fbpx
expertise bernhaege

Ondernemingsraad

We kunnen u als ondernemingsraad adviseren bij een divers aantal zaken, zoals reorganisaties en beoordelingssystemen. Bent u werkgever? Lees dan hier wanneer een ondernemingsraad verplicht is en hoe wij u kunnen helpen.

Advies voor de ondernemingsraad

Als ondernemingsraad heeft u niet altijd de kennis en kunde in huis waarover de werkgever wel beschikt. Krijgt u als ondernemingsraad een adviesaanvraag voorgelegd, bijvoorbeeld omdat er sprake is van een reorganisatie? Wij kunnen u hierbij adviseren. Wordt uw instemming gevraagd? Wijkt een besluit af van het door u gegeven advies? Of wilt u de medezeggenschap anders inrichten?

Ondersteuning

Bij Bernhaege Advocaten hebben wij ruime ervaring met het ondersteunen en bieden van advies aan ondernemingsraden. Wij kunnen u helpen met:

  • Fusies en reorganisaties
  • Sociale plannen
  • Collectief ontslag
  • Arbeidsomstandigheden
  • Arbeidstijden
  • Functiewaardering
  • Beoordelingssystemen
  • Beloningsregelingen
  • Inrichting van de medezeggenschap

Is een ondernemingsraad wel of niet verplicht voor u als werkgever?

Bedrijven en instellingen die 50 werknemers of meer hebben, moeten verplicht een ondernemingsraad instellen. Kleinere bedrijven kunnen vrijwillig een personeelsvertegenwoordiging instellen. Als een meerderheid van de werknemers erom vraagt, zijn bedrijven verplicht dit te honoreren. Kleine bedrijven die geen personeelsvertegenwoordiging hebben, zijn verplicht minstens twee keer per jaar een personeelsvergadering te houden. Daarin bespreekt de ondernemer het ondernemingsbeleid.

Advisering en ondersteuning

Heeft u als werkgever regelmatig te maken met uw ondernemingsraad? De specialisten van Bernhaege Advocaten hebben ruime ervaring in het begeleiden van advies- en instemmingsplichtige aanvragen voor een werkgever. Zo kunnen we u ook vertellen wanneer u de ondernemingsraad wel of niet verplicht bent om advies te vragen. Twijfelt u of u een centrale ondernemingsraad moet gaan oprichten? Of een groepsondernemingsraad? Onze specialisten helpen u graag op weg. Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Arbeidsrecht advocaat mr Jacqueline Lauwen - Bernhaege Advocaten, advocaat ambtenarenrecht
Direct contact »

mr. Jacqueline Lauwen is sinds 1998 werkzaam in de advocatuur. In eerste instantie beoefende zij Diverse rechtsgebieden, maar zij ging zich uiteindelijk specialiseren in het arbeidsrecht en het ambtenarenrecht welke haar voorkeur hebben. In 2007 rondde zij met succes de Grotius specialisatieopleiding arbeidsrecht af. Sindsdien voorziet zij werknemers en werkgevers van advies en helpt hen bij arbeidsrechtelijke procedures. Ook staat Jacqueline cliënten bij in het ambtenarenrecht en behandeld zij ook al sinds haar beëdiging als advocaat verbintenisrechtelijke zaken.

Bent u woonachtig of is uw bedrijf gevestigd in omgeving Veghel, zoals in Sint-Oedenrode, Gemeente Meierijstad, Uden, Schijndel, Veghel, Erp, Gemert, Nistelrode, Beek en Donk of Heeswijk? Wij verwelkomen u dan graag op onze vestiging in Veghel. U kunt ons op dit kantoor bereiken via 0413 – 35 22 11.

Bent u woonachtig of is uw bedrijf gevestigd in omgeving Oss, zoals in Rosmalen, Berghem, Schaijk, Heesch, Ravenstein, Oss zelf of Kerkdriel? Wij verwelkomen u dan graag op onze vestiging in Oss. U kunt ons op dit kantoor bereiken via 0412 – 76 02 27.


Publicaties over Arbeidsrecht

Meer Berichten Laden
Go to Top