fbpx
expertise bernhaege

Echtscheidingsrecht

Echtscheidingsrecht specialist nodig? Wij staan u bij op een persoonlijke, doortastende en betrokken manier.

Een echtscheiding is bijna altijd een onomkeerbare beslissing welke verstrekkende gevolgen voor u heeft. Daarnaast is echtscheiden vaak een emotioneel zwaar traject. Deze emoties maken het lastig rationele beslissingen te nemen, zeker als er kinderen in het spel zijn. Dit zijn vooral beslissingen die op lange termijn grote gevolgen voor u hebben. Bijvoorbeeld gevolgen voor uw financiële positie. Heeft u wel of geen recht op partneralimentatie? Zo ja, welk bedrag dan en wat zijn uw rechten met betrekking tot eventuele kinderalimentatie? Wat dat betreft: hoe wordt de omgang met de kinderen geregeld en vastgelegd in een ouderschapsplan? Aan wie komt daarnaast de voormalige echtelijke woning toe? Wordt besloten tot verkoop van de voormalige echtelijke woning over te gaan Welke financiële afspraken gelden er hierover in de tussenliggende periode? Mocht u en/of uw partner een onderneming hebben, spelen er verdelings- en waarderingsvraagstukken. Dit zijn allemaal vragen waarbij een niet emotioneel betrokken onafhankelijk specialist uw belangen adequaat kan waarborgen. Een specialist die met u meedenkt en u juridisch adviseert zonder u als persoon uit het oog te verliezen.

Echtscheidingsrecht Specialist Bernhaege Advocaten

De overlegscheiding

In echtscheidingssituaties is het hoogst haalbare dat de echtelieden in goed onderling overleg komen tot een correcte afwikkeling en het maken van afspraken. Dit wordt een overlegscheiding genoemd. Ook hier is sprake van een complex proces waarin het essentieel is om een onafhankelijk echtscheidingsbemiddelaar de regie te laten voeren en u te begeleiden. Daarom zoeken wij altijd met u naar een oplossing op maat. Eventueel doen we dit met inschakeling van andere disciplines zoals bijvoorbeeld accountants en/of (kinder-)psychologen. Zonder begeleiding loopt u het risico dat de emoties te hoog oplopen en de overlegscheiding uitmondt in een vechtscheiding. Dergelijke bemiddeling wordt ook wel mediation genoemd. Bekijk hieronder het filmpje met uitleg wat overlegscheiden in de praktijk inhoudt:

Wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van Echtscheidingsrecht

Voor onderstaande zaken bent u bij ons advocatenkantoor aan het juiste adres:

 • Echtscheidingsbemiddeling
 • Overlegscheiding / collaborative divorce
 • Echtscheidingen op eenzijdig of gemeenschappelijk verzoek
 • Verdeling gemeenschap van goederen of boedelscheiding
 • Afwikkelen van huwelijksvoorwaarden en samenlevingscontracten
 • Verdeling van de huwelijksgemeenschap
 • Omgangskwesties
 • Partneralimentatie en kinderalimentatie
 • Opstellen ouderschapsplan
 • Pensioenrechtenverevening
 • Ondertoezichtstelling

Gegarandeerd deskundigheid

Als specialist Echtscheidingsrecht en alimentatie zijn wij lid van de Vereniging voor Familierecht Advocaten en Scheidingsbemiddelaars (vFAS) en lid van de Vereniging Collaborative Divorce Holland (VCDH). Enkel advocaten die aantoonbaar gespecialiseerd zijn in het personen- en familierecht kunnen lid zijn van de vFAS en VCDH. In een persoonlijk gesprek lichten wij u graag helder en concreet toe wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van echtscheidingsrecht en alimentatie.

Ilse van Oosterhout - Bernhaege Advocaten
Direct contact »

mr. Ilse van Oosterhout werkt sinds 1998 in de advocatuur. De eerste jaren richtte zij zich op het bijstaan van particulieren en ondernemers wat betreft ondernemingsrecht, verbintenissenrecht en familiezaken. Daarna is zij zich gaan specialiseren in het personen- en familierecht. Vervolgens heeft zij in 2009 de specialisatieopleiding van de Nederlandse Mediators vereniging met succes afgerond. In juni 2016 slaagde zij cum laude voor de postdoctorale specialisatie-opleiding Familierecht van de vereniging voor Familierecht Advocaten en Scheidingsbemiddelaars (vFas). Verder doceert zij Privaatrecht aan de makelaars-taxateurs opleiding. Mr. Ilse van Oosterhout is gespecialiseerd familierechtadvocaat en mediator.

Bent u woonachtig in omgeving Veghel, bijvoorbeeld in Gemeente Meierijstad, Schijndel, Sint-Oedenrode, Veghel, Uden, Gemert, Erp, Beek en Donk, Heeswijk of Nistelrode? Dan kunt u terecht op onze vestiging in Veghel. Voor contact met dit kantoor, bel dan 0413 – 35 22 11.

Bent u woonachtig in omgeving Oss, bijvoorbeeld in Oss, Heesch, Rosmalen, Kerkdriel, Berghem, Ravenstein of Schaijk? Dan kunt u terecht op onze vestiging in Oss. Voor contact met dit kantoor, bel dan 0412 – 76 02 27.


Publicaties over Echtscheidingsrecht en alimentatie

1108, 2020

Mag een ouder het spaargeld van zijn of haar kind gebruiken?

By |augustus 11th, 2020|Categorieën: Artikelen, Geen categorie, Publicaties, Publicaties Echtscheidingsrecht|Reacties uitgeschakeld voor Mag een ouder het spaargeld van zijn of haar kind gebruiken?

Binnen onze praktijk krijgen wij regelmatig de vraag of ouders het spaargeld van hun kinderen mogen gebruiken. We geven hierop antwoord in deze blog en illustreren dit m.b.v. een uitspraak van de kantonrechter.

Meer Berichten Laden
Go to Top