fbpx
expertise bernhaege

Werkgever

Direct kosten besparen

Als werkgever bespaart u kosten door onze arbeidsrecht advocaat tijdig in te schakelen.

In uw hoedanigheid van werkgever heeft u grote invloed op de manier waarop de in-, door- en uitstroom van uw werknemers in uw bedrijf verloopt. Dit regelt u door vooraf heldere afspraken te maken en deze vast te leggen in een arbeidsovereenkomst. Als leidinggevende of werkgever krijgt u dagelijks te maken met allerlei arbeidsrechtelijk issues zoals disfunctioneren, structureel zieke werknemers, re-integratie, diefstal of conflicten op de werkvloer. In dergelijke situaties vraagt u zich af welke maatregel juridisch juist is en ook door een rechter zal worden geaccepteerd, mocht het geschil met uw werknemer onoverbrugbaar worden.

Veranderende bedrijfsomstandigheden

Wellicht kampt u door bedrijfseconomische redenen met overcapaciteit waardoor het van belang is dat uw werknemersbestand inkrimpt. Dit is te realiseren doordat uw werknemers vrijwillig medewerking verlenen aan een deeltijdontslag of het aanvragen van een ontslagvergunning bij het UWV. In het geval u (een onderdeel van) uw bedrijf verkoopt, fuseert of wordt overgenomen loopt u ook tegen verschillende arbeidsrechtelijke vragen aan waarbij wij u van dienst kunnen zijn.

Formaliseer afspraken

Wat wij in de praktijk vaak zien is dat werkgevers te weinig aandacht hebben voor het correct formaliseren van de afspraken met hun werknemers. Begrijpelijk want als ondernemer ligt uw primaire taak bij het ondernemen. Doet u vooral waar u goed in bent dan doen wij voor u waar wij goed in zijn en dat is u volledig ontzorgen op het gebied van het arbeidsrecht. Door ons in te schakelen nemen wij u veel werk uit handen en voorkomen onnodige verassingen. Voor veel bedrijven zijn wij een vaste sparringpartner op diverse rechtsgebieden waaronder ook het arbeidsrecht.Wij zijn lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN). Enkel advocaten die aantoonbaar gespecialiseerd zijn in het arbeidsrecht kunnen lid zijn van de VAAN.

profielfoto jacqueline lauwen
Direct contact »

mr. Jacqueline Lauwen is sinds 1998 werkzaam in de advocatuur. In eerste instantie beoefende zij Diverse rechtsgebieden, maar zij ging zich uiteindelijk specialiseren in het arbeidsrecht en het ambtenarenrecht welke haar voorkeur hebben. In 2007 rondde zij met succes de Grotius specialisatieopleiding arbeidsrecht af. Sindsdien voorziet zij werknemers en werkgevers van advies en helpt hen bij arbeidsrechtelijke procedures. Ook staat Jacqueline cliënten bij in het ambtenarenrecht en behandeld zij ook al sinds haar beëdiging als advocaat verbintenisrechtelijke zaken.

Bent u woonachtig of is uw bedrijf gevestigd in omgeving Veghel, zoals in Sint-Oedenrode, Gemeente Meierijstad, Uden, Schijndel, Veghel, Erp, Gemert, Nistelrode, Beek en Donk of Heeswijk? Wij verwelkomen u dan graag op onze vestiging in Veghel. U kunt ons op dit kantoor bereiken via 0413 – 35 22 11.

Bent u woonachtig of is uw bedrijf gevestigd in omgeving Oss, zoals in Rosmalen, Berghem, Schaijk, Heesch, Ravenstein, Oss zelf of Kerkdriel? Wij verwelkomen u dan graag op onze vestiging in Oss. U kunt ons op dit kantoor bereiken via 0412 – 76 02 27.


Publicaties over Arbeidsrecht

1404, 2020

Ontslag vanwege bedrijfseconomische redenen aanvragen

By |april 14th, 2020|Categorieën: Artikelen, Publicaties, Publicaties Arbeidsrecht|Reacties uitgeschakeld voor Ontslag vanwege bedrijfseconomische redenen aanvragen

Als gevolg van de coronacrisis kan het zo zijn dat u werknemers moet gaan ontslaan, zodat uw bedrijf kan blijven bestaan. Als een werknemer niet wil meewerken aan een ontslag met wederzijds goedvinden, kunt u bij het UWV een ontslagaanvraag vanwege bedrijfseconomische omstandigheden indienen.

Meer Berichten Laden