een functie bij een andere werkgever vereist deskundigheid en onafhankelijkheid. Pac-t heeft hiervoor de juiste adviseur en loopbaancoach in huis. Het outplacementtraject kan worden samengesteld uit meerdere onderdelen. Dit is afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever en de achtergrond van de werknemer.

Wilt u meer weten over onze samenwerking met Pac-t? Bel gerust!