restauratie interieur Broederhuis

Restauratie Interieur Broederhuis

Na 25 jaar in de Pastorie in Mariaheide gevestigd te zijn, verhuisde Bernhaege Advocaten in juni 2020 naar het aangekochte historische Broederhuis in Veghel. Een pand met een rijke historie dat dateert uit eind 1700. Aan de verhuizing ging echter nog een interne restauratie vooraf welke verzorgd werd onder leiding van Van Leiden Interieur. We gingen in gesprek met Annelies Jansen (eigenaar van Bernhaege Advocaten) en Miranda van Leiden (eigenaar van Van Leiden Interieur) om van deze dames te horen wat er allemaal bij kwam kijken alvorens de Veghelse vestiging van Bernhaege Advocaten aan de Hoogstraat een feit was.

Miranda van Leiden en Annelies Jansen

Wat was de reden dat je een nieuw pand zocht voor Bernhaege Advocaten?

Annelies: De voornaamste reden was de groei van Bernhaege Advocaten. De Pastorie werd te klein om alle advocaten uit het team van onze Veghelse vestiging te kunnen faciliteren. Ook onze vestiging in Oss, welke overigens gewoon behouden is, kon hierin geen uitkomst bieden. Hoewel wij dus met zijn allen met veel plezier in de Pastorie kantoor hielden, werd het tijd voor een nieuwe, ruimere locatie. Nu was het nog zaak een pand te vinden dat paste bij de identiteit Bernhaege Advocaten. De Pastorie heeft altijd een erg prettige ambiance gehad en wat mij ook zeer aantrok in het pand was het historische aspect. Dit wilde ik dus ook graag terugzien op onze nieuwe locatie. In mijn zoektocht stuitte ik uiteindelijk op het Broederhuis in Veghel en dat was meteen de perfecte match: een ruim, historisch pand in hartje Veghel.

glazen wanden kantoor

Hoe zag het pand eruit bij aankoop?

Annelies: Het pand was nog steeds prachtig, zowel van binnen als buiten. Het interieur was 25 jaar eerder ook al toevalligerwijs door Van Leiden Interieur van maatwerk voorzien. Ondanks dat het interieur nog bruikbaar was, immers Van Leiden Interieur levert kwaliteit, was het interieur wel gedateerd. Tijdens de laatste, zeer ingrijpende restauratie is het pand bouwkundig zeer grondig door de voormalige eigenaren aangepakt en het interieur geupdatet naar wat destijds modern was. Inmiddels zijn we 25 jaar verder en wilde ik een kantoorpand dat aansluit bij de identiteit van Bernhaege Advocaten en daarvoor waren zeker vernieuwingen nodig.

kantoor Annelies Jansen

Wat waren precies je wensen voor het nieuwe kantoor?

Annelies: Een aantal zaken waren belangrijk voor mij. Zo wilde ik graag dat de oude elementen behouden bleven, maar het interieur wel gemoderniseerd zou worden. Bernhaege Advocaten is ook al meer dan 25 jaar onderdeel van Veghel en de Meierijstad en deze historie wilde ik gereflecteerd zien in ons kantoor wat ook ons visitekaartje is. Gelijktijdig wilde ik ook graag een open en licht kantoor. Deze transparantie heeft Van Leiden Interieur ook weten te creëren door het plaatsen van glazen wanden.

Tenslotte was een centraal punt in het gebouw ook van belang. Dit was nog niet aanwezig in het Broederhuis. In de Pastorie in Mariaheide hadden we een gezamenlijke keuken. Hoewel we solistisch werken, lunchen we graag tezamen, omdat dit belangrijk is voor het contact met collega’s onderling. Ik wilde niet enkel aparte werkkamers en spreekkamers, maar een centraal punt waar wij als team op een plezierige manier contact met elkaar kunnen hebben. Van Leiden Interieur heeft daarom een moderne en open centrale plek gecreëerd voor ons waar wij kunnen lunchen en overleggen.

eetkeuken

Hoe is Van Leiden Interieur aan de slag gegaan met de wensen van Bernhaege Advocaten?

Miranda: We beginnen altijd met het informeren naar wat de opdrachtgevers graag willen en vooral ook wat zij niet willen. Annelies had hier duidelijke ideeën over en ook veel vertrouwen in Van Leiden Interieur. Hierdoor konden wij vrij snel tot een ontwerp komen. Hoewel wij dus uitgaan van de wensen van de klant, denken wij hier eerlijk in mee en geven het bijvoorbeeld ook aan wanneer wij denken dat iets anders beter past. Zo wilde Annelies bijvoorbeeld geen betonlook verwerkt zien in de meubels, omdat zij het als ‘kil’ beschouwde, maar is dit uiteindelijk wel in het ontwerp verwerkt en ook tot haar tevredenheid.

overloop

Hoe kwam het ontwerp tot stand?

Miranda: De voorbereidingen waarbij de wensen van de opdrachtgever vertaald worden in zowel functie als uiterlijk zijn zeer intensief. Hier komt dan een 3D ontwerp uit naar voren wat we vervolgens bespreken met de opdrachtgever. In het geval van Bernhaege waren er enkel nog een aantal wijzigingen nodig, maar waren we het eigenlijk snel eens over wat we allemaal voor ogen hadden. Dit was mede dankzij de duidelijke briefing vooraf. De wijzigingen die overigens nodig waren, waren vooral wijzigingen vanwege bouwtechnische uitdagingen waar we tegenaan liepen tijdens de restauratie. De 3D presentatie die wij presenteerden had direct de juiste beleving waarbij zaken als gevoel, kleur en sfeer direct klopten.

Annelies: Zo’n 3D ontwerp is een enorme houvast. Aanvankelijk heb je allerlei ideeën en is het lastig om het resultaat in te beelden. Het 3D ontwerp van Van Leiden Interieur schiep meteen een veel realistischer beeld en maakte de restauratie tastbaarder.

Waarom koos Bernhaege Advocaten voor van Van Leiden Interieur voor het renoveren van het Broederhuis?

Annelies: Allereerst omdat Van Leiden Interieur voor dezelfde kwaliteit staat als die wij ook aan onze cliënten leveren. Sowieso staat Van Leiden Interieur bekend als een kwalitatief zeer goede partij en had ik zelf al een eerdere, positieve ervaring met hun diensten. Tenslotte gunnen wij bij voorkeur graag werk aan plaatselijke ondernemers en is Van Leiden Interieur een Veghels bedrijf met een eigenaar die geboren en getogen is in Veghel. Dat Van Leiden Interieur onder leiding van de vader van Miranda het Broederhuis al eens onder handen had genomen en de dochter van Frans dit nogmaals mocht doen anno 2020 had voor mij een symbolische waarde.

hal lampen

Hoe was het om het Broederhuis wederom te restaureren en ditmaal voor Bernhaege Advocaten?

Miranda: Ik was direct enthousiast, ook omdat ik wist dat het pand matchte met hetgeen dat Annelies zocht. Daarnaast had het gebouw enorm veel potentie wat het een leuke klus maakte. Het was ook heel mooi om terug te kunnen keren naar een gebouw dat we 25 jaar eerder gerestaureerd hadden. Het pand had haar degelijkheid behouden waardoor het kwalitatief gezien nog in orde was, maar had zeker een modernisering nodig. Het was namelijk te oubollig. 25 jaar geleden huisde er een architectenbureau wat ook een andere inrichting vereist met bijvoorbeeld zeer grote bureaus voor het maken van bouwtekeningen. Het pand moest aangepast worden naar een advocatenkantoor en wel met de identiteit van Bernhaege Advocaten.

Hoe werd de samenwerking met Van Leiden Interieur ervaren?

Annelies: Als zeer prettig. De verhuizing op zich zou al een enorme klus worden. Toen ik dus Van Leiden Interieur contacteerde en het duidelijk werd dat zij ons volledig konden ontzorgen door de bouwbegeleiding op zich te nemen bij de restauratie, was dat een last van mijn schouders. Ik had zoals gezegd al vertrouwen in Van Leiden Interieur en dat vertrouwen hebben zij wederom eer aan gedaan. Een aantal leveranciers heb ik bijvoorbeeld zelf uitgekozen, maar Van Leiden zorgde ervoor dat deze allen feilloos samenwerkten. Al met al verliep de samenwerking erg soepel.

glazen wanden overloop

Toch waren er wel uitdagingen, welke waren dit?

Miranda: Dit waren een aantal zaken. Met een oud pand is het zo dat je de praktische eigenschappen wilt behouden, maar dat het moeilijk kan zijn om de moderne technieken erin te verwerken. Een modern luchtbehandelingssysteem verwerken bleek bijvoorbeeld best een opgave maar met hulp van Willems Uden Technische Installaties is dat uitstekend gelukt. En er speelde nog een factor tijd die beperkt was. De levering van het Broederhuis was in april en nog geen 7 weken nadien zou de verhuiswagen al voorrijden.

Annelies: Ook wilde ik graag werkkamers van glas op de eerste verdieping om zo openheid te creëren en zoveel mogelijk licht binnen te krijgen. Een oud pand heeft echter ook qua belastbaarheid bepaalde beperkingen dus was het nog even de vraag of deze wanden niet te zwaar zouden zijn. Gelukkig was dat niet het geval en hebben we nu, ondanks dat het allemaal aparte kamers zijn, een heel open interieur.

glazen wanden toga

Wat vind je van het uiteindelijke resultaat dat Van Leiden Interieur heeft gerealiseerd?

Annelies: Hoewel de 3D tekening dus zeker hielp met het inbeelden van het uiteindelijke resultaat, bleef ik het enorm spannend vinden. Het blijft een verschil tussen een 3D tekening en onderdelen van het interieur in een loods zien bij Van Leiden Interieur versus wanneer alles daadwerkelijk in het pand staat.

Miranda: Ook voor ons als leverancier blijft dat toch altijd een spannend moment. Het moment waarop Annelies mij belde was dan ook een mooi gesprek.

Annelies: Zeker, het was prettig om dat moment samen te delen. Het uiteindelijke resultaat vind ik namelijk prachtig, ik was zeer onder de indruk. Vanwege de omstandigheden omtrent het coronavirus was het ook niet zo gemakkelijk om mijn collega’s in het proces te betrekken. Uiteraard liet ik de tussenfases van de restauratie zien via foto’s en filmpjes, maar dat is anders dan het in het echt zien. Het was mooi om te merken dat zowel collega’s als ook de klanten uit Veghel en omstreken die al op bezoek zijn geweest net zo enthousiast zijn over de restauratie als Miranda en ikzelf. Het Broederhuis anno 2020 heeft een echt wow-effect waarin recht is gedaan aan haar rijke historie.

Wilt u door ons gebeld worden?

Arrow up

 • Vast Goed logo

  Vast & Goed

  "Bernhaege Advocaten staat voor persoonlijke en betrokken juridische dienstverlening. Met de nodige en juiste juridische kennis wordt er grondig naar de situatie van de klant gekeken en het dossier bestudeerd..."

 • la architecten ingenieurs logo

  LA Architecten Ingenieurs

  “mr. J.E. Jansen, Annelies, is voor ons de verpersoonlijking waar ook Bernhaege Advocaten voor staat... "

 • Logo van Crown Uitzendgroep

  Crown Uitzendgroep

  "De juridische dienstverlening van Bernhaege Advocaten voldoet aan wat wij van een advocatenkantoor verwachten. Zij zijn professioneel, persoonlijk en hebben de juiste kennis...”

 • Koziol ideas for friends GmbH

  koziol ideas for friends GmbH

  "koziol ideas for friends GmbH is een Duits bedrijf dat internationaal opereert. Als wij in Nederland een beroep moeten doen op een advocatenkantoor is dat zonder twijfel Bernhaege Advocaten..."

 • Logo van SBI - Selected Brewing Ingredients

  SBI – Selected Brewing Ingredients

  "Bij Bernhaege Advocaten hebben wij dé partij gevonden die qua juridische dienstverlening staat voor "no nonsense", "recht door zee" en "to the point"."

 • referentie elsman international consultants met logo

  Elsman International consultants

  “Ik werk nu al een paar jaar met Jacqueline en naar volle tevredenheid. Naast het feit dat Jacqueline zeer kundig is en verstand van zaken heeft, is ze in staat om complexe vragen van een helder antwoord te voorzien.”

 • logo van hanenberg wegenbouw

  Hanenberg wegenbouw

  "Op zich hebben we het liefst zo weinig mogelijk te maken met advocaten, maar in deze tijd ontkom je er niet aan, om je zaken juridisch goed op orde te hebben."

 • logo padifood services bv

  Padifood Services B.V.

  "Padifood Services B.V. "Ondernemen is een mooi vak: nieuwe uitdagingen aangaan en kansen grijpen waar die zich voordoen, maken het bestaan als ondernemer spannend en afwisselend. Maar soms kan het tegenzitten."

 • Bremat logo

  Bremat

  "Vanaf de eerste kennismaking viel ons direct op dat Annelies beschikt over het vermogen om zich in te leven in de situatie van haar klant. Zij kan in duidelijke taal de materie uitleggen en begrijpbaar maken."

 • Nokavision Software B.V.

  Nokavision Software B.V.

  “Het team van Bernhaege Advocaten heeft zich tijdens de overname op een professionele en doortastende wijze opgesteld."

 • logo slender studio oss

  Slender Studio Oss

  "Het advies van Jaqueline was zo duidelijk en van alle mogelijke kanten belicht, dat we dankzij haar de voor alle partijen goede beslissing hebben kunnen nemen.”

 • referentie impuls groep

  Impuls groep

  “Jacqueline maakt deel uit van een groep ondernemende mensen die zich buigen over vraagstukken van anderen. Door de wijze waarop zij bijdraagt aan deze groep kan ik zeggen dat zij zeer begaan is met andere mensen."

 • van beek b.v.

  Van Beek B.V.

  “Voor de juridische ondersteuning en afwikkeling van twee overnames van bedrijfsonderdelen hebben wij Bernhaege Advocaten ingeschakeld. Tijdens dit proces zijn wij door Annelies Jansen en Muriel van den Hazenkamp."

 • Logo van Bek maakt communicatie te Veghel

  Bek maakt communicatie

  “Ons bedrijf kenmerkt zich door heldere communicatie en ontzorging van de klant. Graag werken wij met partijen die dat ook belangrijk vinden. Bernhaege Advocaten is zo’n partij."

 • Complemento

  Complemento

  “mr. Muriel van den Hazenkamp heeft ons prima geholpen met het vormgeven van een samenwerkingsovereenkomst tussen drie ‘een-vrouws-zaken’."

 • Logo van Moodzz

  MOODZZ

  “Al enige jaren schakelen wij Muriel van den Hazenkamp in voor specifiek juridisch advies op het gebied van merkenrecht vanwege haar uitstekende kennis."

 • Logo Zilverwerf B.V.

  Zilverwerf B.V.

  "Voor goede juridische dienstverlening hoef je niet naar een groot advocatenkantoor. Als wij juridische ondersteuning nodig hebben dan kiezen wij voor Bernhaege Advocaten."

 • Toperators

  Toperators

  "Bij de opstart van een nieuw internet product (Toperators.com) sprak het voor zich dat zij ons zou helpen en dat heeft ze met veel toewijding gedaan...

 • Bedrijfslogo van ADDAPT Chemicals B.V.

  ADDAPT Chemicals B.V.

  “Bernhaege Advocaten heeft ons op een uitstekende en zeer professionele manier door de perikelen rond de uitkoop van één der aandeelhouders begeleid..."

 • Logo van Gaffert B.V., expert in speciaal transport en kraanverhuur

  Gaffert B.V.

  "Degenen die overleven zijn niet degenen die het sterkst of het slimst zijn, maar juist degenen die zich het beste kunnen aanpassen aan de veranderende omgeving..."

 • Logo - Kanoha B.V.

  Kanoha B.V.

  "Sinds jaar en dag is Bernhaege Advocaten het advocatenkantoor waar wij voor al onze juridische zaken komen..."

 • Logo - Adagium Corporate Finance B.V.

  Adagium Corporate Finance B.V.

  "In de afgelopen jaren hebben wij veel met Bernhaege Advocaten gewerkt. Op regelmatige basis maken wij gebruik van de diensten van Bernhaege Advocaten als specialisten op het gebied van ondernemingsrecht..."

 • Logo - Flexibility

  Flexibility B.V.

  "De dienstverlening van Bernhaege Advocaten laat zich het beste omschrijven als duidelijk en helder. De advocaten zijn alert, realistisch en gedreven..."

 • Logo Engel Assurantien in Boekel

  Engel Assurantien

  “Al vele jaren staat mr. Annelies Jansen ons bij, in voor ons belangrijke juridische kwesties. Dat doet zij met veel deskundigheid, daadkracht en flair."

 • Mayed B.V.

  Mayed B.V.

  "Toen wij op zoek waren naar een advocaat zijn wij door een persoonlijke relatie gewezen op Bernhaege Advocaten. Tot op de dag van vandaag zijn wij deze relatie dankbaar voor deze aanbeveling..."

 • Administratiekantoor Buijssen Adviesgroep

  Administratiekantoor Buijssen Adviesgroep

  "Wij hebben ervaring opgedaan met Annelies Jansen. Zij is scherp en alert, ze heeft humor en legt de vinger op de zere plek..."

 • logo ksp metaal

  KSP metaal

  “Jacqueline heeft voor mij, als advocate, in een korte periode het beoogde resultaat behaald. Haar persoonlijke begeleiding, tijdens dit 'traject', heb ik als zeer prettig ervaren.”

Lees alle referenties