merkregistratie

Merkregistratie

Zijn uw klanten merkentrouw en heeft uw merknaam veel waarde? Zorg voor een goede merkregistratie.

Merken die voldoende onderscheidend vermogen bezitten kunnen in de daarvoor bestemde register met een merkregistratie worden ingeschreven, waardoor merkrechten ontstaan. Daarbij zijn verschillende merken mogelijk: niet alleen uw woordmerk (puur de merknaam), maar ook uw beeldmerk of een combinatie van die twee en eventueel vormen en kleuren zijn te registeren. Als er in beginsel maar wordt voldaan aan het vereiste van onderscheidend vermogen en het merk niet “beschrijvend” is.

Merkregistratie kent drie varianten

Daarnaast zijn er drie verschillende wegen die naar merkregistratie leiden. De eerste mogelijkheid is om een nationaal merkdepot te doen. Voor ons geldt daarbij dat de Benelux als een territoir geldt en daarvoor moet een officiële aanvrage worden ingediend bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE). Als het merk door het registratieproces komt en er ook geen bezwaar door derden wordt gehonoreerd, is uw merk geregistreerd voor de gehele Benelux. Als u met uw merk ook actief bent buiten de Benelux, dan kunt u natuurlijk in verschillende voor u van belang zijnde landen afzonderlijke nationale merkdepots verrichten.

Maar wellicht is de tweede mogelijkheid voor u interessant als u in meerdere landen actief bent: via één registratie bij het Office for the Harmonization of the Internal Market (OHIM) in Spanje kunt u de bescherming van uw merken verkrijgen voor alle landen van de EU.

Bent u vooral ook actief buiten de EU of biedt de EU mogelijkheid wellicht te veel risico’s, dan kan de derde en tevens laatste optie interessant zijn. Met een basisregistratie (dat kan bestaan uit een Benelux of EU registratie) kunt u via een zogenoemde Internationale Registratie bepaalde landen aanwijzen en zo verkrijgt u dan een bundel van nationale merkregistraties. Die aanvragen verlopen dan via het World Intellectual Property Organization (WIPO) in Genève.

Advies merkengemachtigde bij Merkregistratie

Bij het opstellen en indienen van merkaanvragen bent u niet verplicht u te laten adviseren of bijstaan. Om ervoor te zorgen dat uw merkbescherming optimaal wordt ingestoken, is dat echter wel aan te bevelen. Een merkengemachtigde kan u adviseren over de vorm van het merk, de landen en de weg om daar merkbescherming te verkrijgen maar ook over de verplichte omschrijving van de waren en diensten waarvoor u de aanvraag doet. Daarnaast kan een merkengemachtigde ook eventuele risico’s van reeds bestaande merkrechten in kaart brengen en met u beoordelen.

Onze specialist intellectuele eigendom is naast advocaat ook zogenoemd BMM erkend merkengemachtigde: zij heeft de beroepsopleiding van de Beroepsvereniging voor merken- en modellenrecht (BMM) in 2006 behaald en ook ruim de 3 jaar vereiste ervaring. Dit betekent dat u met betrekking tot merken ook al tijdens het registratieproces bij ons terecht kunt voor advies en bijstand. Voor de daadwerkelijke merkregistratie schakelen wij echter externe merkregistratiebureaus in waar wij al jaren mee samenwerken. Dit komt de merkregistratie alleen maar ten goede: voor dezelfde prijs kijken twee specialisten mee. Wij blijven te allen tijde op de hoogte en bij vragen kunt u ook altijd contact met ons opnemen.

Kosten van een Merkregistratie

Veel ondernemers schatten de kosten van merkregistratie overigens veel te hoog in. Een Benelux merk heeft u al vanaf € 600,- en een EU merk vanaf € 1.800,- exclusief BTW. De kosten van een Internationale Registratie zijn afhankelijk van de basisregistratie en de gewenste aan te wijzen landen. Deze bedragen zijn inclusief de werkzaamheden voor het opstellen en indienen van de merkaanvragen en de taksen die de Bureaus voor 10 jaar registratie in rekening brengen. Kosten voor onderzoeken vooraf, de behandeling van een eventuele weigering van het merk, een ingestelde of in te stellen oppositie (bezwaar tegen een merkaanvraag door een derde), advies en bijstand bij af te sluiten contracten en het aanpakken van of verweren op inbreuk vallen daar uitdrukkelijk niet onder.

Wilt u door ons gebeld worden?

Arrow up

 • Vast Goed logo

  Vast & Goed

  "Bernhaege Advocaten staat voor persoonlijke en betrokken juridische dienstverlening. Met de nodige en juiste juridische kennis wordt er grondig naar de situatie van de klant gekeken en het dossier bestudeerd..."

 • la architecten ingenieurs logo

  LA Architecten Ingenieurs

  “mr. J.E. Jansen, Annelies, is voor ons de verpersoonlijking waar ook Bernhaege Advocaten voor staat... "

 • Logo van Crown Uitzendgroep

  Crown Uitzendgroep

  "De juridische dienstverlening van Bernhaege Advocaten voldoet aan wat wij van een advocatenkantoor verwachten. Zij zijn professioneel, persoonlijk en hebben de juiste kennis...”

 • Koziol ideas for friends GmbH

  koziol ideas for friends GmbH

  "koziol ideas for friends GmbH is een Duits bedrijf dat internationaal opereert. Als wij in Nederland een beroep moeten doen op een advocatenkantoor is dat zonder twijfel Bernhaege Advocaten..."

 • Logo van SBI - Selected Brewing Ingredients

  SBI – Selected Brewing Ingredients

  "Bij Bernhaege Advocaten hebben wij dé partij gevonden die qua juridische dienstverlening staat voor "no nonsense", "recht door zee" en "to the point"."

 • referentie elsman international consultants met logo

  Elsman International consultants

  “Ik werk nu al een paar jaar met Jacqueline en naar volle tevredenheid. Naast het feit dat Jacqueline zeer kundig is en verstand van zaken heeft, is ze in staat om complexe vragen van een helder antwoord te voorzien.”

 • logo van hanenberg wegenbouw

  Hanenberg wegenbouw

  "Op zich hebben we het liefst zo weinig mogelijk te maken met advocaten, maar in deze tijd ontkom je er niet aan, om je zaken juridisch goed op orde te hebben."

 • logo padifood services bv

  Padifood Services B.V.

  "Padifood Services B.V. "Ondernemen is een mooi vak: nieuwe uitdagingen aangaan en kansen grijpen waar die zich voordoen, maken het bestaan als ondernemer spannend en afwisselend. Maar soms kan het tegenzitten."

 • Bremat logo

  Bremat

  "Vanaf de eerste kennismaking viel ons direct op dat Annelies beschikt over het vermogen om zich in te leven in de situatie van haar klant. Zij kan in duidelijke taal de materie uitleggen en begrijpbaar maken."

 • Nokavision Software B.V.

  Nokavision Software B.V.

  “Het team van Bernhaege Advocaten heeft zich tijdens de overname op een professionele en doortastende wijze opgesteld."

 • logo slender studio oss

  Slender Studio Oss

  "Het advies van Jaqueline was zo duidelijk en van alle mogelijke kanten belicht, dat we dankzij haar de voor alle partijen goede beslissing hebben kunnen nemen.”

 • referentie impuls groep

  Impuls groep

  “Jacqueline maakt deel uit van een groep ondernemende mensen die zich buigen over vraagstukken van anderen. Door de wijze waarop zij bijdraagt aan deze groep kan ik zeggen dat zij zeer begaan is met andere mensen."

 • van beek b.v.

  Van Beek B.V.

  “Voor de juridische ondersteuning en afwikkeling van twee overnames van bedrijfsonderdelen hebben wij Bernhaege Advocaten ingeschakeld. Tijdens dit proces zijn wij door Annelies Jansen en Muriel van den Hazenkamp."

 • Logo van Bek maakt communicatie te Veghel

  Bek maakt communicatie

  “Ons bedrijf kenmerkt zich door heldere communicatie en ontzorging van de klant. Graag werken wij met partijen die dat ook belangrijk vinden. Bernhaege Advocaten is zo’n partij."

 • Complemento

  Complemento

  “mr. Muriel van den Hazenkamp heeft ons prima geholpen met het vormgeven van een samenwerkingsovereenkomst tussen drie ‘een-vrouws-zaken’."

 • Logo van Moodzz

  MOODZZ

  “Al enige jaren schakelen wij Muriel van den Hazenkamp in voor specifiek juridisch advies op het gebied van merkenrecht vanwege haar uitstekende kennis."

 • Logo Zilverwerf B.V.

  Zilverwerf B.V.

  "Voor goede juridische dienstverlening hoef je niet naar een groot advocatenkantoor. Als wij juridische ondersteuning nodig hebben dan kiezen wij voor Bernhaege Advocaten."

 • Toperators

  Toperators

  "Bij de opstart van een nieuw internet product (Toperators.com) sprak het voor zich dat zij ons zou helpen en dat heeft ze met veel toewijding gedaan...

 • Bedrijfslogo van ADDAPT Chemicals B.V.

  ADDAPT Chemicals B.V.

  “Bernhaege Advocaten heeft ons op een uitstekende en zeer professionele manier door de perikelen rond de uitkoop van één der aandeelhouders begeleid..."

 • Logo van Gaffert B.V., expert in speciaal transport en kraanverhuur

  Gaffert B.V.

  "Degenen die overleven zijn niet degenen die het sterkst of het slimst zijn, maar juist degenen die zich het beste kunnen aanpassen aan de veranderende omgeving..."

 • Logo - Kanoha B.V.

  Kanoha B.V.

  "Sinds jaar en dag is Bernhaege Advocaten het advocatenkantoor waar wij voor al onze juridische zaken komen..."

 • Logo - Adagium Corporate Finance B.V.

  Adagium Corporate Finance B.V.

  "In de afgelopen jaren hebben wij veel met Bernhaege Advocaten gewerkt. Op regelmatige basis maken wij gebruik van de diensten van Bernhaege Advocaten als specialisten op het gebied van ondernemingsrecht..."

 • Logo - Flexibility

  Flexibility B.V.

  "De dienstverlening van Bernhaege Advocaten laat zich het beste omschrijven als duidelijk en helder. De advocaten zijn alert, realistisch en gedreven..."

 • Logo Engel Assurantien in Boekel

  Engel Assurantien

  “Al vele jaren staat mr. Annelies Jansen ons bij, in voor ons belangrijke juridische kwesties. Dat doet zij met veel deskundigheid, daadkracht en flair."

 • Mayed B.V.

  Mayed B.V.

  "Toen wij op zoek waren naar een advocaat zijn wij door een persoonlijke relatie gewezen op Bernhaege Advocaten. Tot op de dag van vandaag zijn wij deze relatie dankbaar voor deze aanbeveling..."

 • Administratiekantoor Buijssen Adviesgroep

  Administratiekantoor Buijssen Adviesgroep

  "Wij hebben ervaring opgedaan met Annelies Jansen. Zij is scherp en alert, ze heeft humor en legt de vinger op de zere plek..."

 • logo ksp metaal

  KSP metaal

  “Jacqueline heeft voor mij, als advocate, in een korte periode het beoogde resultaat behaald. Haar persoonlijke begeleiding, tijdens dit 'traject', heb ik als zeer prettig ervaren.”

Lees alle referenties