fbpx
expertise bernhaege

Insolventie- / faillissementsrecht

Voor of tijdens een faillissementssituatie geldt “voorkomen is beter dan genezen”.
Ondernemen is ook risico’s nemen. Het kan de ondernemer tegenzitten. U kunt bijvoorbeeld door wanbetalende debiteuren of een desinvestering in financiële problemen komen. Hier geldt hoe eerder er actie wordt ondernomen, hoe groter de kans is dat de schade beperkt blijft. In een situatie dat debiteuren niet binnen de gestelde termijn betalen, heeft een goed debiteurenbeleid en het treffen van adequate maatregelen om facturen te incasseren prioriteit. Bij liquiditeitsproblemen behoeft het saneren van schulden aandacht door aan de schuldeisers een akkoord aan te bieden. Daarnaast is het belangrijk de vermogensbestanddelen van de onderneming in kaart te brengen en zoveel mogelijk veilig te stellen.Uiteindelijk kunnen liquiditeitsproblemen leiden tot surseance van betaling, faillissement (zakelijk en/of privé) of een wettelijke schuldsanering. Door ervaring te hebben opgedaan als curator en bewindvoerder weten wij wat er in de praktijk bij een dergelijke situatie komt kijken en kunnen wij u preventief informeren en adviseren over alle zaken aangaande het faillissementsrecht, zodat u weet wat u te wachten staat. Naast de zakelijke kant hebben wij oog voor de emotionele impact die een dergelijke gebeurtenis met zich mee brengt. Niemand onderneemt met de intentie om uiteindelijk in de financiële problemen te komen.In een faillissementssituatie kunnen de curator of schuldeisers u aansprakelijk stellen voor het tekort in de boedel op basis van bestuurdersaansprakelijkheid. Wij zijn bekend met de wet- en regelgeving en jurisprudentie op het gebied van bestuurdersaansprakelijkheid en faillissementsrecht. Aangezien bestuurdersaansprakelijkheid te voorkomen is, raden wij u aan om contact met ons op te nemen als u vermoedt dat u zich in een dergelijke situatie bevindt.

Wij kunnen u helpen bij onderstaande aspecten op het gebied van het insolventie- en faillissementsrecht:

 • Aanvragen surseance van betaling / faillissement of schuldsanering
 • Doorstartscenario’s
 • Eigendomsvoorbehoud
 • Executieverkoop
 • Faillissementspauliana
 • Fiscaal (bodem)beslag
 • Herfinanciering van zekerheden
 • Recht van reclame
 • Reorganisatie en herstructurering
 • Retentierecht
 • Verrekening

In een persoonlijk gesprek lichten wij u graag helder en concreet toe wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van insolventie- / faillissementsrecht.

Direct contact »

mr. Annelies Jansen is sinds 1997 actief bij Bernhaege Advocaten waarna zij in 2001 mede-eigenaar en in 2013 volledig eigenaar werd. Zij is een allround advocaat met een passie voor beslag en executierecht, verbintenissenrecht, ondernemingsrecht en procesrecht. Daarnaast is zij onder meer bekend met alle juridische vraagstukken rondom zekerheidsrechten, bedrijfsbeëindiging, liquidatie, faillissementen en bestuurdersaansprakelijkheid. Ook heeft zij gedegen ervaring in het voeren van gerechtelijke procedures waarvan geschillen op het gebied van het erfrecht onderdeel uitmaken. Verder is zij lid van de vereniging van incasso- en procesadvocaten (VIA) en de Nederlandse Vereniging voor Procesrecht (NVvP). Ook is zij benoemd tot lid van de Gemengde Commissie Civiel Recht door de Raad van Toezicht van de Orde van Advocaten van het arrondissement Oost-Brabant.

Bent u woonachtig in omgeving Veghel, zoals in Sint-Oedenrode, Gemeente Meierijstad, Uden, Schijndel, Veghel, Erp, Gemert, Nistelrode, Beek en Donk of Heeswijk? Wij verwelkomen u dan graag op onze vestiging in Veghel. U kunt ons op dit kantoor bereiken via 0413 – 35 22 11.

Bent u woonachtig in omgeving Oss, zoals in Rosmalen, Berghem, Schaijk, Heesch, Ravenstein, Oss zelf of Kerkdriel? Wij verwelkomen u dan graag op onze vestiging in Oss. U kunt ons op dit kantoor bereiken via 0412 – 76 02 27.


Publicaties over Insolventie- / faillissementsrecht

1210, 2017

Pre pack: werknemer is beschermd bij doorstart na faillissement

By |oktober 12th, 2017|Categories: Artikelen, Publicaties Arbeidsrecht, Publicaties Faillissementsrecht, Publicaties Ondernemingsrecht|0 Comments

Bij een pre pack gaat de rechter over tot het benoemen van een “beoogd curator” die met goedkeuring van een “beoogd rechter-commissaris” voorafgaand aan het daadwerkelijke faillissement al een doorstart voorbereidt met veelal een afgeslankt personeelsbestand.

Load More Posts