fbpx
expertise bernhaege
expertise bernhaege

Publicaties Arbeidsrecht

Loon bij gedeeltelijke werkhervatting zieke werknemer

Loondoorbetaling tijdens ziekte lijkt heel eenvoudig, maar leidt in de praktijk tot vele vragen. In deze blog geven we hierover duidelijkheid en gaan we in op hetgeen in de wet hierover wordt gezegd.

Ontslag vanwege bedrijfseconomische redenen aanvragen

Als gevolg van de coronacrisis kan het zo zijn dat u werknemers moet gaan ontslaan, zodat uw bedrijf kan blijven bestaan. Als een werknemer niet wil meewerken aan een ontslag met wederzijds goedvinden, kunt u bij het UWV een ontslagaanvraag vanwege bedrijfseconomische omstandigheden indienen.

Alles over de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid

De Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid is een subsidieregeling voor werkgevers die dankzij de corona crisis getroffen worden door een omzetdaling. We leggen uit wanneer u in aanmerking komt voor deze subsidie en hoe deze berekend wordt.

Arbeidsrechtelijke gevolgen coronavirus werkgever en werknemer

Wat voor arbeidsrechtelijke gevolgen kunnen een epidemie zoals het coronavirus hebben? We gaan in op welke rechten en plichten er gelden voor zowel werkgever als werknemer.

Kunt u een werknemer ontslaan vanwege privégedrag?

Een werknemer ontslaan vanwege privégedrag kan wel, maar slechts in enkele gevallen en dan moet er bijvoorbeeld wel sprake zijn van reputatieschade voor de werkgever. In deze blog geven we voorbeelden van welk soort privégedrag schadelijk kan zijn voor u als werkgever.