Burgerlijk procesrecht
Burgerlijk procesrecht
Een advocaat die kunstig procedeert is meesterlijk.
Dossierkennis en juridische expertise op een specifiek rechtsgebied is niet voldoende om te kunnen procederen en specialist burgerlijk procesrecht te zijn. Goed procederen is een kunst op zich, welke kunst wordt onderschat en zeker niet iedere advocaat is gegeven.
Het vraagt naast dossierkennis en de juiste juridische bagage ook discipline, analytisch en empatisch vermogen en proceservaring. Als advocaat burgerlijk procesrecht moet je een procestijger in hart en nieren zijn om de belangen voor u als cliënt zo optimaal mogelijk te kunnen behartigen bij een gerechtelijke instantie. Een positief eindresultaat vangt aan bij een gedegen screening van uw dossier.
Voor aanvang van een gerechtelijke procedure zal één van onze advocaten burgerlijk procesrecht met u de slagingskans en de kosten met u inschatten. Het spreekt voor zich dat wij enkel voor u gaan procederen als u daarmee gediend bent. Uiteraard onderzoeken wij eerst de mogelijkheid om te komen tot een oplossing zonder procederen, mits u dat wenst. Als een procedure onvermijdelijk is of uw voorkeur heeft dan gaan wij voor u door het vuur.
Tijdens een gerechtelijke procedure houden wij u up-to-date over de voortgang. Wij zorgen dat alle stukken op tijd worden ingediend. Ook bereiden wij u goed voor op wat er van u wordt verwacht en wat uw rol is tijdens een zitting. Een positief eindresultaat begint bij het voortdurend houden van de regie, ook daarin zijn wij meesters.
Voor het voeren van een kort geding, een bodemprocedure of hoger beroep danwel het verlenen van juridische bijstand in een arbitrage-, klachten- of bindend adviesprocedure bij de navolgende gerechtelijke instanties staan wij u met raad en daad bij:
De Rechtbank in uw regio
Rechtbank te Amsterdam, Den Haag, Gelderland, Limburg, Midden-Nederland, Noord-Holland, Noord-Nederland, Oost-Brabant, Overijssel, Rotterdam of Zeeland-West Brabant. De afdeling civiel van de rechtbank behandelt alle andere zaken tussen burgers en/of bedrijven die de afdeling kantonzaken niet in behandeling neemt. De Afdeling kantonzaken is belast met de zaken waar sprake is van de volgende onderwerpen:
- Een arbeidsovereenkomst of CAO
- Huur
- Agentuur, huurkoop of pacht
- Consumentenkoop
- Een krediettransactie zoals bedoeld in de wet op het consumentenkrediet
- Een geldvordering tot € 25.000,-
Gerechtshof te Amsterdam, Arnhem-Leeuwarden, Den Haag of ’s-Hertogenbosch.
Ondersteunen bij het Burgerlijk procesrecht
Het verlenen van juridische bijstand in arbitrage- of bindend advies procedures behoort ook tot onze expertise. Zo kunnen wij u bijstaan bij het voeren van procedures bij onder meer:
Als specialist burgerlijk procesrecht zijn wij lid van de vereniging van incasso- en procesadvocaten (VIA), waarvan enkel advocaten lid zijn die gespecialiseerd zijn in het voeren van gerechtelijke procedures. Ook zijn wij lid van de Nederlandse Vereniging voor Procesrecht (NVvP).
In een persoonlijk gesprek lichten wij u graag helder en concreet toe wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van burgerlijk procesrecht.
Bent u woonachtig in omgeving Veghel, zoals in Sint-Oedenrode, Gemeente Meierijstad, Uden, Schijndel, Veghel, Erp, Gemert, Nistelrode, Beek en Donk of Heeswijk? Wij verwelkomen u dan graag op onze vestiging in Veghel. U kunt ons op dit kantoor bereiken via 0413 – 35 22 11.
Bent u woonachtig in omgeving Oss, zoals in Rosmalen, Berghem, Schaijk, Heesch, Ravenstein, Oss zelf of Kerkdriel? Wij verwelkomen u dan graag op onze vestiging in Oss. U kunt ons op dit kantoor bereiken via 0412 – 76 02 27.
Publicaties over Burgerlijk procesrecht
Wat houdt een verzetprocedure in?
Tegen een verstekvonnis staat geen hoger beroep open. Als gedaagde heeft u wel de mogelijkheid om de zaak te heropenen door een verzetprocedure te starten. We leggen meer uit over deze procedure in onze blog.
Wat is een verstekvonnis?
In deze blog leggen we uit wat een Verstekvonnis is en wat de gevolgen zijn wanneer u geen verweer voert tegen een dagvaarding.
Kijkje achter de schermen: wat doet een gerechtsdeurwaarder?
Wat doet een Gerechtsdeurwaarder? Niet iedereen weet het precies en daarom leggen we het uit en illustreren we het a.d.h.v. een meeloopdag.
Wilt u door ons gebeld worden?
+31 413 35 22 11
- +31 412 76 02 27