expertise bernhaege

Echtscheidingsrecht

Echtscheidingsrecht specialist nodig? Wij staan u bij op een persoonlijke, doortastende en betrokken manier.

Een echtscheiding is bijna altijd een onomkeerbare beslissing welke verstrekkende gevolgen voor u heeft. Echtscheiden is vaak ook een emotioneel zwaar traject. Deze emoties maken het lastig rationele beslissingen te nemen, zeker als er kinderen in het spel zijn. Beslissingen die op lange termijn grote gevolgen voor u hebben. Gevolgen voor bijvoorbeeld uw financiële positie. Heeft u wel of geen recht op partneralimentatie? Zo ja, welk bedrag en wat zijn uw rechten met betrekking tot eventuele kinderalimentatie? Hoe wordt de omgang met de kinderen geregeld en vastgelegd in een ouderschapsplan? Aan wie komt de voormalige echtelijke woning toe? Wordt besloten tot verkoop van de voormalige echtelijke woning over te gaan en welke financiële afspraken gelden er in de tussenliggende periode? Mocht u en/of uw partner een onderneming hebben, spelen er verdelings- en waarderingsvraagstukken. Allemaal vragen waarbij een niet emotioneel betrokken onafhankelijk specialist uw belangen adequaat kan waarborgen. Een specialist die met u meedenkt en u juridisch adviseert zonder u als persoon uit het oog te verliezen.

 

Echtscheidingsrecht Specialist Bernhaege Advocaten

 

De overlegscheiding

In echtscheidingssituaties is het hoogst haalbare dat de echtelieden in goed onderling overleg komen tot een correcte afwikkeling en het maken van afspraken. Dit wordt een overlegscheiding genoemd. Ook hier is sprake van een complex proces waarin het essentieel is om een onafhankelijk echtscheidingsbemiddelaar de regie te laten voeren en u te begeleiden. Altijd zoeken wij met u naar een oplossing op maat, eventueel met inschakeling van andere disciplines zoals bijvoorbeeld accountants en/of (kinder-)psychologen. Zonder begeleiding loopt u het risico dat de emoties te hoog oplopen en de overlegscheiding uitmondt in een vechtscheiding. Bemiddeling wordt ook wel mediation genoemd. Bekijk hieronder het filmpje met uitleg wat overlegscheiden in de praktijk inhoudt:

Wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van Echtscheidingsrecht

Voor onderstaande zaken bent u bij ons advocatenkantoor aan het juiste adres:

 • Echtscheidingsbemiddeling
 • Overlegscheiding / collaborative divorce
 • Echtscheidingen op eenzijdig of gemeenschappelijk verzoek
 • Verdeling gemeenschap van goederen of boedelscheiding
 • Afwikkelen van huwelijksvoorwaarden en samenlevingscontracten
 • Verdeling van de huwelijksgemeenschap
 • Omgangskwesties
 • Partneralimentatie en kinderalimentatie
 • Opstellen ouderschapsplan
 • Pensioenrechtenverevening
 • Ondertoezichtstelling

Gegarandeerd deskundigheid

Als specialist Echtscheidingsrecht en alimentatie zijn wij lid van de Vereniging voor Familierecht Advocaten en Scheidingsbemiddelaars (vFAS) en lid van de Vereniging Collaborative Divorce Holland (VCDH). Enkel advocaten die aantoonbaar gespecialiseerd zijn in het personen- en familierecht kunnen lid zijn van de vFAS en VCDH. In een persoonlijk gesprek lichten wij u graag helder en concreet toe wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van echtscheidingsrecht en alimentatie.

 

Publicaties over Echtscheidingsrecht en alimentatie

210, 2017

Beslissingsrecht kind over zijn verblijfplaats na de echtscheiding?

By |oktober 2nd, 2017|Categories: Publicaties, Publicaties Echtscheidingsrecht|0 Comments

Wanneer u voornemens bent te gaan scheiden, komt er een hoop op u af. Er moeten veel afspraken gemaakt worden en belangrijke beslissingen genomen worden. Wanneer er kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn, moet onder andere worden bepaald bij welke ouder het kind (hoofdzakelijk) gaan wonen. Dat is vaak een lastige beslissing. Maar wie hakt uiteindelijk de knoop door?

1606, 2017

Toestemming reizen kind geregeld?

By |juni 16th, 2017|Categories: Publicaties, Publicaties Echtscheidingsrecht|0 Comments

Nog een paar weken en de grote vakantie barst weer los. Lekker op vakantie in eigen land of over de grens. Schiphol heeft al aangekondigd dat zij dit jaar nog strenger zullen controleren wanneer gereisd wordt met minderjarige kinderen. Gecheckt wordt of diegene die met de kinderen reist hiertoe bevoegd is en of diegene wel toestemming heeft van de andere ouder belast met het gezag. Dit laatste is een maatregel om kinderontvoering zoveel als mogelijk tegen te gaan.

Load More Posts