fbpx
expertise bernhaege
expertise bernhaege

Publicaties Beslag- en executierecht

Kijkje achter de schermen: wat doet een gerechtsdeurwaarder?

Door |Artikelen, Publicaties, Publicaties Beslag- en executierecht, Publicaties Burgerlijk procesrecht|

Wat doet een Gerechtsdeurwaarder? Niet iedereen weet het precies en daarom leggen we het uit en illustreren we het a.d.h.v. een meeloopdag.

Advocatentaal: juridische termen leren begrijpen

Door |Artikelen, Publicaties, Publicaties Aansprakelijkheidsrecht, Publicaties Ambtenarenrecht, Publicaties Arbeidsrecht, Publicaties Auteursrecht, Publicaties Bedrijfsovernames, Publicaties Beslag- en executierecht, Publicaties Bestuursrecht, Publicaties Bouwrecht, Publicaties Burenrecht, Publicaties Burgerlijk procesrecht, Publicaties Echtscheidingsrecht, Publicaties Erfrecht, Publicaties Faillissementsrecht, Publicaties Financierings- / zekerhedenrecht, Publicaties Handelsnaamrecht, Publicaties Incasso, Publicaties Intellectueel eigendomsrecht, Publicaties Mediation, Publicaties Merkenrecht, Publicaties Ondernemingsrecht, Publicaties Privacyrecht, Publicaties Ruimtelijke ordening, Publicaties Verbintenissenrecht|

Juridische termen kunnen soms behoorlijk lastig te begrijpen zijn. Vandaar dat we op deze pagina een aantal begrippen uitleggen die wij als advocaten veel gebruiken.

Wilt u conservatoir beslag leggen?

Door |Artikelen, Publicaties, Publicaties Beslag- en executierecht|

Qua beslagrecht is Nederland een paradijs. Een verzoek om beslag te leggen wordt meestal door de rechter toegewezen. Nog voordat deze een inhoudelijke uitspraak heeft gedaan over de vordering waarvoor het beslag wordt gelegd. Maar is die reputatie van Nederland nog wel houdbaar? Het lijkt erop dat rechters voorzichtiger worden in het verlenen van

Opheffen conservatoir beslag door beslaglegger

Door |Artikelen, Publicaties, Publicaties Beslag- en executierecht|

Het leggen van een conservatoir beslag gaat in Nederland relatief eenvoudig. Wanneer u echter geconfronteerd wordt met een schuldeiser die beslag ten laste van u heeft laten leggen dan zult u maar één ding willen weten en dat is hoe kom ik er zo snel mogelijk vanaf!? Hier leest u wat de mogelijkheden zijn.

Conservatoir beslag leggen onder verschillende banken toegestaan?

Door |Artikelen, Publicaties, Publicaties Beslag- en executierecht, Publicaties Incasso|

Naast de mogelijkheid om beslag onder de schuldenaar zelf te leggen, kunt u er ook voor kiezen om beslag onder een derde te laten leggen ter verzekering van de betaling van een vordering. Bij ‘derden’ kunt u dan denken aan de Belastingdienst of een verzekeraar.