ideeën en ontwerpen worden gevangen onder het intellectuele eigendom

Voor al uw vragen op het gebied van het Intellectuele Eigendom bent u bij ons aan het juiste adres.

Intellectueel Eigendom afgekort IE

Het “Intellectuele Eigendom” is een verzamelnaam van een aantal verschillende rechten.

Vaak wordt het ook wel afgekort tot IE. Waarschijnlijk bent u als ondernemer wel bekend met een aantal van die rechten van Intellectuele Eigendom.

Het omvat in ieder geval:

 • Auteursrecht
 • Handelsnaamrecht
 • Merkenrecht
 • Tekeningen- en modellenrecht
 • Portretrecht
 • Octrooirecht
 • Topografierecht
 • Kwekersrecht
 • Naburige rechten
 • Databankenrecht
 • Domeinnaamrecht
 • Reclamerecht

Bent u van mening dat er inbreuk op uw rechten wordt gemaakt of wordt u daarover naar uw mening onterecht aangeschreven? In dat soort gevallen kunnen wij u helpen om te beoordelen of er inderdaad inbreuk wordt gemaakt en zo ja op welke rechten.

Het Intellectuele Eigendom en uw Zakelijke Identiteit

Het is voor u als ondernemer erg belangrijk dat uw producten en de onderscheidingstekens/onderscheidingsmiddelen die u daarvoor gebruikt optimaal beschermd zijn. Misschien nog belangrijker is het om u vooraf goed te laten adviseren zodat u geen inbreuk maakt op de Intellectuele Eigendomsrechten van anderen.

Als specialist op dit gebied weten wij hoe de verschillende rechten van Intellectuele Eigendom ontstaan, hoe lang ze duren en waartegen kan worden opgetreden. Hierdoor kunnen wij u bij de commerciële exploitatie van uw rechten van Intellectuele Eigendom adviseren en bijstaan. En dat geldt in principe telkens voor partijen aan de verschillende kanten: licentiegevers en licentienemers, leveranciers en distributeurs, rechthebbenden en vermeend inbreukmakers. Want het is niet altijd evident dat er ook echt sprake is van inbreuk.

Inbreuk op het Intellectuele Eigendom

Een duidelijke, werkbare overeenkomst en bij geschillen een goede minnelijke regeling heeft absoluut onze voorkeur. Hierbij voorzien wij u van een eerlijk en duidelijk advies. Is een procedure niet te voorkomen, dan zetten wij in dat traject alles op alles om uw belangen te behartigen en het beste resultaat voor u te bereiken. Bent u van mening dat er inbreuk op uw rechten wordt gemaakt of wordt u daarover naar uw mening onterecht aangeschreven? In dat soort gevallen kunnen wij u helpen om te beoordelen of er inderdaad inbreuk wordt gemaakt en zo ja op welke rechten. Wij schatten uw rechten en kansen in een procedure in. Wij hebben namelijk ruime ervaring met het voeren van gerechtelijke procedures in zaken waarin het Intellectuele Eigendom aan de orde is.

Specialist Intellectueel Eigendomsrecht

Onze specialist Intellectuele Eigendom is als advocaat lid van de Beneluxvereniging voor Merken- en Modellenrecht (BMM). Ook neemt zij inmiddels zelf mondelinge examens van nieuwe kandidaat merkengemachtigden af. Daarnaast is zijzelf ook zogenoemd BMM erkend merkengemachtigde. Dit betekent dat u met betrekking tot merken (en modellen) gedurende het gehele traject bij ons terecht kunt: van het registratieproces, via eventueel af te sluiten contracten tot bijstand bij eventuele inbreuk. Verder is dit uw garantie dat u bij ons de kwaliteit krijgt die u van een specialist op Intellectueel Eigendom en merkenrecht/merkrecht in het bijzonder mag verwachten.

De brede afwisseling van branches en marktsegmenten waarin de vraagstukken op dit gebied van Intellectuele Eigendom zich afspelen, maakt het voor ons een mooie uitdaging: kleine en grote spelers binnen food, health, designmeubels, speelgoed, verzorgingsproducten, mode, sieraden en huishoudelijke artikelen, maar ook “kleine zelfstandige” fotografen, ontwerpers, techneuten en marketeers. In een persoonlijk gesprek lichten wij u graag helder en concreet toe wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van Intellectuele Eigendom. Mocht daaruit overigens blijken dat daarvoor externe specialisten nodig zijn, bijvoorbeeld met betrekking tot octrooionderzoeken en/of -registraties, dan brengen wij u uiteraard graag in contact met een van onze contacten. Maar als u dat op prijs stelt, blijven wij daarbij uw aanspreekpunt.

Heeft tenslotte uw ondernemersvereniging, uw klanten of een andere groep ondernemers behoefte aan een duidelijke uitleg van de rechten van Intellectuele Eigendom? Maar zit u niet te wachten op een saaie presentatie over droge kost? Neem dan ook eens contact met ons op. Onze specialist legt een en ander over de genoemde rechten graag uit aan de hand van wokkels, strings en andere voorbeelden.

Ontvang onze nieuwsbrief.

Blijf ook op de hoogte.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel uw vraag.

Plan direct een gratis intakegesprek.

Lees ook de spelregels.