fbpx
expertise bernhaege
expertise bernhaege

Publicaties Incasso

Advocatentaal: juridische termen leren begrijpen

Juridische termen kunnen soms behoorlijk lastig te begrijpen zijn. Vandaar dat we op deze pagina een aantal begrippen uitleggen die wij als advocaten veel gebruiken.

Let op: wettelijke betalingstermijn maximaal 60 dagen

Als mkb’er of zzp’er kunt u te maken krijgen met opdrachtgevers die lange betalingstermijnen hanteren waardoor u ook erg lang op uw geld moet wachten. Vaak wordt die termijn zelfs opgerekt tot 90 of zelfs 120 dagen terwijl u al wel kosten heeft moeten maken. Dit kan voor financiële problemen zorgen.

Incassoprocedure starten? Buitengerechtelijke incassokosten!

Op het moment dat u als ondernemer een factuur naar een klant verstuurt, gaat u ervan uit dat deze factuur op tijd zal worden voldaan. Helaas is dat niet altijd het geval en zult u de nodige kosten en energie dienen te steken in het bellen en aanschrijven van de betreffende relatie teneinde de openstaande vordering te kunnen incasseren.

Conservatoir beslag leggen onder verschillende banken toegestaan?

Naast de mogelijkheid om beslag onder de schuldenaar zelf te leggen, kunt u er ook voor kiezen om beslag onder een derde te laten leggen ter verzekering van de betaling van een vordering. Bij ‘derden’ kunt u dan denken aan de Belastingdienst of een verzekeraar.

Een faillissementsaanvraag als incassomiddel inzetten?

U bent het zat. Ondanks alle tijd en energie die u heeft gestoken in het aanmanen en sommeren van uw debiteur blijft deze weigerachtig om aan zijn betalingsverplichting(en) te voldoen.

Krijg uw facturen wél betaald, leg conservatoir beslag!

U bent het zat. Uw debiteuren behandelt u altijd zo correct mogelijk. Geen probleem als een betaaltermijn wordt overschreden, kan gebeuren. Maar na een tijdje begint u toch ongeduldig te worden.

Kosteloos sneller uw openstaande vorderingen innen in 2014

Graag helpen wij u vanaf 1 januari 2014 bij het innen van uw openstaande vorderingen, doordat wij u de mogelijkheid bieden om kosteloos de 1e sommatie door ons te laten verzorgen. Als specialist op het gebied van incasso's weten wij dat als wij voor u een sommatie versturen, u uw kansen vergroot op het innen

Wat betekent de Wet Incassokosten (WIK) voor u?

Sinds 1 juli 2012 geldt de Wet normering buitengerechtelijke incassokosten die ook wel de Wet Incassokosten (WIK) wordt genoemd. Maar wat betekent de invoering van deze wet eigenlijk voor u? Voorheen konden schuldeisers bij een vordering die niet op tijd werd betaald naast de buitengerechtelijke incassokosten ook diverse andere kosten bij hun debiteuren in

We zijn u graag van dienst als u een rechtsbijstandverzekering heeft

Veel mensen met een rechtsbijstandverzekering denken dat zij geen vrije advocaatkeuze hebben. Regelmatig zijn rechtsbijstandverzekerden echter niet tevreden over de dienstverlening van hun rechtsbijstandverzekeraar. Gebrek aan nauwkeurigheid, betrokkenheid en kennis van het dossier vormen hierbij veelgehoorde klachten. Daarom gaat dit artikel over het recht om uw eigen advocaat te kiezen. Ook als u dus

Een goed voornemen: scherp uw debiteurenbeleid aan!

Wanbetaling is een van de grootste oorzaken van faillisementen. Zorg daarom voor een scherp debiteurenbeleid met onze tips.

Ga naar de bovenkant