Insolventie- / faillissementsrecht
Insolventie- / faillissementsrecht
Voor of tijdens een faillissementssituatie geldt “voorkomen is beter dan genezen”.
Ondernemen is ook risico’s nemen. Het kan de ondernemer tegenzitten. U kunt bijvoorbeeld door wanbetalende debiteuren of een desinvestering in financiële problemen komen.
Hier geldt hoe eerder er actie wordt ondernomen, hoe groter de kans is dat de schade beperkt blijft. In een situatie dat debiteuren niet binnen de gestelde termijn betalen, heeft een goed debiteurenbeleid en het treffen van adequate maatregelen om facturen te incasseren prioriteit. Bij liquiditeitsproblemen behoeft het saneren van schulden aandacht door aan de schuldeisers een akkoord aan te bieden. Daarnaast is het belangrijk de vermogensbestanddelen van de onderneming in kaart te brengen en zoveel mogelijk veilig te stellen.Uiteindelijk kunnen liquiditeitsproblemen leiden tot surseance van betaling, faillissement (zakelijk en/of privé) of een wettelijke schuldsanering.
Door ervaring te hebben opgedaan als curator en bewindvoerder weten wij wat er in de praktijk bij een dergelijke situatie komt kijken en kunnen wij u preventief informeren en adviseren over alle zaken aangaande het faillissementsrecht, zodat u weet wat u te wachten staat. Naast de zakelijke kant hebben wij oog voor de emotionele impact die een dergelijke gebeurtenis met zich mee brengt. Niemand onderneemt met de intentie om uiteindelijk in de financiële problemen te komen.In een faillissementssituatie kunnen de curator of schuldeisers u aansprakelijk stellen voor het tekort in de boedel op basis van bestuurdersaansprakelijkheid. Wij zijn bekend met de wet- en regelgeving en jurisprudentie op het gebied van bestuurdersaansprakelijkheid en faillissementsrecht. Aangezien bestuurdersaansprakelijkheid te voorkomen is, raden wij u aan om contact met ons op te nemen als u vermoedt dat u zich in een dergelijke situatie bevindt.Wij kunnen u helpen bij onderstaande aspecten op het gebied van het insolventie- en faillissementsrecht:
- Aanvragen surseance van betaling / faillissement of schuldsanering
- Doorstartscenario’s
- Eigendomsvoorbehoud
- Executieverkoop
- Faillissementspauliana
- Fiscaal (bodem)beslag
- Herfinanciering van zekerheden
- Recht van reclame
- Reorganisatie en herstructurering
- Retentierecht
- Verrekening
In een persoonlijk gesprek lichten wij u graag helder en concreet toe wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van insolventie- / faillissementsrecht.
Bent u woonachtig of is uw bedrijf gevestigd in omgeving Veghel, zoals in Sint-Oedenrode, Gemeente Meierijstad, Uden, Schijndel, Veghel, Erp, Gemert, Nistelrode, Beek en Donk of Heeswijk? Wij verwelkomen u dan graag op onze vestiging in Veghel. U kunt ons op dit kantoor bereiken via 0413 – 35 22 11.
Bent u woonachtig of is uw bedrijf gevestigd in omgeving Oss, zoals in Rosmalen, Berghem, Schaijk, Heesch, Ravenstein, Oss zelf of Kerkdriel? Wij verwelkomen u dan graag op onze vestiging in Oss. U kunt ons op dit kantoor bereiken via 0412 – 76 02 27.
Publicaties over
Advocatentaal: juridische termen leren begrijpen
Juridische termen kunnen soms behoorlijk lastig te begrijpen zijn. Vandaar dat we op deze pagina een aantal begrippen uitleggen die wij als advocaten veel gebruiken.
Pre pack: werknemer is beschermd bij doorstart na faillissement
Bij een pre pack gaat de rechter over tot het benoemen van een “beoogd curator” die met goedkeuring van een “beoogd rechter-commissaris” voorafgaand aan het daadwerkelijke faillissement al een doorstart voorbereidt met veelal een afgeslankt personeelsbestand.
Omzetting van persoonlijk faillissement in een schuldsanering
De Faillissementswet biedt de schuldenaar die op eigen aangifte failliet is verklaard dan wel de schuldenaar van wie het faillissement door een derde is aangevraagd in bepaalde gevallen de mogelijkheid om zijn faillissement door de rechtbank om te laten zetten in een schuldsaneringstraject.
Wilt u door ons gebeld worden?
+31 413 35 22 11
- +31 412 76 02 27