ook bij no-riskpolis blijft de loondoorbetalingsverplichting

Loondoorbetalingsverplichting voor de werkgever met een werknemer onder no-riskpolis.

Denkt u als werkgever, dat u geen Loondoorbetalingsverplichting hebt omdat uw werknemer onder de no-riskpolis valt, dan hebt u het mis. Zo blijkt uit onderstaande uitspraak van de Kantonrechter Leeuwarden.

De werkgever stelde zich op het standpunt, dat zij geen loonbetalingsverplichting (meer) heeft. Ze baseert haar standpunt op een beroep op de no-riskpolis waaronder de werknemer klaarblijkelijk viel. Werkgever is stopte dus met de betaling van het loon.

De Kantonrechter oordeelde als volgt. Op grond van artikel 29b Ziektewet kan het UWV in bepaalde gevallen het inkomensrisico bij ziekte van een werknemer overnemen. Op grond van die regeling blijft de werkgever echter gehouden om tijdens ziekte loon aan de werknemer te betalen. De werkgever kan dan wel vragen om een compensatie door het UWV.

De werkgever had dan ook niet ‘achterover mogen leunen’. Deze had actief onderzoek moeten doen naar de vraag of de werknemer daadwerkelijk rechtstreeks van het UWV ziekengeld kreeg en hoe de werkgever in dit verband diende te handelen. Ondertussen diende in elk geval het loon te worden doorbetaald.

Lees hier de volledige uitspraak of neem contact op met onze arbeidsrecht advocaat.

Ontvang onze nieuwsbrief.

Blijf ook op de hoogte.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel uw vraag.

Plan direct een gratis intakegesprek.

Lees ook de spelregels.