mr. Ilse van Oosterhout - Advocaat / Mediator

“Samen kijken naar wat er in uw situatie nodig is” – mr. Ilse van Oosterhout

Mijn voorkeur voor het familierecht is in de loop der jaren ontstaan. Vanaf 1998 ben ik werkzaam in de advocatuur. In de eerste jaren bestond mijn praktijk uit het bijstaan van particulieren en ondernemers op het gebied van ondernemingsrecht, verbintenissenrecht en familierechtzaken. Op een gegeven moment ben ik mij meer gaan richten op het personen- en familierecht.

In 2009 heb ik de specialisatieopleiding van de Nederlandse Mediatorsvereniging  (NMv voorheen het NMI) met succes afgerond. Vanuit mijn ambitie me nog verder te specialiseren heb ik in 2016 een postdoctorale specialisatieopleiding familierecht bij de Vereniging voor Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) cum laude afgerond. Daarnaast heb ik in 2017 de opleiding tot vFAS-scheidingsmediator succesvol voltooid.

Tevens doceer ik privaatrecht aan makelaars-taxateurs in opleiding.

Juridische expertises

Inmiddels houd ik mij al enkele jaren als advocaat en mediator/bemiddelaar uitsluitend bezig met het personen- en familierecht waaronder:

 • Echtscheidingen op eenzijdig of gemeenschappelijk verzoek
 • Boedelscheidingen
 • Afwikkelen van huwelijksvoorwaarden en samenlevingscontracten
 • Verdeling van de huwelijksgemeenschap
 • Omgangskwesties
 • Alimentatiezaken

Maatwerkoplossingen

Bij een echtscheiding of verbreking samenleving zijn naast de juridische aspecten ook de niet-juridische aspecten van belang. Op een professionele en betrokken wijze zal ik samen met u kijken naar wat er in uw situatie nodig is. Waarbij mogelijk ook eventuele inschakeling van andere disciplines zoals bijvoorbeeld accountants en/of (kinder-)psychologen besproken zal worden. Met als doel te komen tot een voor u passende oplossing, waarbij u zowel in een bemiddeling als ook in de gang naar de rechter op mij kunt rekenen. Vanuit mijn ervaringsdeskundigheid, ik heb zelf een samengesteld gezin, ben ik bekend met de vele aspecten van een scheidingsproces. Binnen het familierecht sta ik naast particulieren ook ondernemers als advocaat bij.

Bij de echtscheiding van een ondernemer komt meer kijken dan alleen de ontbinding van het huwelijk. Als dochter van een ondernemer en vanuit jarenlange ervaring beschik ik over de juiste expertise voor deze vaak complexe zaken. Na mijn afstuderen in 1998 ben ik onder andere een aantal jaren werkzaam geweest voor een middelgrote advocatenkantoor, Bogaerts & Groenen Advocaten te Boxtel. Voor al uw vragen op het gebied van personen- en familierecht en mediation kunt u bij mij terecht.

Wilt u door ons gebeld worden?

Arrow up

mr. Ilse van Oosterhout

Advocaat / Mediator

Geregistreerde rechtsgebieden

Aangesloten bij

 • Nederlandse Mediatorsvereniging

  Nederlandse Mediatorsvereniging

  De Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv) is er voor professionals in mediation. De NMv waakt over de kwaliteit van de aangesloten leden en helpt de cliënt bij het vinden van de juiste mediator voor zijn/haar geschil.

 • Logo van de Vereniging van Collaborative Professionals

  Vereniging van Collaborative Professionals

  De Vereniging van Collaborative Professionals (VvCP) heeft tot doel het bevorderen van de kwaliteit van de beroepsuitoefening door professionals/deskundigen die bij het oplossen en het voorkomen van conflicten in overleg en samenspraak kunnen zijn betrokken, volgens de daartoe op het gebied van Collaborative Practice ontwikkelde methode.

 • Logo vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS)

  vFAS

  De Vereniging voor Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators is een vereniging van advocaten die gespecialiseerd zijn in het personen- en familierecht. De vFAS is houder van het keurmerk Specialisatievereniging van de Nederlandse Orde van Advocaten.

 • Nederlandse orde van advocaten logo

  Nederlandse Orde van Advocaten

  De advocaten van Bernhaege Advocaten zijn aangesloten bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA). De NOvA zorgt ervoor dat iedereen die een advocaat inschakelt erop kan rekenen dat die deskundig, onafhankelijk en integer is. Om dat te garanderen, zorgt de Orde ervoor dat advocaten goed worden opgeleid en dat er regels zijn waar ze zich aan moeten houden.