fbpx
 
kantoor

Mediation

Mediation

Heeft u in de zakelijke of privé sfeer een conflict waar u en de ander niet uitkomen? Dan biedt mediation hiervoor de oplossing. Bij mediation worden twee of meerdere partijen begeleidt door een mediator die hierin een onpartijdige en neutrale positie inneemt.

Het uitgangspunt van mediation is om de partijen zodanig te begeleiden dat zij samen tot een oplossing komen. Hierbij uit de mediator geen mening en weerhoudt hij of zij zich van het geven van suggesties en het voorschotelen van oplossingen. Conflicten in de zakelijke en privé sfeer zijn vaak erg verschillend van aard. Om deze reden wordt er onderscheid gemaakt tussen arbeidsmediation en familiemediation en hebben wij bij Bernhaege Advocaten ervaren en gecertificeerde mediators gespecialiseerd in beide vakgebieden.

Voorkom met arbeidsmediation vervelende gevolgen van conflicten op de werkvloer

Kunt u niet meer door een deur met één van uw medewerkers of collega’s? Of heeft u een aantal teamleden die vrijwel niet meer in dezelfde ruimte kunnen functioneren? Conflicten op de werkvloer zijn niet alleen slecht voor de sfeer, maar kunnen ook gevolgen hebben die ver reiken. Conflicten kunnen bijvoorbeeld onverhoopt leiden tot een lagere productiviteit, een verziekte sfeer en zelfs ziekteverzuim of medewerkers die ontslag nemen. Voorkom dergelijke problemen door tijdig een arbeidsmediator in te schakelen. Deze zal in vertrouwelijke gesprekken met de medewerkers de onderliggende belangen boven water halen. Mensen handelen immers uit hun eigen belang en in een conflict kunnen emoties zodanig de bovenhand spelen dat mensen hun eigen en elkaars belangen uit het oog verliezen. De mediator helpt de medewerkers dan een compromis te vinden en zorgt er zo voor dat men weer prettig met elkaar kan samenwerken.

Met familiemediation kunt u moeilijke verhoudingen in de familie voorkomen

Het is een verschrikkelijke situatie, maar soms komen er dergelijke heftige ruzies voor in families dat familieleden niet eens meer met elkaar praten. Dat is natuurlijk ontzettend zonde en – vooral belangrijk – ook iets wat u kunt voorkomen. Komt u met familieleden in conflict vanwege een erfenis, geldzaken of andere zaken, dan is het verstandig om een mediator in te schakelen. Tijdens de familiemediation kunt u dan samen met uw familielid- of leden tot een oplossing komen. Er is plaats voor ieders emoties en belangen en alles wordt op rustige wijze besproken. Bovendien is de familiemediator er alleen om te begeleiden. Hij of zij velt geen oordeel en doet ook geen suggesties, maar helpt u enkel om samen uw conflict op te lossen.

Onze mediators helpen u uw zakelijke of privé conflicten op te lossen

Wilt u meer weten over wat een mediator voor u kan doen? Of heeft u hulp nodig bij een zakelijk of privé conflict? Neem contact op met Bernhaege Advocaten. U kunt ons mailen via info@bernhaege.nl. U bent natuurlijk ook welkom op onze kantoren in Veghel (0413 – 35 21 11) en Oss (0412 – 76 02 27).

Direct gratis juridisch advies

U kunt kosteloos bij ons advocatenkantoor terecht met juridische vragen waarvan u denkt dat u hulp van een advocaat nodig heeft. In het eerste gesprek kunnen wij u direct advies geven en uw vragen beantwoorden. Tevens biedt dit gesprek voor u de mogelijkheid om te kijken of u ons kantoor wilt inschakelen om u verder te helpen.

Mocht uw probleem te complex zijn voor een kort advies en verdere juridische bijstand lijkt noodzakelijk, dan kan direct een vervolgafspraak gemaakt worden.

Hieronder hebben wij de spelregels van de intake voor u op een rijtje gezet:

 • U dient van tevoren (telefonisch) een afspraak te maken;
 • U heeft maximaal een half uur om uw probleem uit te leggen en advies te krijgen;
 • Het intakegesprek is uitsluitend voor (kennismaking met) nieuwe potentiële cliënten en voorafgaand aan het gesprek nemen wij geen kennis van (eventueel) toegestuurde stukken;
 • De advocaat beoordeelt tijdens het intakegesprek of uw vraag direct beantwoord kan worden;
 • Wanneer geen directe beantwoording van al uw vragen mogelijk is, kan in overleg met u tijdens het intakegesprek een vervolgafspraak gemaakt worden;
 • Voor het maken van een vervolgafspraak zal de advocaat de hiermede verband houdende kosten met u bespreken;

Uit ervaring weten wij dat als u zich goed voorbereidt op het intakegesprek en u hieronder onder “aanvullende” informatie uw vragen op voorhand volledig formuleert dit het intakegesprek ten goede komt. Houd er rekening mee dat er pas rechten ontleend kunnen worden aan de adviezen als u een overeenkomst van opdracht heeft gesloten met ons kantoor.


Publicaties Mediation

Wilt u door ons gebeld worden?

 • Vast Goed logo

  Vast & Goed

  "Bernhaege Advocaten staat voor persoonlijke en betrokken juridische dienstverlening. Met de nodige en juiste juridische kennis wordt er grondig naar de situatie van de klant gekeken en het dossier bestudeerd..."

 • la architecten ingenieurs logo

  LA Architecten Ingenieurs

  “mr. J.E. Jansen, Annelies, is voor ons de verpersoonlijking waar ook Bernhaege Advocaten voor staat... "

 • Logo van Crown Uitzendgroep

  Crown Uitzendgroep

  "De juridische dienstverlening van Bernhaege Advocaten voldoet aan wat wij van een advocatenkantoor verwachten. Zij zijn professioneel, persoonlijk en hebben de juiste kennis...”

 • Koziol ideas for friends GmbH

  koziol ideas for friends GmbH

  "koziol ideas for friends GmbH is een Duits bedrijf dat internationaal opereert. Als wij in Nederland een beroep moeten doen op een advocatenkantoor is dat zonder twijfel Bernhaege Advocaten..."

 • Logo van SBI - Selected Brewing Ingredients

  SBI – Selected Brewing Ingredients

  "Bij Bernhaege Advocaten hebben wij dé partij gevonden die qua juridische dienstverlening staat voor "no nonsense", "recht door zee" en "to the point"."

 • referentie elsman international consultants met logo

  Elsman International consultants

  “Ik werk nu al een paar jaar met Jacqueline en naar volle tevredenheid. Naast het feit dat Jacqueline zeer kundig is en verstand van zaken heeft, is ze in staat om complexe vragen van een helder antwoord te voorzien.”

 • logo van hanenberg wegenbouw

  Hanenberg wegenbouw

  "Op zich hebben we het liefst zo weinig mogelijk te maken met advocaten, maar in deze tijd ontkom je er niet aan, om je zaken juridisch goed op orde te hebben."

 • logo padifood services bv

  Padifood Services B.V.

  "Padifood Services B.V. "Ondernemen is een mooi vak: nieuwe uitdagingen aangaan en kansen grijpen waar die zich voordoen, maken het bestaan als ondernemer spannend en afwisselend. Maar soms kan het tegenzitten."

 • Bremat logo

  Bremat

  "Vanaf de eerste kennismaking viel ons direct op dat Annelies beschikt over het vermogen om zich in te leven in de situatie van haar klant. Zij kan in duidelijke taal de materie uitleggen en begrijpbaar maken."

 • Nokavision Software B.V.

  Nokavision Software B.V.

  “Het team van Bernhaege Advocaten heeft zich tijdens de overname op een professionele en doortastende wijze opgesteld."

 • logo slender studio oss

  Slender Studio Oss

  "Het advies van Jaqueline was zo duidelijk en van alle mogelijke kanten belicht, dat we dankzij haar de voor alle partijen goede beslissing hebben kunnen nemen.”

 • referentie impuls groep

  Impuls groep

  “Jacqueline maakt deel uit van een groep ondernemende mensen die zich buigen over vraagstukken van anderen. Door de wijze waarop zij bijdraagt aan deze groep kan ik zeggen dat zij zeer begaan is met andere mensen."

 • van beek b.v.

  Van Beek B.V.

  “Voor de juridische ondersteuning en afwikkeling van twee overnames van bedrijfsonderdelen hebben wij Bernhaege Advocaten ingeschakeld. Tijdens dit proces zijn wij door Annelies Jansen en Muriel van den Hazenkamp."

 • Logo van Bek maakt communicatie te Veghel

  Bek maakt communicatie

  “Ons bedrijf kenmerkt zich door heldere communicatie en ontzorging van de klant. Graag werken wij met partijen die dat ook belangrijk vinden. Bernhaege Advocaten is zo’n partij."

 • Complemento

  Complemento

  “mr. Muriel van den Hazenkamp heeft ons prima geholpen met het vormgeven van een samenwerkingsovereenkomst tussen drie ‘een-vrouws-zaken’."

 • Logo van Moodzz

  MOODZZ

  “Al enige jaren schakelen wij Muriel van den Hazenkamp in voor specifiek juridisch advies op het gebied van merkenrecht vanwege haar uitstekende kennis."

 • Logo Zilverwerf B.V.

  Zilverwerf B.V.

  "Voor goede juridische dienstverlening hoef je niet naar een groot advocatenkantoor. Als wij juridische ondersteuning nodig hebben dan kiezen wij voor Bernhaege Advocaten."

 • Toperators

  Toperators

  "Bij de opstart van een nieuw internet product (Toperators.com) sprak het voor zich dat zij ons zou helpen en dat heeft ze met veel toewijding gedaan...

 • Bedrijfslogo van ADDAPT Chemicals B.V.

  ADDAPT Chemicals B.V.

  “Bernhaege Advocaten heeft ons op een uitstekende en zeer professionele manier door de perikelen rond de uitkoop van één der aandeelhouders begeleid..."

 • Logo van Gaffert B.V., expert in speciaal transport en kraanverhuur

  Gaffert B.V.

  "Degenen die overleven zijn niet degenen die het sterkst of het slimst zijn, maar juist degenen die zich het beste kunnen aanpassen aan de veranderende omgeving..."

 • Logo - Kanoha B.V.

  Kanoha B.V.

  "Sinds jaar en dag is Bernhaege Advocaten het advocatenkantoor waar wij voor al onze juridische zaken komen..."

 • Logo - Adagium Corporate Finance B.V.

  Adagium Corporate Finance B.V.

  "In de afgelopen jaren hebben wij veel met Bernhaege Advocaten gewerkt. Op regelmatige basis maken wij gebruik van de diensten van Bernhaege Advocaten als specialisten op het gebied van ondernemingsrecht..."

 • Logo - Flexibility

  Flexibility B.V.

  "De dienstverlening van Bernhaege Advocaten laat zich het beste omschrijven als duidelijk en helder. De advocaten zijn alert, realistisch en gedreven..."

 • Logo Engel Assurantien in Boekel

  Engel Assurantien

  “Al vele jaren staat mr. Annelies Jansen ons bij, in voor ons belangrijke juridische kwesties. Dat doet zij met veel deskundigheid, daadkracht en flair."

 • Mayed B.V.

  Mayed B.V.

  "Toen wij op zoek waren naar een advocaat zijn wij door een persoonlijke relatie gewezen op Bernhaege Advocaten. Tot op de dag van vandaag zijn wij deze relatie dankbaar voor deze aanbeveling..."

 • Administratiekantoor Buijssen Adviesgroep

  Administratiekantoor Buijssen Adviesgroep

  "Wij hebben ervaring opgedaan met Annelies Jansen. Zij is scherp en alert, ze heeft humor en legt de vinger op de zere plek..."

 • logo ksp metaal

  KSP metaal

  “Jacqueline heeft voor mij, als advocate, in een korte periode het beoogde resultaat behaald. Haar persoonlijke begeleiding, tijdens dit 'traject', heb ik als zeer prettig ervaren.”

Lees alle referenties
Ga naar de bovenkant