fbpx
expertise bernhaege
expertise bernhaege

Publicaties Burenrecht

Mag u het recht van overpad van de buren verplaatsen?

Regelmatig krijgen wij de vraag of het mogelijk is om een recht van overpad te verplaatsen. Het antwoord is ja, dat is mogelijk. Of het in uw situatie daadwerkelijk mag is een tweede. Daarvoor is van belang hoe dit in de leveringsakte van uw woning is omschreven.

Ladderrecht: erf van de buren gebruiken bij werkzaamheden?

Moet u gebruikmaken van de grond van uw buren i.v.m. onderhoud van of renovatie aan uw huis? Dat kan middels het ladderrecht. We leggen uit hoe u hier gebruik van kunt maken.

Burendag: beter een goede buur dan een verre vriend?

Burenruzies komen vaker voor dan verwacht en gewenst en kunnen over van alles gaan, bijvoorbeeld de erfafscheiding. Om saamhorigheid tussen buren te verbeteren is daarom de Nationale Burendag in het leven geroepen.

Verjaring erfgrens: kom in actie!

Maken uw buren gebruik van uw grond? Dan kan uw erfgrens verschuiven naarmate de jaren verstrijken, ook als er nieuwe buren naast u intrekken. U kunt dit voorkomen door een schriftelijke aanmaning en we leggen u uit hoe.

Advocatentaal: juridische termen leren begrijpen

Juridische termen kunnen soms behoorlijk lastig te begrijpen zijn. Vandaar dat we op deze pagina een aantal begrippen uitleggen die wij als advocaten veel gebruiken.