fbpx
expertise bernhaege
expertise bernhaege

Publicaties Burgerlijk procesrecht

Advocatentaal: juridische termen leren begrijpen

By |Artikelen, Publicaties, Publicaties Aansprakelijkheidsrecht, Publicaties Ambtenarenrecht, Publicaties Arbeidsrecht, Publicaties Auteursrecht, Publicaties Bedrijfsovernames, Publicaties Beslag- en executierecht, Publicaties Bestuursrecht, Publicaties Bouwrecht, Publicaties Burenrecht, Publicaties Burgerlijk procesrecht, Publicaties Echtscheidingsrecht, Publicaties Erfrecht, Publicaties Faillissementsrecht, Publicaties Financierings- / zekerhedenrecht, Publicaties Handelsnaamrecht, Publicaties Incasso, Publicaties Intellectueel eigendomsrecht, Publicaties Mediation, Publicaties Merkenrecht, Publicaties Ondernemingsrecht, Publicaties Privacyrecht, Publicaties Ruimtelijke ordening, Publicaties Verbintenissenrecht|

Juridische termen kunnen soms behoorlijk lastig te begrijpen zijn. Vandaar dat we op deze pagina een aantal begrippen uitleggen die wij als advocaten veel gebruiken.

Het getuigenverhoor – wat zijn uw rechten en plichten?

By |Artikelen, Publicaties, Publicaties Burgerlijk procesrecht|

In dit artikel gaan we in op wat uw rechten en plichten zijn bij een getuigenverhoor. Lees dit artikel wanneer u als getuige bent opgeroepen.

Via verstek pas in hoger beroep verschijnen – rendabel?

By |Artikelen, Publicaties, Publicaties Burgerlijk procesrecht|

U kunt kosten besparen door, wanneer er meerdere gedaagden zijn waarvan er minimaal één wel verschijnt en verweer voert, niet te verschijnen in de bodemprocedure en wel in hoger beroep.

Proceskosten: wie betaalt de advocaat?

By |Artikelen, Publicaties, Publicaties Burgerlijk procesrecht|

Niet alle kosten van een procedure hoeven bij een proceskostenveroordeling door de wederpartij volledig te worden vergoed. Een deel van de advocaat betaalt u helaas zelf. Lees welke dit zijn.

Verjaringstermijn grond: eigenaar van grond buren/gemeente?

By |Artikelen, Publicaties, Publicaties Burenrecht, Publicaties Burgerlijk procesrecht|

Regelmatig worden wij gebeld door mensen met de vraag hoe en wanneer zij een stuk grond van de buren of de gemeente in eigendom kunnen verkrijgen door verjaring. Wat zijn de voorwaarden voor verjaring precies? En wat is de verjaringstermijn van grond?

Gratis intakegesprek

Stel 30 minuten uw juridische vragen waarvan u denkt dat u hulp van een advocaat nodig heeft. Bespreek gelijk de mogelijkheid om ons kantoor in te schakelen.

Twijfelt u over Mediation?

Door de zelftest komt u er snel achter of u Mediation kunt inzetten.

Ja, ik wil de zelftest doen