fbpx
expertise bernhaege
expertise bernhaege

Publicaties Financierings- / zekerhedenrecht

Advocatentaal: juridische termen leren begrijpen

Juridische termen kunnen soms behoorlijk lastig te begrijpen zijn. Vandaar dat we op deze pagina een aantal begrippen uitleggen die wij als advocaten veel gebruiken.

Opzeggen krediet door bank. Mag dat zomaar?

Dreigt uw bank de kredietovereenkomst met u of met uw bedrijf op te zeggen of heeft deze opzegging reeds plaatsgevonden? Lees in dit artikel wat u kan doen.

Betalingsachterstand op hypotheekverplichting

In deze zware economische tijd hebben helaas veel huiseigenaren problemen met het betalen van de maandelijkse hypotheeklasten. Veel huizen in Nederland staan ‘onder water’. Dit betekent dat de hypotheekschuld hoger is dan de gehele waarde van de woning. De hypotheekhouder veelal een bank kan in een situatie dat de huiseigenaar een betalingsachterstand heeft, tot het

Huis verkocht: juich niet te vroeg

Indien u uw huis verkocht heeft is er in beginsel alle reden om te juichen in deze tijden waarin de woningmarkt op slot zit. Juich echter niet te vroeg want zelf na het verstrijken van de termijn van een financieringsvoorbehoud komt het steeds vaker voor dat kopers niet bij de notaris komen opdagen.

We zijn u graag van dienst als u een rechtsbijstandverzekering heeft

Veel mensen met een rechtsbijstandverzekering denken dat zij geen vrije advocaatkeuze hebben. Regelmatig zijn rechtsbijstandverzekerden echter niet tevreden over de dienstverlening van hun rechtsbijstandverzekeraar. Gebrek aan nauwkeurigheid, betrokkenheid en kennis van het dossier vormen hierbij veelgehoorde klachten. Daarom gaat dit artikel over het recht om uw eigen advocaat te kiezen. Ook als u dus

Ga naar de bovenkant