fbpx
expertise bernhaege

Burgerlijk procesrecht

Een advocaat die kunstig procedeert is meesterlijk.

Dossierkennis en juridische expertise op een specifiek rechtsgebied is niet voldoende om te kunnen procederen en specialist burgerlijk procesrecht te zijn. Goed procederen is een kunst op zich, welke kunst wordt onderschat en zeker niet iedere advocaat is gegeven. Het vraagt naast dossierkennis en de juiste juridische bagage ook discipline, analytisch en empatisch vermogen en proceservaring. Als advocaat burgerlijk procesrecht moet je een procestijger in hart en nieren zijn om de belangen voor u als cliënt zo optimaal mogelijk te kunnen behartigen bij een gerechtelijke instantie. Een positief eindresultaat vangt aan bij een gedegen screening van uw dossier.

Voor aanvang van een gerechtelijke procedure zal één van onze advocaten burgerlijk procesrecht met u de slagingskans en de kosten met u inschatten. Het spreekt voor zich dat wij enkel voor u gaan procederen als u daarmee gediend bent. Uiteraard onderzoeken wij eerst de mogelijkheid om te komen tot een oplossing zonder procederen, mits u dat wenst. Als een procedure onvermijdelijk is of uw voorkeur heeft dan gaan wij voor u door het vuur. Tijdens een gerechtelijke procedure houden wij u up-to-date over de voortgang. Wij zorgen dat alle stukken op tijd worden ingediend. Ook bereiden wij u goed voor op wat er van u wordt verwacht en wat uw rol is tijdens een zitting. Een positief eindresultaat begint bij het voortdurend houden van de regie, ook daarin zijn wij meesters.Voor het voeren van een kort geding, een bodemprocedure of hoger beroep danwel het verlenen van juridische bijstand in een arbitrage-, klachten- of bindend adviesprocedure bij de navolgende gerechtelijke instanties staan wij u met raad en daad bij:

De Rechtbank in uw regio

Rechtbank te Amsterdam, Den Haag, Gelderland, Limburg, Midden-Nederland, Noord-Holland, Noord-Nederland, Oost-Brabant, Overijssel, Rotterdam of Zeeland-West Brabant. De afdeling civiel van de rechtbank behandelt alle andere zaken tussen burgers en/of bedrijven die de afdeling kantonzaken niet in behandeling neemt. De Afdeling kantonzaken is belast met de zaken waar sprake is van de volgende onderwerpen:

 • Een arbeidsovereenkomst of CAO
 • Huur
 • Agentuur, huurkoop of pacht
 • Consumentenkoop
 • Een krediettransactie zoals bedoeld in de wet op het consumentenkrediet
 • Een geldvordering tot € 25.000,-

Gerechtshof te Amsterdam, Arnhem-Leeuwarden, Den Haag of ’s-Hertogenbosch.

Ondersteunen bij het Burgerlijk procesrecht

Het verlenen van juridische bijstand in arbitrage- of bindend advies procedures behoort ook tot onze expertise. Zo kunnen wij u bijstaan bij het voeren van procedures bij onder meer:

 • Kamer van Koophandel (KvK)
 • Nederlands Arbitrage Instituut (NAI)
 • Raad van Arbitrage voor de Bouw (RvA)
 • Consumentenkoop
 • Stichting Raad van Arbitrage voor Metaalnijverheid en –Handel (SRAMH)

Als specialist burgerlijk procesrecht zijn wij lid van de vereniging van incasso- en procesadvocaten (VIA), waarvan enkel advocaten lid zijn die gespecialiseerd zijn in het voeren van gerechtelijke procedures. Ook zijn wij lid van de Nederlandse Vereniging voor Procesrecht (NVvP).

In een persoonlijk gesprek lichten wij u graag helder en concreet toe wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van burgerlijk procesrecht.

profielfoto annelies jansen
Direct contact »

mr. Annelies Jansen is sinds 1997 actief bij Bernhaege Advocaten waarna zij in 2001 mede-eigenaar en in 2013 volledig eigenaar werd. Zij is een allround advocaat met een passie voor beslag en executierecht, verbintenissenrecht, ondernemingsrecht en procesrecht. Daarnaast is zij onder meer bekend met alle juridische vraagstukken rondom zekerheidsrechten, bedrijfsbeëindiging, liquidatie, faillissementen en bestuurdersaansprakelijkheid. Ook heeft zij gedegen ervaring in het voeren van gerechtelijke procedures waarvan geschillen op het gebied van het erfrecht onderdeel uitmaken. Verder is zij lid van de vereniging van incasso- en procesadvocaten (VIA) en de Nederlandse Vereniging voor Procesrecht (NVvP). Ook is zij benoemd tot lid van de Gemengde Commissie Civiel Recht door de Raad van Toezicht van de Orde van Advocaten van het arrondissement Oost-Brabant. Verder zet zij als ondernemer zich graag belangeloos in voor mede-ondernemers in de regio Veghel en omstreken. Dit doet zij via haar bestuursfunctie als secretaris van de ondernemersvereniging Ondernemend Veghel.

Bent u woonachtig in omgeving Veghel, zoals in Sint-Oedenrode, Gemeente Meierijstad, Uden, Schijndel, Veghel, Erp, Gemert, Nistelrode, Beek en Donk of Heeswijk? Wij verwelkomen u dan graag op onze vestiging in Veghel. U kunt ons op dit kantoor bereiken via 0413 – 35 22 11.

Bent u woonachtig in omgeving Oss, zoals in Rosmalen, Berghem, Schaijk, Heesch, Ravenstein, Oss zelf of Kerkdriel? Wij verwelkomen u dan graag op onze vestiging in Oss. U kunt ons op dit kantoor bereiken via 0412 – 76 02 27.


Publicaties over Burgerlijk procesrecht

2405, 2019

Advocatentaal: juridische termen leren begrijpen

By |mei 24th, 2019|Categorieën: Artikelen, Publicaties, Publicaties Aansprakelijkheidsrecht, Publicaties Ambtenarenrecht, Publicaties Arbeidsrecht, Publicaties Auteursrecht, Publicaties Bedrijfsovernames, Publicaties Beslag- en executierecht, Publicaties Bestuursrecht, Publicaties Bouwrecht, Publicaties Burenrecht, Publicaties Burgerlijk procesrecht, Publicaties Echtscheidingsrecht, Publicaties Erfrecht, Publicaties Faillissementsrecht, Publicaties Financierings- / zekerhedenrecht, Publicaties Handelsnaamrecht, Publicaties Incasso, Publicaties Intellectueel eigendomsrecht, Publicaties Mediation, Publicaties Merkenrecht, Publicaties Ondernemingsrecht, Publicaties Privacyrecht, Publicaties Ruimtelijke ordening, Publicaties Verbintenissenrecht|Reacties uitgeschakeld voor Advocatentaal: juridische termen leren begrijpen

Juridische termen kunnen soms behoorlijk lastig te begrijpen zijn. Vandaar dat we op deze pagina een aantal begrippen uitleggen die wij als advocaten veel gebruiken.

Meer Berichten Laden