expertise bernhaege
expertise bernhaege

mr. Jacqueline Lauwen

Advocaat mr. Jacqueline Lauwen - Bernhaege Advocaten Veghel

“Bevlogen en accuraat met passie voor het arbeidsrecht en ambtenarenrecht” – mr. Jacqueline Lauwen

Vanaf 1998 ben ik in de advocatuur werkzaam. Diverse rechtsgebieden heb ik als advocaat beoefend, maar het arbeidsrecht en het ambtenarenrecht hadden altijd al mijn voorkeur. Dit is ook de reden dat ik mij als advocaat verder ben gaan specialiseren op het rechtsgebied arbeidsrecht.

Juridische expertises

In 2007 heb ik met succes de Grotius specialisatieopleiding arbeidsrecht afgerond. In mijn arbeidsrechtpraktijk voorzie ik zowel werkgevers als werknemers van advies en sta hen bij in arbeidsrechtelijke procedures. Ondernemers, directies, personeelszaken, ondernemingsraden en natuurlijk ook particulieren zijn voor alle arbeidsrechtelijke aangelegenheden bij mij aan het juiste adres, zoals het:

 • Beoordelen en opstellen van vaststellingsovereenkomsten, arbeidsovereenkomsten en arbeidsreglementen
 • Voeren van onderhandelingen en procedures in het geval van individuele ontslagen bij de kantonrechter
 • Begeleiden van een procedure ten behoeve van  het verkrijgen van een ontslagvergunning bij het UWV Werkbedrijf of het voeren van verweer daartegen
 • Begeleiden van een collectief ontslag en het opstellen van een sociaal plan
 • Opstellen van een beëindigingsovereenkomst of vaststellingsovereenkomst
 • Adviseren op het gebied van de statutair directeur, overgang van onderneming, het concurrentiebeding, arbeidsongeschiktheid en re-integratie
 • Advisering op het gebied van ambtenarenrecht

Naast het arbeidsrecht heb ik mij ook gespecialiseerd in het ambtenarenrecht. Het ambtenarenrecht wijkt af van het reguliere arbeidsrecht en heeft raakvlakken met het bestuursrecht. Fatale termijnen zijn kort en elke publieke organisatie kent zijn eigen specifieke regelgeving. Verder behandel ik al sinds mijn beëdiging als advocaat verbintenisrechtelijke zaken, en ook deze zaken doe ik nog steeds met heel veel plezier.

Lidmaatschap beroepsvereniging

Als advocaat streef ik altijd een praktische oplossing na in het belang van de cliënt. Het vinden van oplossingen is enkel mogelijk indien ik mij verdiep in alle facetten die aan een geschil ten grondslag liggen. Juist de arbeidsrechtpraktijk is namelijk “people business” en dat is nu juist wat mij zo aantrekt in dit rechtsgebied. Met veel passie voer ik mijn vak op een accurate en professionele wijze uit. Ik ben lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN), waarvan enkel advocaten lid zijn die zich verregaand hebben gespecialiseerd in het arbeidsrecht terwijl de door hun uitgeoefende praktijk grotendeels uit arbeidsrecht bestaat. Bij mij weet u zich verzekerd van een professionele advocaat met veel ervaring en kennis op het gebied van het arbeidsrecht en ambtenarenrecht.

Mediator

Sinds juni 2017 ben ik ook MfN-registermediator, en werk met veel plezier in mediationzaken. Ik denk dat het belangrijk is dat mensen zelf invloed kunnen uitoefenen op de oplossing van hun geschil. Na een mediation kunnen mensen de zaak vaak beter afsluiten, of indien gewenst juist weer met elkaar verder.

Passie voor het vak hebben, maar ook oog hebben voor maatschappelijke zaken. Dat vind ik belangrijk. Vandaar dat ik ook lid ben (geweest) van diverse besturen, waaronder NOVO (Netwerk Ondernemende Vrouwen Oss), ledenraad van de Rabobank Oss-Bernheze. Op dit moment ben ik bestuurslid van AVEM (kinderopvang te Oss). Ik ben tevens als extern gecommitteerde verbonden met de Juridische Hogeschool Avans Fontys. Allemaal zaken waaruit mijn maatschappelijke betrokkenheid daadwerkelijk blijkt .

Direct contact met mr. Jacqueline Lauwen

Gebruik onderstaande knop als u in contact wilt komen met mr. Jacqueline Lauwen.

Direct contact

Wilt u door ons gebeld worden?

Arrow up

mr. Jacqueline Lauwen

Advocaat / Mediator

telefoon
0413 – 35 22 11 | 0412 – 76 02 27
e-mail
jlauwen@bernhaege.nl
LinkedIn
Linkedin profiel

Aangesloten bij


 • logo mediatorsfederatie nederland

  Mediatorsfederatie Nederland

  MfN-registermediators hebben een erkende mediationopleiding gevolgd en houden hun kennis en vaardigheden continu op peil (permanente educatie).

 • Logo van Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland

  VAAN

  De Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN) is in de eerste plaats bedoeld als kwaliteitskeurmerk. De leden zijn dan ook advocaten die zich vergaand hebben gespecialiseerd in het arbeidsrecht. VAAN is tevens bedoeld als collegiaal overlegorgaan, maar ook als extern advies- en overlegorgaan voor bijvoorbeeld de politiek, de rechterlijke macht en de Nederlandse Orde van Advocaten.

 • Nederlandse orde van advocaten logo

  Nederlandse Orde van Advocaten

  De advocaten van Bernhaege Advocaten zijn aangesloten bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA). De NOvA zorgt ervoor dat iedereen die een advocaat inschakelt erop kan rekenen dat die deskundig, onafhankelijk en integer is. Om dat te garanderen, zorgt de Orde ervoor dat advocaten goed worden opgeleid en dat er regels zijn waar ze zich aan moeten houden.