Afbeelding van een lezing van Bernhaege advocaten

Regelmatig organiseren wij lezingen over interessante juridische onderwerpen. In deze lezingen informeren wij u over belangrijke juridische aspecten op diverse rechtsgebieden en wet- en regelgeving. Op de pagina treft u de aankomende lezingen die wij verzorgen en waarop u zich kunt aanmelden.

Lezing: Nieuwe Privacywetgeving 2018

Aanmeldformulier lezing – 17 mei 2018 – Oss

Informatie

 • Datum:  17 mei 2018
 • Tijd: 16:30 – 17:45 uur
 • Borrel: 17:45 – 18:30 uur
 • Locatie: Kanaalstraat 12b, 5347 KM – Oss
  (Dome-X locatie Bernhaege Advocaten Oss)

Inhoud

Per 25 mei 2018 wordt onze huidige Wet Bescherming Persoonsgegevens vervangen door de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Daardoor geldt vanaf 25 mei 2018 dezelfde privacywetgeving in de hele Europese Unie.

De nieuwe Europese privacywet bevat regels voor het (automatisch) verwerken van persoonsgegevens en dwingt u als ondernemer tot meer actie en maatregelen wanneer u gegevens over personen (personeel, klanten of andere personen) vastlegt. Het is dus belangrijk om na te gaan of uw organisatie al aan de nieuwe regels voldoet.

Belangrijke vragen die u zich daarbij moet stellen:

 • Voldoet uw bewerking van persoonsgegevens aan de vereisten van een rechtmatige, behoorlijk en transparante wijze?
 • Voldoet uw informatievoorziening aan de personen waarvan u gegevens verwerkt aan de vereisten van een beknopte, transparante, begrijpelijk en gemakkelijk toegankelijke vorm? En kunt u ook voldoen aan de uitgebreidere rechten?
 • Is de beveiliging van de gegevens en de- indien u andere partijen inschakelt voor de verwerking van de gegevens – te gebruiken verwerkersovereenkomst in orde?
 • Ben u verplicht een functionaris aan te wijzen?
 • Voldoet de toestemming die u nu vraagt ook aan de nieuwe wetgeving?

Om u te informeren over de komende wetgeving en wat dat voor uw onderneming of die van uw relaties betekent, organiseren wij deze lezing. Kortom wilt u weten waar een onderneming onder de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming aan moet voldoen, meld u dan nu aan voor deze interessante kosteloze lezing van mr. Muriel van den Hazenkamp van Bernhaege Advocaten.

Meld u snel aan want vol = vol!

U bent geïnteresseerd in?

Laat ons weten in welke rechtsgebieden en onderwerpen u in geïnteresseerd bent, zodat wij nieuwe presentaties kunnen ontwikkelen en u hierover kunnen informeren.