Waarom is Bernhaege Advocaten sponsor is van de Rechtswinkel Meierijstad? Als advocaat wil je eigenlijk iedereen die om juridisch advies vraagt helpen. Helaas is dit niet altijd mogelijk. De drempel naar een advocatenkantoor kan soms te hoog zijn, waardoor mensen met vraagstukken blijven zitten. Omdat wij op kantoor de behoefte aan laagdrempelig, toegankelijk en kosteloos juridisch advies regelmatig opmerken, zijn wij dus sponsor van de Rechtswinkel Meierijstad in Veghel.

Wat is de Rechtswinkel Meierijstad?

Rechtswinkel Meierijstad is een vrijwilligersorganisatie waar gevorderde rechtenstudenten kosteloos juridisch advies geven. De rechtswinkel is gevestigd in de bibliotheek op de Markt in Veghel. Het initiatief is opgezet om laagdrempelig en kosteloos juridisch advies te kunnen bieden aan de inwoners van de gemeente Meierijstad, zodat het recht voor iedereen toegankelijk is.

Door de hulp van juridische professionals met meer ervaring wordt de kwaliteit van het advies gegarandeerd.

De inwoners van gemeente Meierijstad kunnen bij de studenten terecht voor alle vragen omtrent hun juridische positie. Naast het geven van advies kan de rechtswinkel ook helpen door middel van het opstellen van een juridische brief, bezwaarschrift, beroepschrift of ingebrekestelling. Tijdens het wekelijkse spreekuur in de bibliotheek zijn de studenten beschikbaar om alle vragen te beantwoorden. Zo is het bezoeken van de rechtswinkel zo laagdrempelig en toegankelijk mogelijk.

Wat doet de Rechtswinkel Meierijstad?

Toen de studenten van Rechtswinkel Meierijstad ons benaderden voor hulp bij dit initiatief, waren wij direct enthousiast. We merkten al langere tijd dat er een behoefte is aan toegankelijk en kosteloos juridisch advies, dus is dit voor ons een mooie kans om daaraan bij te dragen. De eerste stap was het vinden van een locatie.

We hebben ons netwerk ingezet en zijn zo uitgekomen bij de bibliotheek op de Markt in Veghel. Een mooie, toegankelijke en openbare locatie, waar de studenten iedere maandagavond hun spreekuur kunnen houden.

Naast het inzetten van ons netwerk, ondersteunen wij de rechtswinkel ook financieel. Ook zijn we als adviseur aan de rechtswinkel verbonden. We hebben regelmatig contact met het bestuur en bij vragen kunnen de studenten bij ons terecht. Als ze een cliënt niet voldoende kunnen helpen bij het beantwoorden van een vraagstuk, kunnen ze diegene ook naar ons kantoor doorverwijzen.

Belangrijk voor studenten en cliënten.

Het bestaan van een rechtswinkel binnen een gemeente vinden wij zeer belangrijk. Rechtshulp moet breed beschikbaar zijn, zodat iedereen het advies kan krijgen dat hij of zij nodig heeft om de juridische positie te kunnen begrijpen. We vinden het mooi dat we op deze manier dit belangrijke initiatief kunnen steunen.

Naast de hulp aan cliënten vormt de rechtswinkel ook een belangrijke leerschool voor de studenten die er werken. Als advocaat krijgen wij dagelijks cliënten te spreken, waarbij het onze taak is om de juridische vraag helder te krijgen en te bepalen hoe we deze kunnen beantwoorden.

Met de rechtswinkel kunnen de studenten deze belangrijke praktijkervaring opdoen, die tijdens hun opleiding niet frequent aan bod komt. Op deze manier hopen wij een nieuwe generatie enthousiast te maken voor het mooie vak van advocaat.

Meer weten?

Bent u benieuwd naar de studenten achter Rechtswinkel Meierijstad en wat zij doen? Lees meer op de website van de gemeente meierijstad.

Neem direct contact op.

Neem direct contact op.

Wij adviseren en staan u bij in het geval van juridische kwesties.