expertise bernhaege

Incasso

Wij incasseren doeltreffender omdat wij als incasso-advocaten meer bieden dan een deurwaarderskantoor of incassobureau.
Een advocaat is waarschijnlijk niet de eerste specialist aan wie u denkt in de situatie dat uw debiteur zijn verplichtingen jegens u niet voldoet. Vaak wordt in eerste instantie gebruik gemaakt van een incassobureau of een deurwaarder. Zij kunnen u niet helpen zoals een incasso-advocaat dat kan om uw belangen te behartigen. Een incassobureau kan slechts voor u doen wat u ook zelf volgens de wet mag doen. Als u eerst gebruik maakt van een incassobureau of deurwaarder, komt u vaak uiteindelijk toch bij een incasso-advocaat terecht. U heeft dan kostbare tijd verloren en meer kosten gemaakt dan wanneer u rechtstreeks contact met ons had opgenomen. Een incasso-advocaat kan namelijk meer middelen inzetten dan een incassobureau of deurwaarder om er voor te zorgen dat uw debiteur u wel betaald.Weet u of uw klant u niet kan of niet wil betalen? De stappen die worden doorlopen bij niet kunnen en niet willen betalen zijn vaak verschillend. In een situatie dat het vermoeden bestaat dat een debiteur niet kan betalen is het belangrijk om te onderzoeken of deze informatie klopt. Het heeft namelijk geen zin onnodige kosten te maken. Van een kale kip kunt u immers helaas niet plukken.
Als uw debiteur niet wil betalen is het zaak dat u “top of mind” wordt, zodat uw openstaande facturen wel worden betaald.

Incassomiddelen die wij al jaren effectief inzetten zijn onder andere:

  • Onderzoeken verhaalsmogelijkheden van de debiteur
  • Beslag leggen op vermogensbestanddelen zoals bankrekeningen, (on)roerende zaken en onder opdrachtgevers van uw debiteur
  • Opstarten van een kort geding procedure of een reguliere gerechtelijke procedure
  • Aanvragen van het faillissement van de debiteur met als doel dat de debiteur overgaat tot betaling

Bernhaege Advocaten beperkt uw financiële schade door doeltreffend met uw debiteur te communiceren en het juiste incassomiddel in uw dossier in te zetten. De incassopraktijk is en blijft maatwerk.

Wij zijn lid van de vereniging van incasso- en procesadvocaten (VIA). Advocaten die toegelaten zijn tot de VIA zijn gespecialiseerd in het innen van geldvorderingen en het voeren van procedures. Ook zijn wij lid van de Nederlandse Vereniging voor Procesrecht (NVvP).

Direct contact »

mr. Annelies Jansen is sinds 1997 actief bij Bernhaege Advocaten waarna zij in 2001 mede-eigenaar en in 2013 volledig eigenaar werd. Zij is een allround advocaat met een passie voor beslag en executierecht, verbintenissenrecht, ondernemingsrecht en procesrecht. Daarnaast is zij onder meer bekend met alle juridische vraagstukken rondom zekerheidsrechten, bedrijfsbeëindiging, liquidatie, faillissementen en bestuurdersaansprakelijkheid. Ook heeft zij gedegen ervaring in het voeren van gerechtelijke procedures waarvan geschillen op het gebied van het erfrecht onderdeel uitmaken. Verder is zij lid van de vereniging van incasso- en procesadvocaten (VIA) en de Nederlandse Vereniging voor Procesrecht (NVvP). Ook is zij benoemd tot lid van de Gemengde Commissie Civiel Recht door de Raad van Toezicht van de Orde van Advocaten van het arrondissement Oost-Brabant.

Woont u in of in de buurt van Veghel, zoals in Schijndel, Veghel, Erp, Sint-Oedenrode, Uden, Gemert, Gemeente Meierijstad, Nistelrode, Heeswijk of Beek en Donk? Wij verwelkomen u dan graag op onze vestiging in Veghel. U kunt ons op dit kantoor bereiken via 0413 – 35 22 11.

Woont u in of in de buurt van Oss, zoals in Heesch, Ravenstein, Oss zelf, Rosmalen, Berghem, Schaijk of Kerkdriel? Wij verwelkomen u dan graag op onze vestiging in Oss. U kunt ons op dit kantoor bereiken via 0412 – 76 02 27.


Publicaties over Incasso

2709, 2017

Let op: wettelijke betalingstermijn maximaal 60 dagen

By |september 27th, 2017|Categories: Artikelen, Publicaties, Publicaties Incasso, Publicaties Ondernemingsrecht, Publicaties Verbintenissenrecht|0 Comments

Als mkb’er of zzp’er kunt u te maken krijgen met opdrachtgevers die lange betalingstermijnen hanteren waardoor u ook erg lang op uw geld moet wachten. Vaak wordt die termijn zelfs opgerekt tot 90 of zelfs 120 dagen terwijl u al wel kosten heeft moeten maken. Dit kan voor financiële problemen zorgen.

1512, 2016

Incassoprocedure opstarten? Buitengerechtelijke incassokosten!

By |december 15th, 2016|Categories: Artikelen, Publicaties, Publicaties Incasso|0 Comments

Op het moment dat u als ondernemer een factuur naar een klant verstuurt, gaat u ervan uit dat deze factuur op tijd zal worden voldaan. Helaas is dat niet altijd het geval en zult u de nodige kosten en energie dienen te steken in het bellen en aanschrijven van de betreffende relatie teneinde de openstaande vordering te kunnen incasseren.

Load More Posts