mr patricia van dongen

mr. Patricia van Dongen

afbeelding patricia van dongen juridisch medewerkster

“Een goede voorbereiding levert de beste resultaten” – mr. Patricia van Dongen

Sinds 2018 maak ik deel uit van het team van Bernhaege Advocaten, waar ik de nodige praktijkervaring heb mogen opdoen als juridisch medewerkster. De no-nonsense cultuur van kantoor sluit goed aan bij mijn Brabantse roots. Na het afronden van mijn masteropleiding aan de Universiteit van Utrecht ben ik daarom vanaf augustus 2019 ook bij Bernhaege mijn liefde voor het recht blijven uitdragen als advocaat. Het is waanzinnig interessant om diep in wet- en regelgeving, jurisprudentie en literatuur te duiken en creatieve oplossingen voor cliënten te bedenken. Enkel met een goede voorbereiding kun je de beste resultaten behalen! In mijn optiek verdient iedere cliënt die met een juridische vraag of probleem worstelt het maximale resultaat. Graag zet ik mij daar dag in dag uit voor in.

Op kantoor verricht ik werkzaamheden op het gebied van het verbintenissenrecht, contractenrecht, aansprakelijkheidsrecht, procesrecht, incasso’s en het ondernemingsrecht. Werken voor en met ondernemers trekt mij, mede omdat ik zelf enkele jaren ondernemer ben geweest. Daarom heb ik mij tijdens mijn masteropleiding aan de Universiteit van Utrecht gespecialiseerd in het ondernemingsrecht en commercieel vermogensrecht. Denk daarbij aan het doorgronden van (clausules in) commerciële contracten, fusies en overnames, financiering en zekerheden voor ondernemingen en ontwaren van complexe juridische structuren die in de praktijk door advocaten- en notarissenkantoren ten behoeve van ondernemers worden opgezet om aansprakelijkheid te voorkomen.

Omdat niet iedereen rechten heeft gestudeerd, ben ik actief als vrijwilliger voor de rechtswinkel te Gemert. Daarnaast vervul ik een bestuursfunctie voor Ladies’ Circle de Leijgraaf in Veghel. In mijn vrije tijd kan ik me verliezen in de tweede symfonie van Beethoven, in goede literatuur en breng ik mijn tijd door in het goede gezelschap van familie en vrienden.

Direct contact

Wilt u door ons gebeld worden?

Arrow up

mr. Patricia van Dongen

Advocaat