Ruzies komen in de beste families voor. Deze zijn meestal niet prettig, omdat u toch regelmatig met elkaar te maken hebt. Dit is ook vaak de oorzaak van een ruzie. Een andere oorzaak kan zijn dat familieleden verschillende opvattingen kunnen hebben over normen en waarden. Mediation bij familieconflicten kan uitkomst bieden.

Vaak begint een ruzie met een kleine ergernis. Ook komt het veelal voor dat mensen ook niet precies meer weten waar een ruzie precies om is begonnen. Dit kan een kleine ergernis zijn, maar soms is er alleen maar sprake geweest van een misverstand. Een ruzie kan jarenlang duren en leidt vaak tot opmerkingen als ‘zie je wel’ en ‘zo gedraagt hij zich altijd’. Dergelijke opmerkingen maken een ruzie almaar erger. Een ruzie tussen familieleden is niet prettig en vaak heeft de rest van de familie daar ook last van. Bovendien kan een ruzie, zeker wanneer er sprake is van een familiebedrijf, voor extra problemen zorgen.

Hoe kunt u de familieruzie oplossen?

Heeft u een conflict met een familielid waar u niet samen niet uitkomt? Ook bij familieconflicten kan mediation u helpen. Beide partijen moeten dan wel bereid zijn om met behulp van een mediator het probleem op te lossen. Denk hierbij aan een conflict tussen (groot)ouders en kinderen, schoonouders en kinderen of tussen broers en zussen. Mediation kan helpen om conflicten op te lossen en de relatie te herstellen. Onder professionele leiding van een onafhankelijke mediator voeren de partijen één of meerdere gesprekken.

Hierbij is het doel een oplossing vinden die voor iedereen aanvaardbaar is. Daarbij stelt de mediator zich op als luisterend oor en oordeelt niet. Hij heeft juist aandacht voor ieders emoties en probeert mensen naar een oplossing te begeleiden zodat ze weer op een prettige manier met elkaar verder kunnen. Er kan ook veelal een goede oplossing te vinden omdat er vaak een gezamenlijk belang aanwezig is.

Wat kan mediation bij familieconflicten opleveren?

Over het algemeen lukt het om in een aantal gesprekken tot een resultaat te komen waar iedereen zich prettig bij voelt. De gesprekken dragen bovendien bij aan het het herstel van de onderlinge verhoudingen. Verder kan het nodig zijn dat er vooraf met iedereen apart wordt gesproken. Daarna volgt een gezamenlijk gesprek dat door de mediator wordt begeleid. Iedereen wordt uitgenodigd de eigen visies en ideeën op tafel te leggen. Daarbij is er de nodige aandacht voor de gevoeligheden die er tussen de familieleden kunnen zijn.

Wij kunnen u helpen.

Bij Bernhaege Advocaten kunt u ook terecht voor een mediation. Zo is mr. Jacqueline Lauwen een ervaren MfN-register mediator met veel ervaring wat betreft het oplossen van geschillen.

Woont u of is uw onderneming gevestigd in Boerdonk, Boskant, Eerde, Erp, Keldonk, Mariaheide, Nijnsel, Olland, Schijndel, Sint-Oedenrode, Veghel, Wijbosch en Zijtaart (Gemeente Meierijstad), Uden, Gemert, Nistelrode, Beek en Donk of Heeswijk? U kunt dan terecht op onze vestiging in Veghel. U kunt ons op dit kantoor bereiken via +31 413 35 22 11.

Woont u of is uw onderneming gevestigd in Oss, Rosmalen, Berghem, Schaijk, Heesch, Ravenstein of Kerkdriel? Dan is onze dichtstbijzijnde vestiging in Oss. U kunt ons op dit kantoor bereiken op het volgende nummer +31 412 76 02 27.

Neem direct contact op.

Neem direct contact op.

Wij adviseren en staan u bij in het geval van juridische kwesties.

Andere expertises van ons kantoor.

Incasso.

Het innen van geld of openstaande vorderingen van een schuldenaar, ook wel wanbetaler genoemd.

Verbintenissenrecht.

Het gedeelte van het burgerlijk recht dat regels geeft over verbintenissen die mensen met elkaar sluiten, zoals overeenkomsten.

Bedrijfsovername.

Een fusie of de aan- danwel verkoop van een bedrijf middels een aandelenoverdracht.