fbpx
expertise bernhaege
expertise bernhaege

Publicaties Aansprakelijkheidsrecht

Let op voor de niet-zelfbewoningsclausule

In een koopovereenkomst kan een niet-zelfbewoningsclausule opgenomen zijn. Met een dergelijke clausule kan een verkoper zijn aansprakelijkheid voor gebreken uitsluiten.

Wat houdt de ouderdomsclausule in de koopovereenkomst in?

Mocht u gebreken ontdekken na het kopen van een woning, zijn er mogelijkheden om de kosten voor herstel te kunnen verhalen op de verkoper. Vaak wordt er immers een ouderdomsclausule opgenomen in een koopovereenkomst. We leggen u uit wat u hieraan heeft.

Advocatentaal: juridische termen leren begrijpen

Juridische termen kunnen soms behoorlijk lastig te begrijpen zijn. Vandaar dat we op deze pagina een aantal begrippen uitleggen die wij als advocaten veel gebruiken.

Wat als uw leverancier een ondeugdelijk product levert?

Hartstikke vervelend als uw leverancier een ondeugdelijk product aan u levert. Gelukkig kunt u meerdere maatregelen treffen om de leverancier aan te zetten tot alsnog een goed product leveren of om uw geld terug te krijgen. We leggen uit hoe.

Bestuurdersaansprakelijkheid: ook voor fouten van voorgangers!

Een nieuw bestuur, of zelfs een enkel bestuurslid kan persoonlijk aansprakelijk gehouden worden voor 'kennelijk onbehoorlijk' beleid van het vorige bestuur. Dit tenzij het nieuwe bestuur(slid) kan bewijzen dat deze geen verwijt te maken valt van handelingen van (voormalige) medebestuurders. Lees meer.

Go to Top