expertise bernhaege

Financierings- / zekerhedenrecht

Geld lenen kost nog meer geld als uw rechtspositie niet is zeker gesteld.

De behoefte aan extra vermogen voor uw onderneming kunt u op verschillende manieren verkrijgen. Bij vreemd vermogen krijgt u te maken met een externe geldschieter waardoor het in goede banen leiden van het aantrekken van het vermogen noodzakelijk is. Vaak wordt het vermogen bij een bank of financieringsmaatschappij geleend. Zij hebben meestal specialisten op het gebied van financierings- en zekerhedenrecht in huis die goed op de hoogte zijn van de materie en bovenal het veilig stellen van de eigen belangen.

Zoekt u een sparringpartner

Als u gebruik maakt van onze expertise op het gebied van financierings- en zekerhedenrecht weet u zich verzekerd van een sparringpartner die u haarfijn kan uitleggen wat uw rechtspositie is ten opzichte van de geldverstrekker. Veelal dient u zekerheden te verstrekken en zo gewenst wijzen wij u op de juridische consequenties van de te sluiten financieringsovereenkomst en daaraan verbonden zekerheden. Onze ervaring op het gebied van financierings- en zekerhedenrecht hebben wij opgedaan door al jaren lang als juridisch dienstverlener werkzaam te zijn voor diverse kapitaalverstrekkers.

Ons specialisme op het gebied van financierings- en zekerhedenrecht

Wij zijn gespecialiseerd in het beoordelen (en opstellen) van de navolgende overeenkomsten:

  • Geldleningsovereenkomst
  • Bankgarantie
  • Pandakte
  • Hypotheekakte
  • Borgstellingsovereenkomst
  • Akte van cessie
  • Operational- en financial leaseovereenkomsten

Financierings- en zekerhedenrecht heeft natuurlijk ook betrekking op de geldschietende partijen. Als u als geldschieter of funder optreedt dan kunnen wij u uiteraard bijstaan bij het opstellen van de benodigde contracten. Indien de schuldenaar zijn betalingsverplichtingen jegens u niet nakomt, zijn wij in staat uw zekerheden voortvarend en efficiënt uit te winnen. Lees meer hierover bij incasso en beslag- en executierecht.

In een persoonlijk gesprek lichten wij u graag helder en concreet toe wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van financierings- en zekerhedenrecht.


Publicaties over Financierings- / zekerhedenrecht

102, 2013

Huis verkocht: juich niet te vroeg

By |februari 1st, 2013|Categories: Artikelen, Publicaties, Publicaties Financierings- / zekerhedenrecht, Publicaties Verbintenissenrecht|Reacties uitgeschakeld voor Huis verkocht: juich niet te vroeg

Indien u uw huis verkocht heeft is er in beginsel alle reden om te juichen in deze tijden waarin de woningmarkt op slot zit. Juich echter niet te vroeg want zelf na het verstrijken van de termijn van een financieringsvoorbehoud komt het steeds vaker voor dat kopers niet bij de notaris komen opdagen.

Load More Posts