Merkenrecht advocaat

mr. Muriel van den Hazenkamp

  • profielfoto muriel van den hazenkamp
Neem contact met ons

Meer weten over

Aangesloten bij

logo nederlandse orde van advocaten
logo beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht

Volgens verschillende merkenwetgeving zijn merken alle tekens die geschikt zijn om waren (producten) of diensten van een onderneming te onderscheiden. Het vereiste is daardoor zogenoemd “onderscheidend vermogen” waardoor “beschrijvende merken” van registratie zijn uitgesloten.

U wilt zich immers door uw merk of merken onderscheiden van uw concurrenten en dat kan niet met “gebruikelijke taal”. U geeft met uw merk een unieke identiteit aan uw producten of diensten. Naast woorden kunnen in ieder geval logo’s, een combinatie van woorden en logo’s, kleuren, klanken en vormen merken zijn, elk met hun eigen beschermingsomvang.

Merkenrecht en Merkregistratie.

Om volgens het merkenrecht aanspraak te kunnen maken op merkrechten met betrekking tot deze eigen identiteit is merkregistratie verplicht. Daarin kunnen wij u adviseren en bijstaan. Onze specialist intellectueel eigendomsrecht is namelijk, naast advocaat gespecialiseerd in intellectuele eigendom, zogenoemd Benelux Vereniging Merken-en Modellenrecht (BMM) erkend merkengemachtigde. Dit betekent dat u met betrekking tot merken gedurende het gehele traject bij ons terecht kunt: van het registratieproces, via eventueel af te sluiten contracten tot bijstand bij eventuele inbreuk.

Overeenkomsten Merkenrecht.

Hebt u dan een merk en wilt u daar afspraken over maken, bijvoorbeeld omdat u een ander toestemming geeft dat merk te gebruiken, maar wel onder bepaalde voorwaarden, dan kunnen wij u helpen bij het aangaan van een goede licentieovereenkomst. Maar ook in veel andere commerciële contracten, waaronder distributieovereenkomsten, agentuurovereenkomsten, is het van belang goede afspraken over het van toepassing zijnde merkenrecht op te nemen. Bij het opstellen en/of beoordelen van dergelijke contracten, maar ook indien er geschillen ontstaan over de uitvoering of bijvoorbeeld beëindiging van deze overeenkomsten, kunnen wij partijen “aan beide zijden” adviseren en bijstaan. Zonder daarbij de merkrechten die van belang zijn uit het oog te verliezen.

Specialist Merkenrecht.

Maar specifieker nog kunt u uiteraard bij ons terecht indien er sprake is van bezwaar tegen een merkregistratie (een zogenoemde oppositie) of daadwerkelijke inbreuk op merkrechten. Wilt u als merkhouder optreden? Natuurlijk staan wij graag rechthebbenden bij, maar het komt zeker ook voor dat partijen ten onrechte wegens merkinbreuk worden aangesproken. Ook die partijen kunnen wij als specialist merkenrecht helpen.

Bent u woonachtig of is uw bedrijf gevestigd in Veghel, Sint-Oedenrode, Gemeente Meierijstad, Uden, Schijndel, Erp, Gemert, Nistelrode, Beek en Donk of Heeswijk? U kunt dan terecht op onze vestiging in Veghel. U kunt ons op dit kantoor bereiken via +31 413 35 22 11.

Bent u woonachtig of is uw bedrijf gevestigd in Oss, Rosmalen, Berghem, Schaijk, Heesch, Ravenstein of Kerkdriel? Dan is onze dichtstbijzijnde vestiging in Oss. U kunt ons op dit kantoor bereiken op het volgende nummer +31 412 76 02 27.

Merkenrecht advocaat

mr. Muriel van den Hazenkamp

  • profielfoto muriel van den hazenkamp
Neem contact met ons

Meer weten over

logo nederlandse orde van advocaten
logo beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht

Neem direct contact op.

Wij adviseren en staan u bij in het geval van juridische kwesties.

Contact opnemen
+31 413 35 22 11
+31 412 76 02 27

Andere expertises van ons kantoor.

Bekijk alle rechtsgebieden

IE

Het recht dat de eigendom op literaire en artistieke eigendom regelt in het auteursrecht, merkenrecht, handelsnaamrecht en octrooirecht.

Auteursrecht

Het absolute eigendomsrecht van de maker van letterkunde, wetenschap of kunst op zijn werk.

Handelsnaamrecht

Het gedeelte uit de Handelsnaamwet dat regels geeft met betrekking tot handelsnamen om verwarring en misleiding te voorkomen.