Afbeelding van een lezing van Bernhaege advocaten

Aanmelden lezing Wet herziening partneralimentatie

Waar gaat de lezing over?

  • De Wet herziening partneralimentatie die ingaat per 1 januari 2020 en die in vrijwel alle gevallen leidt tot een verkorting van de duur van de partneralimentatie.

In deze lezing zal worden ingegaan op:

  • Vermindering van de maximale duur van 12 jaar tot 5 of in sommige gevallen tot 10 of 11 jaar, wie valt onder welke duur?
  • De versoepeling van de wettelijke mogelijkheid tot verlenging na de (maximale) duur.
  • De overgangsregeling.
  • De jurisprudentie ten aanzien van deze nieuwe wetgeving.

Er gaan kortere, maar ook verschillende termijnen gelden, maar er is ook een ruimere hardheidsclausule. Laat u volledig bijpraten zodat u helemaal up-to-date bent.

Locatie Oss
Datum: 12 maart
Tijd: 16:15 – 17:45 uur
Borrel: 17:45 – 18:30 uur
Locatie: “Dome-X”
Adres: Kanaalstraat 12B, 5347 KM Oss

Locatie Veghel
Datum: 19 maart
Tijd: 16:15 – 17:45 uur
Borrel: 17:45 – 18:30 uur
Locatie: “De Meesters”
Adres: Pastoor van Haarenstraat 40, 5464 VG Veghel

ilse van oosterhout

Spreker: mr. Ilse van Oosterhout

mr. Ilse van Oosterhout werkt sinds 1998 in de advocatuur. De eerste jaren richtte zij zich op het bijstaan van particulieren en ondernemers wat betreft ondernemingsrecht, verbintenissenrecht en familiezaken. Daarna is zij zich gaan specialiseren in het personen- en familierecht. Vervolgens heeft zij in 2009 de specialisatieopleiding van de Nederlandse Mediators vereniging met succes afgerond. In juni 2016 slaagde zij cum laude voor de postdoctorale specialisatie-opleiding Familierecht van de vereniging voor Familierecht Advocaten en Scheidingsbemiddelaars (vFas). Verder doceert zij Privaatrecht aan de makelaars-taxateurs opleiding. Mr. Ilse van Oosterhout is gespecialiseerd familierechtadvocaat en mediator.