twee familieleden praten met een mediator - mediation bij familieconflicten

Mediation bij familieconflicten

Ruzies komen in de beste families voor. Deze zijn meestal niet prettig, omdat u toch regelmatig met elkaar te maken hebt. Dit is ook vaak de oorzaak van een ruzie. Een andere oorzaak kan zijn dat familieleden verschillende opvattingen kunnen hebben over normen en waarden. Vaak begint een ruzie met een kleine ergernis. Ook komt het veelal voor dat mensen ook niet precies meer weten waar een ruzie precies om is begonnen. Dit kan een kleine ergernis zijn, maar soms is er alleen maar sprake geweest van een misverstand. Een ruzie kan jarenlang duren en leidt vaak tot opmerkingen als ‘zie je wel’ en ‘zo gedraagt hij zich altijd’. Dergelijke opmerkingen maken een ruzie almaar erger. Een ruzie tussen familieleden is niet prettig en vaak heeft de rest van de familie daar ook last van. Bovendien kan een ruzie, zeker wanneer er sprake is van een familiebedrijf, voor extra problemen zorgen.

Hoe kunt u de familieruzie oplossen?

Heeft u een conflict met een familielid waar u niet samen niet uitkomt? Ook bij familieconflicten kan mediation u helpen. Beide partijen moeten dan wel bereid zijn om met behulp van een mediator het probleem op te lossen. Denk hierbij aan een conflict tussen (groot)ouders en kinderen, schoonouders en kinderen of tussen broers en zussen. Mediation kan helpen om conflicten op te lossen en de relatie te herstellen. Onder professionele leiding van een onafhankelijke mediator voeren de partijen één of meerdere gesprekken. Hierbij is het doel een oplossing vinden die voor iedereen aanvaardbaar is. Daarbij stelt de mediator zich op als luisterend oor en oordeelt niet. Hij heeft juist aandacht voor ieders emoties en probeert mensen naar een oplossing te begeleiden zodat ze weer op een prettige manier met elkaar verder kunnen. Er kan ook veelal een goede oplossing te vinden omdat er vaak een gezamenlijk belang aanwezig is.

Wat kan mediation bij familieconflicten opleveren?

Over het algemeen lukt het om in een aantal gesprekken tot een resultaat te komen waar iedereen zich prettig bij voelt. De gesprekken dragen bovendien bij aan het het herstel van de onderlinge verhoudingen. Verder kan het nodig zijn dat er vooraf met iedereen apart wordt gesproken. Daarna volgt een gezamenlijk gesprek dat door de mediator wordt begeleid. Iedereen wordt uitgenodigd de eigen visies en ideeën op tafel te leggen. Daarbij is er de nodige aandacht voor de gevoeligheden die er tussen de familieleden kunnen zijn.

Wij kunnen u helpen

Bij Bernhaege Advocaten kunt u ook terecht voor een. Zo is mr. Jacqueline Lauwen een ervaren MfN-registermediator met veel ervaring wat betreft het oplossen van geschillen. U kunt ons via onderstaand contactformulier bereiken of ons e-mailen via info@bernhaege.nl. Verder kunt u onze vestiging in Veghel bellen via t. 0413 – 35 21 11 of onze vestiging in Oss via t. 0412 – 76 02 27.

Direct contact »

mr. Jacqueline Lauwen is sinds 1998 werkzaam in de advocatuur. In eerste instantie beoefende zij Diverse rechtsgebieden, maar zij ging zich uiteindelijk specialiseren in het arbeidsrecht en het ambtenarenrecht welke haar voorkeur hebben. In 2007 rondde zij met succes de Grotius specialisatieopleiding arbeidsrecht af. Sindsdien voorziet zij werknemers en werkgevers van advies en helpt hen bij arbeidsrechtelijke procedures. Ook staat Jacqueline cliënten bij in het ambtenarenrecht en behandeld zij ook al sinds haar beëdiging als advocaat verbintenisrechtelijke zaken.

Bent u woonachtig in omgeving Oss, zoals in Berghem, Rosmalen, Heesch, Schaijk, Ravenstein, Kerkdriel of in Oss zelf? U bent dan van harte welkom op onze vestiging in Oss. U kunt ons op dit kantoor bereiken via t. 0412 – 76 02 27.

Bent u woonachtig in omgeving Veghel, zoals in Gemeente Meierijstad, Sint-Oedenrode, Schijndel, Uden, Gemert, Erp, Nistelrode, Beek en Donk of in Veghel zelf? U bent dan van harte welkom op onze vestiging in Veghel. U kunt ons op dit kantoor bereiken via t. 0413 – 35 22 11.

Wilt u door ons gebeld worden?

Arrow up

 • Vast Goed logo

  Vast & Goed

  "Bernhaege Advocaten staat voor persoonlijke en betrokken juridische dienstverlening. Met de nodige en juiste juridische kennis wordt er grondig naar de situatie van de klant gekeken en het dossier bestudeerd..."

 • la architecten ingenieurs logo

  LA Architecten Ingenieurs

  “mr. J.E. Jansen, Annelies, is voor ons de verpersoonlijking waar ook Bernhaege Advocaten voor staat... "

 • Logo van Crown Uitzendgroep

  Crown Uitzendgroep

  "De juridische dienstverlening van Bernhaege Advocaten voldoet aan wat wij van een advocatenkantoor verwachten. Zij zijn professioneel, persoonlijk en hebben de juiste kennis...”

 • Koziol ideas for friends GmbH

  koziol ideas for friends GmbH

  "koziol ideas for friends GmbH is een Duits bedrijf dat internationaal opereert. Als wij in Nederland een beroep moeten doen op een advocatenkantoor is dat zonder twijfel Bernhaege Advocaten..."

 • Logo van SBI - Selected Brewing Ingredients

  SBI – Selected Brewing Ingredients

  "Bij Bernhaege Advocaten hebben wij dé partij gevonden die qua juridische dienstverlening staat voor "no nonsense", "recht door zee" en "to the point"."

 • referentie elsman international consultants met logo

  Elsman International consultants

  “Ik werk nu al een paar jaar met Jacqueline en naar volle tevredenheid. Naast het feit dat Jacqueline zeer kundig is en verstand van zaken heeft, is ze in staat om complexe vragen van een helder antwoord te voorzien.”

 • logo van hanenberg wegenbouw

  Hanenberg wegenbouw

  "Op zich hebben we het liefst zo weinig mogelijk te maken met advocaten, maar in deze tijd ontkom je er niet aan, om je zaken juridisch goed op orde te hebben."

 • logo padifood services bv

  Padifood Services B.V.

  "Padifood Services B.V. "Ondernemen is een mooi vak: nieuwe uitdagingen aangaan en kansen grijpen waar die zich voordoen, maken het bestaan als ondernemer spannend en afwisselend. Maar soms kan het tegenzitten."

 • Bremat logo

  Bremat

  "Vanaf de eerste kennismaking viel ons direct op dat Annelies beschikt over het vermogen om zich in te leven in de situatie van haar klant. Zij kan in duidelijke taal de materie uitleggen en begrijpbaar maken."

 • Nokavision Software B.V.

  Nokavision Software B.V.

  “Het team van Bernhaege Advocaten heeft zich tijdens de overname op een professionele en doortastende wijze opgesteld."

 • logo slender studio oss

  Slender Studio Oss

  "Het advies van Jaqueline was zo duidelijk en van alle mogelijke kanten belicht, dat we dankzij haar de voor alle partijen goede beslissing hebben kunnen nemen.”

 • referentie impuls groep

  Impuls groep

  “Jacqueline maakt deel uit van een groep ondernemende mensen die zich buigen over vraagstukken van anderen. Door de wijze waarop zij bijdraagt aan deze groep kan ik zeggen dat zij zeer begaan is met andere mensen."

 • van beek b.v.

  Van Beek B.V.

  “Voor de juridische ondersteuning en afwikkeling van twee overnames van bedrijfsonderdelen hebben wij Bernhaege Advocaten ingeschakeld. Tijdens dit proces zijn wij door Annelies Jansen en Muriel van den Hazenkamp."

 • Logo van Bek maakt communicatie te Veghel

  Bek maakt communicatie

  “Ons bedrijf kenmerkt zich door heldere communicatie en ontzorging van de klant. Graag werken wij met partijen die dat ook belangrijk vinden. Bernhaege Advocaten is zo’n partij."

 • Complemento

  Complemento

  “mr. Muriel van den Hazenkamp heeft ons prima geholpen met het vormgeven van een samenwerkingsovereenkomst tussen drie ‘een-vrouws-zaken’."

 • Logo van Moodzz

  MOODZZ

  “Al enige jaren schakelen wij Muriel van den Hazenkamp in voor specifiek juridisch advies op het gebied van merkenrecht vanwege haar uitstekende kennis."

 • Logo Zilverwerf B.V.

  Zilverwerf B.V.

  "Voor goede juridische dienstverlening hoef je niet naar een groot advocatenkantoor. Als wij juridische ondersteuning nodig hebben dan kiezen wij voor Bernhaege Advocaten."

 • Toperators

  Toperators

  "Bij de opstart van een nieuw internet product (Toperators.com) sprak het voor zich dat zij ons zou helpen en dat heeft ze met veel toewijding gedaan...

 • Bedrijfslogo van ADDAPT Chemicals B.V.

  ADDAPT Chemicals B.V.

  “Bernhaege Advocaten heeft ons op een uitstekende en zeer professionele manier door de perikelen rond de uitkoop van één der aandeelhouders begeleid..."

 • Logo van Gaffert B.V., expert in speciaal transport en kraanverhuur

  Gaffert B.V.

  "Degenen die overleven zijn niet degenen die het sterkst of het slimst zijn, maar juist degenen die zich het beste kunnen aanpassen aan de veranderende omgeving..."

 • Logo - Kanoha B.V.

  Kanoha B.V.

  "Sinds jaar en dag is Bernhaege Advocaten het advocatenkantoor waar wij voor al onze juridische zaken komen..."

 • Logo - Adagium Corporate Finance B.V.

  Adagium Corporate Finance B.V.

  "In de afgelopen jaren hebben wij veel met Bernhaege Advocaten gewerkt. Op regelmatige basis maken wij gebruik van de diensten van Bernhaege Advocaten als specialisten op het gebied van ondernemingsrecht..."

 • Logo - Flexibility

  Flexibility B.V.

  "De dienstverlening van Bernhaege Advocaten laat zich het beste omschrijven als duidelijk en helder. De advocaten zijn alert, realistisch en gedreven..."

 • Logo Engel Assurantien in Boekel

  Engel Assurantien

  “Al vele jaren staat mr. Annelies Jansen ons bij, in voor ons belangrijke juridische kwesties. Dat doet zij met veel deskundigheid, daadkracht en flair."

 • Mayed B.V.

  Mayed B.V.

  "Toen wij op zoek waren naar een advocaat zijn wij door een persoonlijke relatie gewezen op Bernhaege Advocaten. Tot op de dag van vandaag zijn wij deze relatie dankbaar voor deze aanbeveling..."

 • Administratiekantoor Buijssen Adviesgroep

  Administratiekantoor Buijssen Adviesgroep

  "Wij hebben ervaring opgedaan met Annelies Jansen. Zij is scherp en alert, ze heeft humor en legt de vinger op de zere plek..."

 • logo ksp metaal

  KSP metaal

  “Jacqueline heeft voor mij, als advocate, in een korte periode het beoogde resultaat behaald. Haar persoonlijke begeleiding, tijdens dit 'traject', heb ik als zeer prettig ervaren.”

Lees alle referenties

'Girlpower' bij Bernhaege Advocaten

GirlpowerDe liefde voor Energieke Kunst & Passie voor ons vak komen samen in de Expositie 'Girlpower'. De Expositie 'Girlpower' is te bewonderen in de voormalige pastorie te Veghel.

Handtekening MEER INFO