Merken zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. U gebruikt ook vast een merk om uw producten en/of diensten aan te prijzen en te onderscheiden van mogelijk vergelijkbare producten en/of diensten van uw concurrenten.

Een merk is een waardevol bezit. Door de merknaam wordt een product of dienst herkend en bekend. Bescherming van een merk is daarom onontbeerlijk en ontstaat alleen door een merkregistratie in het officiële merkenregister. Met verkrijging van een exclusief merkrecht kunt u merkinbreuk, misbruik en merkverwarring voorkomen en tegengaan. Door alleen het gebruik van een merk ontstaat geen bescherming; zonder registratie geen merkbescherming!

Registratie is mogelijk indien een merk voldoende onderscheidend vermogen bevat. Per geval zal in de combinatie van het woordmerk, de betreffende producten en/of diensten en een eventueel te gebruiken logo moeten worden beoordeeld of registratie mogelijk is en op welke manier de beste bescherming kan worden verkregen.

Binnen Bernhaege Advocaten houdt mr. Muriel van den Hazenkamp zich, naast zogenoemde commerciële contracten (ook in het Engels), voornamelijk bezig met vraagstukken over zogenoemd Intellectueel eigendom (waaronder auteurs-, merk en modelrechten vallen). Zij volgde, om zoveel mogelijk kennis over het merkrecht te vergaren, ook de beroepsopleiding tot merken- en modellengemachtigde van de betreffende beroepsopleiding en mag inmiddels als examinator bij die examens aanschuiven. Toch hebben wij bij Bernhaege Advocaten er bewust voor gekozen om met betrekking tot het (wereldwijd) registreren en onderzoeken van merken (en modellen) een samenwerking aan te gaan met externe collega’s merkengemachtigden, namelijk Marqu Brands & Trademarks. Omdat ook bij Marqu professionaliteit met een persoonlijke benadering centraal staat, werken wij reeds enkele jaren naar tevredenheid van ons en onze relaties samen.

In onze samenwerking met Marqu bieden wij u nu de mogelijkheid een vrijblijvend advies te ontvangen over de mogelijke bescherming (of uitbreiding) van uw merk(en). Daarvoor vult u de onderstaande gegevens in:

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem direct contact op.

Wij adviseren en staan u bij in het geval van juridische kwesties.

Contact opnemen
+31 413 35 22 11
+31 412 76 02 27