fbpx
expertise bernhaege

Financierings- / zekerhedenrecht

Geld lenen kost nog meer geld als uw rechtspositie niet is zeker gesteld.

De behoefte aan extra vermogen voor uw onderneming kunt u op verschillende manieren verkrijgen. Bij vreemd vermogen krijgt u te maken met een externe geldschieter waardoor het in goede banen leiden van het aantrekken van het vermogen noodzakelijk is. Vaak wordt het vermogen bij een bank of financieringsmaatschappij geleend. Zij hebben meestal specialisten op het gebied van financierings- en zekerhedenrecht in huis die goed op de hoogte zijn van de materie en bovenal het veilig stellen van de eigen belangen.

Zoekt u een sparringpartner

Als u gebruik maakt van onze expertise op het gebied van financierings- en zekerhedenrecht weet u zich verzekerd van een sparringpartner die u haarfijn kan uitleggen wat uw rechtspositie is ten opzichte van de geldverstrekker. Veelal dient u zekerheden te verstrekken en zo gewenst wijzen wij u op de juridische consequenties van de te sluiten financieringsovereenkomst en daaraan verbonden zekerheden. Onze ervaring op het gebied van financierings- en zekerhedenrecht hebben wij opgedaan door al jaren lang als juridisch dienstverlener werkzaam te zijn voor diverse kapitaalverstrekkers.

Ons specialisme op het gebied van financierings- en zekerhedenrecht

Wij zijn gespecialiseerd in het beoordelen (en opstellen) van de navolgende overeenkomsten:

  • Geldleningsovereenkomst
  • Bankgarantie
  • Pandakte
  • Hypotheekakte
  • Borgstellingsovereenkomst
  • Akte van cessie
  • Operational- en financial leaseovereenkomsten

Financierings- en zekerhedenrecht heeft natuurlijk ook betrekking op de geldschietende partijen. Als u als geldschieter of funder optreedt dan kunnen wij u uiteraard bijstaan bij het opstellen van de benodigde contracten. Indien de schuldenaar zijn betalingsverplichtingen jegens u niet nakomt, zijn wij in staat uw zekerheden voortvarend en efficiënt uit te winnen. Lees meer hierover bij incasso en beslag- en executierecht.

In een persoonlijk gesprek lichten wij u graag helder en concreet toe wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van financierings- en zekerhedenrecht.

Direct contact »

mr. Annelies Jansen is sinds 1997 actief bij Bernhaege Advocaten waarna zij in 2001 mede-eigenaar en in 2013 volledig eigenaar werd. Zij is een allround advocaat met een passie voor beslag en executierecht, verbintenissenrecht, ondernemingsrecht en procesrecht. Daarnaast is zij onder meer bekend met alle juridische vraagstukken rondom zekerheidsrechten, bedrijfsbeëindiging, liquidatie, faillissementen en bestuurdersaansprakelijkheid. Ook heeft zij gedegen ervaring in het voeren van gerechtelijke procedures waarvan geschillen op het gebied van het erfrecht onderdeel uitmaken. Verder is zij lid van de vereniging van incasso- en procesadvocaten (VIA) en de Nederlandse Vereniging voor Procesrecht (NVvP). Ook is zij benoemd tot lid van de Gemengde Commissie Civiel Recht door de Raad van Toezicht van de Orde van Advocaten van het arrondissement Oost-Brabant. Verder zet zij als ondernemer zich graag belangeloos in voor mede-ondernemers in de regio Veghel en omstreken. Dit doet zij via haar bestuursfunctie als secretaris van de ondernemersvereniging Ondernemend Veghel.

Woont u in omgeving Veghel, zoals in Sint-Oedenrode, Gemeente Meierijstad, Uden, Schijndel, Veghel, Erp, Gemert, Nistelrode, Beek en Donk of Heeswijk? Wij verwelkomen u dan graag op onze vestiging in Veghel. U kunt ons op dit kantoor bereiken via 0413 – 35 22 11.

Woont u in omgeving Oss, zoals in Rosmalen, Berghem, Schaijk, Heesch, Ravenstein, Oss zelf of Kerkdriel? Wij verwelkomen u dan graag op onze vestiging in Oss. U kunt ons op dit kantoor bereiken via 0412 – 76 02 27.


Publicaties over Financierings- / zekerhedenrecht

2405, 2019

Advocatentaal: juridische termen leren begrijpen

By |mei 24th, 2019|Categorieën: Artikelen, Publicaties, Publicaties Aansprakelijkheidsrecht, Publicaties Ambtenarenrecht, Publicaties Arbeidsrecht, Publicaties Auteursrecht, Publicaties Bedrijfsovernames, Publicaties Beslag- en executierecht, Publicaties Bestuursrecht, Publicaties Bouwrecht, Publicaties Burenrecht, Publicaties Burgerlijk procesrecht, Publicaties Echtscheidingsrecht, Publicaties Erfrecht, Publicaties Faillissementsrecht, Publicaties Financierings- / zekerhedenrecht, Publicaties Handelsnaamrecht, Publicaties Incasso, Publicaties Intellectueel eigendomsrecht, Publicaties Mediation, Publicaties Merkenrecht, Publicaties Ondernemingsrecht, Publicaties Privacyrecht, Publicaties Ruimtelijke ordening, Publicaties Verbintenissenrecht|Reacties uitgeschakeld voor Advocatentaal: juridische termen leren begrijpen

Juridische termen kunnen soms behoorlijk lastig te begrijpen zijn. Vandaar dat we op deze pagina een aantal begrippen uitleggen die wij als advocaten veel gebruiken.

Meer Berichten Laden
Go to Top