familiemediation

Familiemediation

Familiemediation

Heeft u te maken met een familieconflict, spelen er relatieproblemen, een echtscheiding of moet er een goede omgangsregeling komen specifiek voor uw situatie? Dan kan een ervaren familiemediator een effectieve oplossing bieden die bij de situatie past voor u en alle partijen.

Wat doet een familiemediator?

Hieronder een beknopte uitleg van wat een familiemediator zoal doet. Uitgangspunten bepalen en zaken ordenen. In een situatie van een familieconflict of bijvoorbeeld op het moment dat de keuze is gemaakt voor een echtscheiding, spelen meestal emoties en hectiek een grote rol. Dat kan gemakkelijk tot (nog meer) conflicten leiden. Gedachten en gedrag kunnen alle kanten op schieten. Het scheppen van orde in die situatie is voor de mediator direct een belangrijke rol. De mediator scheidt hoofd- en bijzaken. Overzicht en structuur is het eerste wat nodig is in een dergelijke situatie.

Een mediator heeft een neutrale positie. Deze heeft als taak om de betrokkenen te begeleiden naar een oplossing die voor beide partijen aanvaardbaar is. Een mediator is geen rechter en beslist dus niet wie er wel of geen gelijk heeft. Betrokkenen beslissen zelf over hun oplossing. Zo zijn de betrokken partijen dus altijd zelf in staat om voor een oplossing te kiezen die goed voelt en waar je achter staat.

Luisteren, Adviseren en Bemiddelen

 • Luisteren
  De familiemediator luistert naar de betrokken personen. De mediator is er voor alle betrokkenen en behartigt dan ook de belangen van iedereen. Juist om die reden is een mediator dan ook onafhankelijk op juridisch en emotioneel gebied. Door goed te luisteren zal een mediator een goede en passende oplossing vinden.
 • Adviseren
  Van de juridische aspecten tot en met de praktische zaken, een goed advies helpt u bij het maken van de juiste keuzes. De familiemediator helpt om ook zaken waar u misschien zelf niet de kennis van heeft goed te regelen. De mediator kan adviseren over zaken als de financiën, de alimentatie, de pensioenen en de woning. Ook moet worden nagedacht over de fiscale gevolgen en risico’s van een beslissing. De mediator kan, indien relevant, ook bekijken op welke toeslagen u recht heeft en hoe u deze kunt aanvragen.
 • Bemiddelen
  In het geval van bijvoorbeeld een scheiding is het van belang dat er heldere en werkbare afspraken op papier worden gezet. Afspraken waar beide partijen zich in kunnen vinden en aan houden. Door het opstellen van een echtscheidingsconvenant staan de gemaakte afspraken schriftelijk vastgelegd en is niets onduidelijk.

In welke situatie biedt een familiemediator uitkomst?

Familie mediation kan zo effectief zijn dat het in veel situaties uitkomst biedt. Het grootste toepassingsgebied van familie mediation binnen de familie is bij scheidingen en familieconflicten. In de praktijk wordt deze vorm van mediation vaak ingezet als er een goede oplossing moet komen in bijvoorbeeld de volgende situaties:

 • Familieconflict
 • Relatieproblemen
 • Echtscheiding
 • Ouderschapsplan opstellen
 • Omgangsregeling kind(deren)
 • Convenant opstellen

Is familiemediation geschikt in mijn specifieke situatie?

Als u twijfelt en zeker wilt weten of familiemediation geschikt is in uw situatie, dan kunt u hier de Mediation Zelftest doen.

Wat kost een familiemediation traject?

Wij werken op basis van een vast uurtarief. De uren die in rekening worden gebracht bestaan uit de uren voor de bijeenkomsten en de tijd die nodig voor de voorbereiding en verslaglegging. Het benodigd aantal bijeenkomsten is afhankelijk van uw specifieke situatie en de complexiteit ervan. Als u een indicatie voor de kosten op prijs stelt, dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij zullen dan op basis van de informatie die u ons geeft een zo nauwkeurig mogelijke kostenindicatie afgeven.

Er samen uitkomen zodat je verder kunt

Uitgangspunt bij een familiemediation traject is dat de betrokken partijen er samen uitkomen. Er mag best onenigheid bestaan, zolang er maar goede afspraken zijn gemaakt waar iedereen achter staat en zich aan houdt. Dan kun je samen en alleen de toekomst in. 

Bent u woonachtig in omgeving Veghel, zoals in Sint-Oedenrode, Gemeente Meierijstad, Uden, Schijndel, Erp, Gemert, Nistelrode, Beek en Donk of Heeswijk? Wij verwelkomen u dan graag op onze vestiging in Veghel. U kunt ons op dit kantoor bereiken via 0413 – 35 22 11.

Bent u woonachtig in omgeving Oss, zoals in Rosmalen, Berghem, Schaijk, Heesch, Ravenstein, Oss zelf of Kerkdriel? Wij verwelkomen u dan graag op onze vestiging in Oss. U kunt ons op dit kantoor bereiken via 0412 – 76 02 27.

Wilt u door ons gebeld worden?

 • Vast Goed logo

  Vast & Goed

  "Bernhaege Advocaten staat voor persoonlijke en betrokken juridische dienstverlening. Met de nodige en juiste juridische kennis wordt er grondig naar de situatie van de klant gekeken en het dossier bestudeerd..."

 • la architecten ingenieurs logo

  LA Architecten Ingenieurs

  “mr. J.E. Jansen, Annelies, is voor ons de verpersoonlijking waar ook Bernhaege Advocaten voor staat... "

 • Logo van Crown Uitzendgroep

  Crown Uitzendgroep

  "De juridische dienstverlening van Bernhaege Advocaten voldoet aan wat wij van een advocatenkantoor verwachten. Zij zijn professioneel, persoonlijk en hebben de juiste kennis...”

 • Koziol ideas for friends GmbH

  koziol ideas for friends GmbH

  "koziol ideas for friends GmbH is een Duits bedrijf dat internationaal opereert. Als wij in Nederland een beroep moeten doen op een advocatenkantoor is dat zonder twijfel Bernhaege Advocaten..."

 • Logo van SBI - Selected Brewing Ingredients

  SBI – Selected Brewing Ingredients

  "Bij Bernhaege Advocaten hebben wij dé partij gevonden die qua juridische dienstverlening staat voor "no nonsense", "recht door zee" en "to the point"."

 • referentie elsman international consultants met logo

  Elsman International consultants

  “Ik werk nu al een paar jaar met Jacqueline en naar volle tevredenheid. Naast het feit dat Jacqueline zeer kundig is en verstand van zaken heeft, is ze in staat om complexe vragen van een helder antwoord te voorzien.”

 • logo van hanenberg wegenbouw

  Hanenberg wegenbouw

  "Op zich hebben we het liefst zo weinig mogelijk te maken met advocaten, maar in deze tijd ontkom je er niet aan, om je zaken juridisch goed op orde te hebben."

 • logo padifood services bv

  Padifood Services B.V.

  "Padifood Services B.V. "Ondernemen is een mooi vak: nieuwe uitdagingen aangaan en kansen grijpen waar die zich voordoen, maken het bestaan als ondernemer spannend en afwisselend. Maar soms kan het tegenzitten."

 • Bremat logo

  Bremat

  "Vanaf de eerste kennismaking viel ons direct op dat Annelies beschikt over het vermogen om zich in te leven in de situatie van haar klant. Zij kan in duidelijke taal de materie uitleggen en begrijpbaar maken."

 • Nokavision Software B.V.

  Nokavision Software B.V.

  “Het team van Bernhaege Advocaten heeft zich tijdens de overname op een professionele en doortastende wijze opgesteld."

 • logo slender studio oss

  Slender Studio Oss

  "Het advies van Jaqueline was zo duidelijk en van alle mogelijke kanten belicht, dat we dankzij haar de voor alle partijen goede beslissing hebben kunnen nemen.”

 • referentie impuls groep

  Impuls groep

  “Jacqueline maakt deel uit van een groep ondernemende mensen die zich buigen over vraagstukken van anderen. Door de wijze waarop zij bijdraagt aan deze groep kan ik zeggen dat zij zeer begaan is met andere mensen."

 • van beek b.v.

  Van Beek B.V.

  “Voor de juridische ondersteuning en afwikkeling van twee overnames van bedrijfsonderdelen hebben wij Bernhaege Advocaten ingeschakeld. Tijdens dit proces zijn wij door Annelies Jansen en Muriel van den Hazenkamp."

 • Logo van Bek maakt communicatie te Veghel

  Bek maakt communicatie

  “Ons bedrijf kenmerkt zich door heldere communicatie en ontzorging van de klant. Graag werken wij met partijen die dat ook belangrijk vinden. Bernhaege Advocaten is zo’n partij."

 • Complemento

  Complemento

  “mr. Muriel van den Hazenkamp heeft ons prima geholpen met het vormgeven van een samenwerkingsovereenkomst tussen drie ‘een-vrouws-zaken’."

 • Logo van Moodzz

  MOODZZ

  “Al enige jaren schakelen wij Muriel van den Hazenkamp in voor specifiek juridisch advies op het gebied van merkenrecht vanwege haar uitstekende kennis."

 • Logo Zilverwerf B.V.

  Zilverwerf B.V.

  "Voor goede juridische dienstverlening hoef je niet naar een groot advocatenkantoor. Als wij juridische ondersteuning nodig hebben dan kiezen wij voor Bernhaege Advocaten."

 • Toperators

  Toperators

  "Bij de opstart van een nieuw internet product (Toperators.com) sprak het voor zich dat zij ons zou helpen en dat heeft ze met veel toewijding gedaan...

 • Bedrijfslogo van ADDAPT Chemicals B.V.

  ADDAPT Chemicals B.V.

  “Bernhaege Advocaten heeft ons op een uitstekende en zeer professionele manier door de perikelen rond de uitkoop van één der aandeelhouders begeleid..."

 • Logo van Gaffert B.V., expert in speciaal transport en kraanverhuur

  Gaffert B.V.

  "Degenen die overleven zijn niet degenen die het sterkst of het slimst zijn, maar juist degenen die zich het beste kunnen aanpassen aan de veranderende omgeving..."

 • Logo - Kanoha B.V.

  Kanoha B.V.

  "Sinds jaar en dag is Bernhaege Advocaten het advocatenkantoor waar wij voor al onze juridische zaken komen..."

 • Logo - Adagium Corporate Finance B.V.

  Adagium Corporate Finance B.V.

  "In de afgelopen jaren hebben wij veel met Bernhaege Advocaten gewerkt. Op regelmatige basis maken wij gebruik van de diensten van Bernhaege Advocaten als specialisten op het gebied van ondernemingsrecht..."

 • Logo - Flexibility

  Flexibility B.V.

  "De dienstverlening van Bernhaege Advocaten laat zich het beste omschrijven als duidelijk en helder. De advocaten zijn alert, realistisch en gedreven..."

 • Logo Engel Assurantien in Boekel

  Engel Assurantien

  “Al vele jaren staat mr. Annelies Jansen ons bij, in voor ons belangrijke juridische kwesties. Dat doet zij met veel deskundigheid, daadkracht en flair."

 • Mayed B.V.

  Mayed B.V.

  "Toen wij op zoek waren naar een advocaat zijn wij door een persoonlijke relatie gewezen op Bernhaege Advocaten. Tot op de dag van vandaag zijn wij deze relatie dankbaar voor deze aanbeveling..."

 • Administratiekantoor Buijssen Adviesgroep

  Administratiekantoor Buijssen Adviesgroep

  "Wij hebben ervaring opgedaan met Annelies Jansen. Zij is scherp en alert, ze heeft humor en legt de vinger op de zere plek..."

 • logo ksp metaal

  KSP metaal

  “Jacqueline heeft voor mij, als advocate, in een korte periode het beoogde resultaat behaald. Haar persoonlijke begeleiding, tijdens dit 'traject', heb ik als zeer prettig ervaren.”

Lees alle referenties