fbpx
expertise bernhaege
expertise bernhaege

Publicaties Verbintenissenrecht

Niet-nakomen contract door epidemie: overmacht?

Wat kunt u doen wanneer u of uw leverancier zijn verplichtingen niet na kan komen als gevolg van een epidemie zoals het coronavirus? In deze blog lichten wij dit toe.

Advocatentaal: juridische termen leren begrijpen

Juridische termen kunnen soms behoorlijk lastig te begrijpen zijn. Vandaar dat we op deze pagina een aantal begrippen uitleggen die wij als advocaten veel gebruiken.

Wat als uw leverancier een ondeugdelijk product levert?

Hartstikke vervelend als uw leverancier een ondeugdelijk product aan u levert. Gelukkig kunt u meerdere maatregelen treffen om de leverancier aan te zetten tot alsnog een goed product leveren of om uw geld terug te krijgen. We leggen uit hoe.

Gelden de met de vorige eigenaren gemaakte afspraken nog wel?

Afspraken gelden in de regel alleen tussen degenen die de overeenkomst hebben gesloten. Toch zijn er mogelijkheden om met een overeenkomst of notariële akte rechten en plichten voor anderen dan de contractspartijen te creëren.

Garantie: wie betaalt de rekening van de monteur?

Wat als een product dat u gekocht heeft vlak na de aankoop kapot gaat? Wie draait er dan op voor de reparatiekosten? Wist u dat het zo kan zijn dat u zelf de rekening van de monteur moet betalen? Lees hoe u dit kunt voorkomen.