mr. Annelies Jansen poseert voor schilderij

“Naast het resultaat telt het er daadwerkelijk zijn voor je cliënt” – mr. Annelies Jansen

Waar mogelijk ontzorg ik en tegelijkertijd verlies ik nimmer de realiteit uit het oog. Met dromen alleen kom je er niet. Wanneer er een juridisch conflict is ontstaan, juich ik het toe als iemand in zijn eigen kracht blijft en vanuit zijn gevoel handelt binnen de juridische kaders en mogelijkheden.

Of het nu gaat om juridische conflicten in een zakelijke of particuliere omgeving, ik bereid mijn cliënten naast de feitelijkheden ook mentaal voor op wat er komen gaat. Daarbij verlies ik de mens achter het juridisch probleem niet uit het oog.  Ik ben er om mijn cliënten te ontzorgen en van dienst te zijn. Altijd onderzoek ik de mogelijkheden om een zaak zonder tussenkomst van een rechter op te lossen. Niet in alle gevallen kan een gerechtelijke procedure voorkomen worden en is het juist in het belang van de cliënt dat er wordt geprocedeerd. Ook als er “met de vuist op tafel geslagen moet worden” bent u bij mij aan het juiste adres. Het is de kunst cliënten alsook de overige betrokkenen te doorgronden. Alleen dan is het mogelijk om maatwerk te leveren. Dat in mijn praktijk de cliënten centraal staan en niet het juridische probleem op zich zal u niet verbazen.

Juridische expertise

Sinds 1997 ben ik verbonden aan Bernhaege Advocaten, in 2001 als mede-eigenaar en met ingang van 1 januari 2013 als volledig eigenaar. Als allround advocaat heb ik een voorliefde op het gebied van het ondernemingsrecht, verbintenissenrecht, procesrecht en beslag en executierecht. Tevens ben ik onder meer bekend met alle juridische vraagstukken rondom bedrijfsbeëindiging, zekerheidsrechten, liquidatie, bestuurdersaansprakelijkheid en faillissementen. Daarnaast ben ik bedreven in het voeren van gerechtelijke procedures waarvan geschillen op het gebied van het erfrecht onderdeel uitmaken. Ook heb ik een omvangrijke incassopraktijk en weet als geen ander op welke wijze uw vordering te incasseren.

Lidmaatschappen beroepsverenigingen

Mijn lidmaatschappen van de vereniging van incasso- en procesadvocaten (VIA) en de Nederlandse Vereniging voor Procesrecht (NVvP) onderschrijven mijn expertise. Daarnaast ben ik door de Raad van Toezicht van de Orde van Advocaten van het arrondissement Oost-Brabant benoemd tot lid van de Gemengde Commissie Civiel Recht. Deze commissie bestaat uit advocaten en rechters die op frequente basis met elkaar overleg voeren met als doel de gang van zaken in gerechtelijke procedures te optimaliseren.

Bestuursfuncties

Als ondernemer zet ik mijn juridische kennis en ervaring belangeloos in voor mede-ondernemers in de regio Veghel en omstreken. Dit doe ik via mijn bestuursfunctie als secretaris van de ondernemersvereniging Ondernemend Veghel. Ook ben ik nauw betrokken bij Stichting Vitaal Bedrijvig Veghel (SVBV), Platform Ondernemend Meierijstad (POM) en Glasnet Veghel B.V. Daarnaast onderhoud ik ook contacten met ondernemers in Oss via het lidmaatschap van de ondernemersvereniging Toekomst in Bedrijven Oss (TIBO).

Wilt u door ons gebeld worden?

Arrow up

mr. Annelies Jansen

Advocaat

Geregistreerde rechtsgebieden

Aangesloten bij

 • Logo Nederlandse Vereniging voor Procesrecht

  Nederlandse Vereniging voor Procesrecht

  Het doel van de Nederlandse Vereniging voor Procesrecht (NVvP) is ‘het bestuderen van en uitdragen van kennis over onderwerpen van burgerlijk en administratief procesrecht en van rechterlijke organisatie in nationaal of internationaal verband zowel in praktijk als in theorie'.

 • Logo Vereniging Incasso & Proces Advocaten

  Vereniging van incasso- en procesadvocaten

  Incasso- en procesadvocaten die lid zijn van de Vereniging van incasso- en procesadvocaten (VIA) verstaan hun vak, gaan recht op uw doel af en besparen u geld, tijd en veel ergernis. Incasso- en procesadvocaten die lid zijn van de VIA zijn door strikte opleidingseisen altijd op de hoogte van de nieuwste wet- en regelgeving. Zij kunnen middelen hanteren die incassokantoren en deurwaarders niet mogen toepassen.

 • Nederlandse orde van advocaten logo

  Nederlandse Orde van Advocaten

  De advocaten van Bernhaege Advocaten zijn aangesloten bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA). De NOvA zorgt ervoor dat iedereen die een advocaat inschakelt erop kan rekenen dat die deskundig, onafhankelijk en integer is. Om dat te garanderen, zorgt de Orde ervoor dat advocaten goed worden opgeleid en dat er regels zijn waar ze zich aan moeten houden.