mr. Albert Theunen

“Doorgewinterde bestuursrecht expert” – mr. drs. Albert Theunen

In 1989 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit van Tilburg in het privaatrecht. Door mijn brede interesse in het recht ben ik na mijn studie privaatrecht ook aan de Universiteit van Tilburg bestuursrecht gaan studeren waarin ik in 1993 ben afgestudeerd. Na 10 jaar bij de lokale overheid als stafjurist te hebben gewerkt, heb ik in 2002 de overstap naar de advocatuur gemaakt. In dit zelfde jaar heb ik aan de Grotius Academie de postdoctorale opleiding bestuursrecht met goed gevolg afgerond. Mijn cliënten hebben veel baat bij mijn jarenlange opgedane ervaring bij de lokale overheid. Ik ken het klappen van de zweep in overheidsland en sta cliënten graag bij indien zij behoefte hebben aan juridische ondersteuning op het gebied van het bestuursrecht, bouwrecht en ruimtelijke ordening. Ook voor juridische vragen op het gebied van het milieurecht bent u bij mij aan het juiste adres. Na het afronden van de beroepsopleiding tot advocaat heb ik mijn eigen advocatenpraktijk in Veghel gevestigd waar ik tot mijn verhuizing naar Deurne eind 2011 werkzaam was. Ondanks de nieuwe vestigingsplaats ben ik met mijn praktijk altijd gericht gebleven op Veghel en omgeving.

Juridische expertises

Door de expertises bestuursrecht, bouwrecht, ruimtelijke ordening en milieurecht binnen Bernhaege Advocaten te verzorgen, ben ik eigenlijk weer terug van nooit weggeweest. Wel met één heel groot verschil met vroeger: de dienstverlening geschiedt nog professioneler en maakt deel uit van een breed juridisch assortiment aan vakgebieden en expertises binnen Bernhaege Advocaten. Hiermee zorgt het team van Bernhaege Advocaten dat uw belangen zo optimaal mogelijk behartigd worden.

Lidmaatschappen beroepsverenigingen

Naast mijn lidmaatschap bij de Vereniging van Bouwrecht-Advocaten (VBR-A) ben ik lid van de Vereniging voor Bestuursrecht (VAR). Ook neem ik zitting in bezwaar- en beroepschriftencommissies. Omdat ik graag een bijdrage lever aan de ontwikkeling van andere juridische specialisten ben ik docent in het bestuursrecht binnen het hoger onderwijs en doceer ik het vak bestuursrecht aan advocaten in de beroepsopleiding van de Nederlandse Orde van Advocaten. U kunt voor al uw vragen op het gebied van bestuursrecht, bouwrecht, ruimtelijke ordening en milieurecht bij mij terecht.

Wilt u door ons gebeld worden?

Arrow up

mr. drs. Albert Theunen

Advocaat

Geregistreerde rechtsgebieden

Aangesloten bij

 • Logo van de Vereniging voor Bouwrecht-advocaten

  Vereniging voor Bouwrecht-Advocaten

  De Vereniging voor Bouwrecht-Advocaten (VBR-A) richt zich op het op een hoger plan brengen van de advocatuurlijke bouwrecht-beoefening, en richt zich daarbij niet alleen op grote kantoren, maar zeker ook op kleine, middelgrote en niche-kantoren. Topspecialisten voorzien cursisten (aspirant-leden) van de VBR-A opleiding van informatie op hoog niveau, en voor de leden wordt jaarlijks voorzien in voldoende éducation-permanente-activiteiten op niveau, om zeker te stellen dat de kennis ten minste op niveau blijft.

 • Logo van de Vereniging voor bestuursrecht

  Vereniging voor bestuursrecht

  De VAR – de voormalige Vereniging voor Administratief Recht, thans: de Vereniging voor bestuursrecht – is de Nederlandse wetenschappelijke vereniging voor de beoefening van het bestuursrecht. De VAR brengt onder meer jaarlijks preadviezen uit over actuele bestuursrechtelijke thema's.

 • Nederlandse orde van advocaten logo

  Nederlandse Orde van Advocaten

  De advocaten van Bernhaege Advocaten zijn aangesloten bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA). De NOvA zorgt ervoor dat iedereen die een advocaat inschakelt erop kan rekenen dat die deskundig, onafhankelijk en integer is. Om dat te garanderen, zorgt de Orde ervoor dat advocaten goed worden opgeleid en dat er regels zijn waar ze zich aan moeten houden.