fbpx
burgerlijk procesrecht

Burgerlijk procesrecht

Burgerlijk procesrecht

Een advocaat die kunstig procedeert is meesterlijk.

Dossierkennis en juridische expertise op een specifiek rechtsgebied is niet voldoende om te kunnen procederen en specialist burgerlijk procesrecht te zijn. Goed procederen is een kunst op zich, welke kunst wordt onderschat en zeker niet iedere advocaat is gegeven.

Het vraagt naast dossierkennis en de juiste juridische bagage ook discipline, analytisch en empatisch vermogen en proceservaring. Als advocaat burgerlijk procesrecht moet je een procestijger in hart en nieren zijn om de belangen voor u als cliënt zo optimaal mogelijk te kunnen behartigen bij een gerechtelijke instantie. Een positief eindresultaat vangt aan bij een gedegen screening van uw dossier.

Voor aanvang van een gerechtelijke procedure zal één van onze advocaten burgerlijk procesrecht met u de slagingskans en de kosten met u inschatten. Het spreekt voor zich dat wij enkel voor u gaan procederen als u daarmee gediend bent. Uiteraard onderzoeken wij eerst de mogelijkheid om te komen tot een oplossing zonder procederen, mits u dat wenst. Als een procedure onvermijdelijk is of uw voorkeur heeft dan gaan wij voor u door het vuur.

Tijdens een gerechtelijke procedure houden wij u up-to-date over de voortgang. Wij zorgen dat alle stukken op tijd worden ingediend. Ook bereiden wij u goed voor op wat er van u wordt verwacht en wat uw rol is tijdens een zitting. Een positief eindresultaat begint bij het voortdurend houden van de regie, ook daarin zijn wij meesters.

Voor het voeren van een kort geding, een bodemprocedure of hoger beroep danwel het verlenen van juridische bijstand in een arbitrage-, klachten- of bindend adviesprocedure bij de navolgende gerechtelijke instanties staan wij u met raad en daad bij:

De Rechtbank in uw regio

Rechtbank te Amsterdam, Den Haag, Gelderland, Limburg, Midden-Nederland, Noord-Holland, Noord-Nederland, Oost-Brabant, Overijssel, Rotterdam of Zeeland-West Brabant. De afdeling civiel van de rechtbank behandelt alle andere zaken tussen burgers en/of bedrijven die de afdeling kantonzaken niet in behandeling neemt. De Afdeling kantonzaken is belast met de zaken waar sprake is van de volgende onderwerpen:

 • Een arbeidsovereenkomst of CAO
 • Huur
 • Agentuur, huurkoop of pacht
 • Consumentenkoop
 • Een krediettransactie zoals bedoeld in de wet op het consumentenkrediet
 • Een geldvordering tot € 25.000,-

Gerechtshof te Amsterdam, Arnhem-Leeuwarden, Den Haag of ’s-Hertogenbosch.

Ondersteunen bij het Burgerlijk procesrecht

Het verlenen van juridische bijstand in arbitrage- of bindend advies procedures behoort ook tot onze expertise. Zo kunnen wij u bijstaan bij het voeren van procedures bij onder meer:

 • Kamer van Koophandel (KvK)
 • Nederlands Arbitrage Instituut (NAI)
 • Raad van Arbitrage voor de Bouw (RvA)
 • Consumentenkoop
 • Stichting Raad van Arbitrage voor Metaalnijverheid en –Handel (SRAMH)

Als specialist burgerlijk procesrecht zijn wij lid van de vereniging van incasso- en procesadvocaten (VIA), waarvan enkel advocaten lid zijn die gespecialiseerd zijn in het voeren van gerechtelijke procedures. Ook zijn wij lid van de Nederlandse Vereniging voor Procesrecht (NVvP).

In een persoonlijk gesprek lichten wij u graag helder en concreet toe wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van burgerlijk procesrecht.

Bent u woonachtig in omgeving Veghel, zoals in Sint-Oedenrode, Gemeente Meierijstad, Uden, Schijndel, Veghel, Erp, Gemert, Nistelrode, Beek en Donk of Heeswijk? Wij verwelkomen u dan graag op onze vestiging in Veghel. U kunt ons op dit kantoor bereiken via 0413 – 35 22 11.

Bent u woonachtig in omgeving Oss, zoals in Rosmalen, Berghem, Schaijk, Heesch, Ravenstein, Oss zelf of Kerkdriel? Wij verwelkomen u dan graag op onze vestiging in Oss. U kunt ons op dit kantoor bereiken via 0412 – 76 02 27.


Publicaties over Burgerlijk procesrecht

Meer Berichten Laden

Wilt u door ons gebeld worden?

 • Vast Goed logo

  Vast & Goed

  "Bernhaege Advocaten staat voor persoonlijke en betrokken juridische dienstverlening. Met de nodige en juiste juridische kennis wordt er grondig naar de situatie van de klant gekeken en het dossier bestudeerd..."

 • la architecten ingenieurs logo

  LA Architecten Ingenieurs

  “mr. J.E. Jansen, Annelies, is voor ons de verpersoonlijking waar ook Bernhaege Advocaten voor staat... "

 • Logo van Crown Uitzendgroep

  Crown Uitzendgroep

  "De juridische dienstverlening van Bernhaege Advocaten voldoet aan wat wij van een advocatenkantoor verwachten. Zij zijn professioneel, persoonlijk en hebben de juiste kennis...”

 • Koziol ideas for friends GmbH

  koziol ideas for friends GmbH

  "koziol ideas for friends GmbH is een Duits bedrijf dat internationaal opereert. Als wij in Nederland een beroep moeten doen op een advocatenkantoor is dat zonder twijfel Bernhaege Advocaten..."

 • Logo van SBI - Selected Brewing Ingredients

  SBI – Selected Brewing Ingredients

  "Bij Bernhaege Advocaten hebben wij dé partij gevonden die qua juridische dienstverlening staat voor "no nonsense", "recht door zee" en "to the point"."

 • referentie elsman international consultants met logo

  Elsman International consultants

  “Ik werk nu al een paar jaar met Jacqueline en naar volle tevredenheid. Naast het feit dat Jacqueline zeer kundig is en verstand van zaken heeft, is ze in staat om complexe vragen van een helder antwoord te voorzien.”

 • logo van hanenberg wegenbouw

  Hanenberg wegenbouw

  "Op zich hebben we het liefst zo weinig mogelijk te maken met advocaten, maar in deze tijd ontkom je er niet aan, om je zaken juridisch goed op orde te hebben."

 • logo padifood services bv

  Padifood Services B.V.

  "Padifood Services B.V. "Ondernemen is een mooi vak: nieuwe uitdagingen aangaan en kansen grijpen waar die zich voordoen, maken het bestaan als ondernemer spannend en afwisselend. Maar soms kan het tegenzitten."

 • Bremat logo

  Bremat

  "Vanaf de eerste kennismaking viel ons direct op dat Annelies beschikt over het vermogen om zich in te leven in de situatie van haar klant. Zij kan in duidelijke taal de materie uitleggen en begrijpbaar maken."

 • Nokavision Software B.V.

  Nokavision Software B.V.

  “Het team van Bernhaege Advocaten heeft zich tijdens de overname op een professionele en doortastende wijze opgesteld."

 • logo slender studio oss

  Slender Studio Oss

  "Het advies van Jaqueline was zo duidelijk en van alle mogelijke kanten belicht, dat we dankzij haar de voor alle partijen goede beslissing hebben kunnen nemen.”

 • referentie impuls groep

  Impuls groep

  “Jacqueline maakt deel uit van een groep ondernemende mensen die zich buigen over vraagstukken van anderen. Door de wijze waarop zij bijdraagt aan deze groep kan ik zeggen dat zij zeer begaan is met andere mensen."

 • van beek b.v.

  Van Beek B.V.

  “Voor de juridische ondersteuning en afwikkeling van twee overnames van bedrijfsonderdelen hebben wij Bernhaege Advocaten ingeschakeld. Tijdens dit proces zijn wij door Annelies Jansen en Muriel van den Hazenkamp."

 • Logo van Bek maakt communicatie te Veghel

  Bek maakt communicatie

  “Ons bedrijf kenmerkt zich door heldere communicatie en ontzorging van de klant. Graag werken wij met partijen die dat ook belangrijk vinden. Bernhaege Advocaten is zo’n partij."

 • Complemento

  Complemento

  “mr. Muriel van den Hazenkamp heeft ons prima geholpen met het vormgeven van een samenwerkingsovereenkomst tussen drie ‘een-vrouws-zaken’."

 • Logo van Moodzz

  MOODZZ

  “Al enige jaren schakelen wij Muriel van den Hazenkamp in voor specifiek juridisch advies op het gebied van merkenrecht vanwege haar uitstekende kennis."

 • Logo Zilverwerf B.V.

  Zilverwerf B.V.

  "Voor goede juridische dienstverlening hoef je niet naar een groot advocatenkantoor. Als wij juridische ondersteuning nodig hebben dan kiezen wij voor Bernhaege Advocaten."

 • Toperators

  Toperators

  "Bij de opstart van een nieuw internet product (Toperators.com) sprak het voor zich dat zij ons zou helpen en dat heeft ze met veel toewijding gedaan...

 • Bedrijfslogo van ADDAPT Chemicals B.V.

  ADDAPT Chemicals B.V.

  “Bernhaege Advocaten heeft ons op een uitstekende en zeer professionele manier door de perikelen rond de uitkoop van één der aandeelhouders begeleid..."

 • Logo van Gaffert B.V., expert in speciaal transport en kraanverhuur

  Gaffert B.V.

  "Degenen die overleven zijn niet degenen die het sterkst of het slimst zijn, maar juist degenen die zich het beste kunnen aanpassen aan de veranderende omgeving..."

 • Logo - Kanoha B.V.

  Kanoha B.V.

  "Sinds jaar en dag is Bernhaege Advocaten het advocatenkantoor waar wij voor al onze juridische zaken komen..."

 • Logo - Adagium Corporate Finance B.V.

  Adagium Corporate Finance B.V.

  "In de afgelopen jaren hebben wij veel met Bernhaege Advocaten gewerkt. Op regelmatige basis maken wij gebruik van de diensten van Bernhaege Advocaten als specialisten op het gebied van ondernemingsrecht..."

 • Logo - Flexibility

  Flexibility B.V.

  "De dienstverlening van Bernhaege Advocaten laat zich het beste omschrijven als duidelijk en helder. De advocaten zijn alert, realistisch en gedreven..."

 • Logo Engel Assurantien in Boekel

  Engel Assurantien

  “Al vele jaren staat mr. Annelies Jansen ons bij, in voor ons belangrijke juridische kwesties. Dat doet zij met veel deskundigheid, daadkracht en flair."

 • Mayed B.V.

  Mayed B.V.

  "Toen wij op zoek waren naar een advocaat zijn wij door een persoonlijke relatie gewezen op Bernhaege Advocaten. Tot op de dag van vandaag zijn wij deze relatie dankbaar voor deze aanbeveling..."

 • Administratiekantoor Buijssen Adviesgroep

  Administratiekantoor Buijssen Adviesgroep

  "Wij hebben ervaring opgedaan met Annelies Jansen. Zij is scherp en alert, ze heeft humor en legt de vinger op de zere plek..."

 • logo ksp metaal

  KSP metaal

  “Jacqueline heeft voor mij, als advocate, in een korte periode het beoogde resultaat behaald. Haar persoonlijke begeleiding, tijdens dit 'traject', heb ik als zeer prettig ervaren.”

Lees alle referenties
Ga naar de bovenkant